Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/obadzo

Marketing

...angina pectoris!

...Ennio Morricone-Theme

…gospodine, jeste li ikad hodali na pokretnoj traci???...ljubazno me pitala lijecnica, dok mi je zgodna medicinska sestra lipila neke prilipke sa zicama i pripremala me za ergometriju.



…hehe, doktorice jel se vi to salite!?...pa vise sam kilometara pritrca na njoj u teretani, nego svi vasi pacijenti skupa! …pun sebe odgovorin joj cerekajuc se u iscekivanju kad cu napokon dignit sa dnevnog reda taj rutinski sistematski pregled srca i krvozilnog sustava.
…neka, neka isto se vi drzite za te rucke ispred sebe i lagano hodajte, polazimo!
…aj dobro, kako god vi zelite! …gas, gas!!!…odgovorin joj, prihvatim se konzole i pocmem hodat.
Lagano sam pjevusija u sebi onu Sevinu: „...Ej, sto volim miris od benzina… hop, hop, malo, malo pa krivina, ljulja se kabina, turbo je masinaaaa…!“ …i picija po onoj traci.
Da bi skratija vrime poceja sam zvirkat po ordinaciji razgledajuci razne nepoznate medicinske uredjaje i u tom saranju pogledom livo-desno, skuzim na nekakvoj komandnoj ploci punoj nekih botuna i kazaljki nesta sta je licilo na dvi pegle…ha, ovo je siguro ono sranje sta sam gleda u filmovima, pa kad to protrljaju i prilipe ti na prsa, onda skocis po' metra u ariju od puste elektrike. nut
Konta sam u sebi: …tamo pajdo ne idi blizu ni' za zivu glavu, a kamoli da to diras, kako ti se ne bi desilo da prosvitlis ka' Tesla i Edison skupa.
Tempo hodanja se lagano ubrzava, tako da mi se zanimanje za istrazivanje medicinske tehnologije presaltalo u duboki dekolte medicinske sestre koja je odma tu tik do mene pratila moje kretanje na pokretnoj traci.
Ha, to mi je bila uobicajena taktika jos iz teretane kako skrenit „muke“ sa sprave na drugi kolosjek i olaksat sebi vjezbu do zadanog kraja.
I dok sam se dvoumija u sebi jeli zgodna crnka ima 4-ke ili 5-ice, doktorica ce odjendaput meni:
…gospodine, jel' vama dobro???
…meni govorite??? …izleti mi ka' iz topa i nehotice se okrenem prema ulaznim vratima.
…da, daaaa vama govorim!!! …pa vas testiramo, zar ne!? …jeli se dobro osjecate??? …bila je uporna ljecnica, gledajuc me zabrinuto priko ruba ocala.
…paaaaa, osim sta sam se malo zapuhao od uzbrdice i brzog ritma kojeg ste mi zadali…ostalo je sve OK!!! …rekoh joj sa smjeskom, gledajuc u njen i dalje ozbiljan izraz lica, a kontajuc u sebi kako to nije valjda od gledanja u sise.
…hmmmmm??? …rekla je pa nastavila buljit u svoj ekran.
…koji joj je sad kurac, sta me zajebaje?! …razmislja sam i dalje grabec kotrljajucom gumenom podlogom.
…a sad??? …bila je uporna
…a saaaaad je, opet ISTO!!! …vec sad nervozno joj odgovorin, pusuc ka' ris sta od napora, sta od njene „provokacije“…bar sam ja tada tako mislija!
….sestro, vidite ovo!!! …zabrinuto ce ona i upre prstom u ekran.
Dok su nji dvi „studirale“ ONO tamo na ekranu u mojoj glavi se vrtija cili uvod u anatomiju.
…jebat ga, nije valjda rak??? …palo mi je prvo na pamaet i odma sam iste sekunde odbacija tu soluciju posto su se tamo vrtili samo neki grafikoni i brojevi, a nije bija "radar" sa nekom slikom.
…a da nemam dva srca??? …promislija sam, al' sam odma i to odbacija ka' nemoguce, jer nebi inace prosa onu komisiju od bivse JNA.
…hmmmm, mozda sam neki fenomen!? …lupa sam u mislima ka' Maksim po diviziji.



Cuja sam one dvi kako sapcu: …pa tlak mu je normalan za ovo opterecenje, samo isto mi nije jasno kako mu nije nista...hmmmm!?
…koliko ste visoki gospodine???
…193!
…a koliko imate kilograma?
…a sta ja znam, davno nisam bija na kilometru!!!
…kilometru??? …zbunjeno ce doktorica.
…pa daaaa, ona sprava sta broji kile…kilo-metar, zar ne!!? …a eto pisite da imam kvintal! …jos uvik dobro rasplozen joj objasnim.
…to se zove vaga, gospodine!...VAGA!!! …a mogli bi se i uozbiljit za svoje godine! …ona ce meni, pa nastavi;
...morat cu Vam prekinut test!!! …ne smijem rizikirati! ...rece ona i nakon sta je traka stala i nakon sta me je sestra raskopcala od onih pustih zica, vrlo ozbiljnog glasa mi zapovjedi.
…sjednite gospodine, moram Vam reci moje misljenje!
Sidnem ja i sve mi se pari da je odnija vrag salu… lice joj je odavalo zabrinuti izraz, tako da sam odusta od daljnje zajebancije, jer sve vise mi se cinilo kako sam ocito nesto popusija.
…Angina pektoris! …izustila je ne trepnuvsi i naslonila se u svoj stolac.
...ZAJE…!...prigrizoh ric u pola, pa nastavim; …kakva angina pektoris, doktorice???
…prava! …u to sam uvjerena 90%!!! …potiho je rekla grickajuc olovku i gledajuc u ekran one jebene sprave.
Osjeca sam se ka' da me je neko polija ladnom vodom, nevjerica je radila svoje…osta sam bez teksta, daha, kisika, tlaka, smisla za zajebanciju …svega!
…zar je to moguce???…pa osjecam se OK, nista me ne boli??? …koji mi je kurac sve ovo tribalo??? …miljun pitanja mi je letilo kroz glavu, a odgovor mi je brzo dosao do usiju.
…paaa gospodine, tribali bi cim prije otici u neku vecu kliniku da to sta prije rjesite!!! …cuo sam ka' iz daljine njen glas, uzeo nalaz iz njene ruke, zahvalija, pozdravio ih i izasao iz ordinacije sav zamantan ka' da sam popija 3 zidarske na eks.
Sitih se kumove zajebancije kad sam odlazija na pregled kako je reka da cu otic zdrav, a garant se vratit bolestan… ha, taman tako…jeba sliku svoju, pogodija fiks-iznenadjenje ka' da je na kladionici!!! …da je bar dobija lovu za to, ne bi mi bilo za', jer koficijent bi bija velik za popizdit!

…nego da ja Vama skratim pricu lipi moji, ovo je razlog sta me nece bit neko vrime… nista ne brinite, vratit ce se Obadzo brzo ka' novi…thumbup




...lip pozdrav! mah


Post je objavljen 10.06.2010. u 00:05 sati.