novigradsko 2008

30.12.2005., petak

Vidimo se u utorak

Malo sam ja zaspao, a malo je ona otišla u Umag.
I danas je bio slobodan dan u Osnovnoj školi Rivarela u Novigradu.

"Vidimo se u utorak", rekla je. "Moramo se vidjeti u utorak ili srijedu, ako si tu."
"Uvijek sam tu", rekao sam. "Bez obzira gdje se tu nalazi."

"A batik?", pitao sam ja.
"Čim dođem u Umag, možemo se dogovoriti."
"Zar nisi već u Umagu?"
"Jesam. Mislila sam kad se vratim."
"Dobro, dobro. Vidimo se u utorak."

Utorak je sljedeće godine.
Svima.

(Vidimo se ili čitamo se. Budite dobro.)
- 17:57 - Komentari (6) - Isprintaj - #

29.12.2005., četvrtak

Povratak u Novigrad

Sunce, pa kiša, pa susnježica, pa snijeg, pa gusti snijeg, pa cesta prekrivena snijegom, pa snijeg po kojem kližu neki automobili, pa led na cesti i Učka pod snijegom, a onda čista cesta i bijela Istra. Tako je izgledalo današnje putovanje "Jadranskom magistralom" od Zadra pa do Novigrada - Cittanova.

Trebali smo se vidjeti zbog Novigradskog proljeća u Novigradu. Vidjet ćemo se sutra.
.
- 23:17 - Komentari (1) - Isprintaj - #

24.12.2005., subota

Prvi post u 3 ujutro???

(Naslov sam posudio iz komentara)

A priča je jednostavna i dugačka.

Počelo je popodne. Odlučio sam da ću otvoriti Novigradski blog.
Pročitao pravila i prihvatio sam ih.

Ali bloga otvoriti nisam uspio. Povuci potegni, blog je izvan mojih domašaja.
Opet čitam pravila. Opet ih prihvatim. Povuci potegni ali blog se ne pojavljuje.

Dođe veče. Probam ovo. Neće. Probam ono. Neće.
Povuci potegni a ponoć je sve bliže.

Prođe i ponoć. Gledam druge, čitam druge, gledam upute, pokušavam.

02:03
Uspjelo je! Ne mogu vjerovati. No, veselje je kratko. Jer pokušaj pisanja teksta ne uspijeva.

Prvi put, pa pogledam, pa ništa, pa drugi put, pa pogledam pa ništa. I SVAKI put piši tekst ponovno, onako kako mislim da sam zapamtio ono što sam mislio napisati.
Drugi put pokušam drugi put.

USPJELO JE
02:52

Davorka, napravio sam novu prijavu (2)
Ne mogu vjerovati.
Nigdje ne vidim "Davorka, napravio sam novu prijavu".

Sve mi se činilo tako jednostavno.
I "kopi paste" ali nema više ničega.

Novigradsko je počelo s traženjem i gubljenjem.

A čak sam kvačicu uz Proslijedi tekst uredništvu, nakon dva čitanja upitnika, ipak postavio.

I trebalo je biti ...
Ma, možda će ipak trebati krenuti od početka.

Od Sigurnosti.

- 02:51 - Komentari (10) - Isprintaj - #

23.12.2005., petak

Mislio sam brisati

Jedan od razloga za proslavu prije nekoliko dana je bio i ulazak na top listu blogova po broju objavljenih tekstova.

Nisam ni pomišljao da ću uspjeti godinu dana pisati, gotovo redovito, dobro piše u statistici da ima 100 dana bez postova, što će reći bez tekstova i bez javljanja, tekstove koji se odnose na Novigradsko proljeće, na djecu s posebnim potrebama, na darovite, a još manje sam mislio da ću imati toliko slika, pa sam onda mislio da ću redovito stavljati slike, pa mi nije uspijevalo staviti ih u mali zadani format težine i dimenzija, pa nisam uspio sa pomoćnim alatima za stavljanje običnih slika jer mi treba instruktor i netko tko će bi postaviti lagane korake koje neću zaboraviti, i sada kad sam ušao na jednu top listu, prošlo me je. Pa sam mislio da to mogu jednostavno riješiti brisanjem pojedinih tekstova. Pa sam krenuo u prošlost. Pa je bilo slika koje ne želim maknuti. Pa je bilo komentara zbog kojih nisam želio maknuti tekst. Pa je bilo tekstova koje nisam htio micati ili brisati. Pa nisam našao još neki tekst kojim bi povećao u statistici broj dana bez postova i premjestio se na 101. mjesto ili neko iza njega.

A onda sam napisao nekoliko rečenica o tome kako želim brisati tekstove i dobio, u statistici, još jedan viši rang.

No, vrijeme je školskih praznika, a dogovor je da škole pojedinačno, kao i učenike pojedinačno, ne obaviještavamo do početka nastave u drugom polugodištu, pa se nadam da neće biti puno novih tekstova.

Predložio sam da organiziramo prijevoz učenika i da o tome budu svi obaviješteni, pa da se druže već na putu prema Novigradu. Od Osijeka prema Novigradu, od Dubrovnika prema Novigradu, iz Rijeke prema Novigradu, iz Zagreba prema Novigradu. I svi ravno do hotela. A na hotelskom parkiralištu rezervirati jedan dio za autobuse.
.
- 22:27 - Komentari (2) - Isprintaj - #

22.12.2005., četvrtak

Obavijesti su stigle po školama

Barem u Istarskoj županiji.

Županijski ured za prosvjetu poslao je dopis svim školama u Istri s tekstom obavijesti i prijavnicama za učenike i za učitelje.

Novigradsko proljeće 2006.

Škola stvaralaštva «Novigradsko proljeće 2006.» za darovite učenike osnovnih škola Republike Hrvatske (od V. do VIII. razreda) i za učenike srednjih škola koji su kao osnovnoškolci prošle školske godine sudjelovali u Školi stvaralaštva održat će se od 1. do 8. travnja 2006. godine u OŠ «RIVARELA» u Novigradu. Učenici i zainteresirani učitelje koji imaju dara i sklonosti, oni koji su se istakli radom u navedenim područjima – radionicama moraju se, koristeći dostavljene prijavnice, prijaviti
do 31. siječnja 2006.
prema priloženim uputama.
Cijena sedmodnevnoga boravka u Školi stvaralaštva «Novigradsko proljeće 2006.» iznosi 1.600,00 kn po osobi. Troškove za učenike podmiruje županija, a za hospitante Ministarstvo prosvjete i športa Republike Hrvatske.
Stoga molimo SVE ŽUPANIJE da nam najkasnije do 8. veljače 2006., a na temelju dogovora ureda državne uprave i upravnoga odjela za društvene djelatnosti u županijama - da bi se iskoristilo dosadašnje iskustvo u praćenju darovite djece u svakoj županiji - dostave podatak o broju darovite djece za koju je svaka županija u mogućnosti osigurati novčana sredstva za dolazak i sudjelovanje na ovogodišnjoj Školi stvaralaštva «Novigradsko proljeće».

Na temelju svih dostavljenih prijavnica i dokumentacije, brojčanih odrednica dobivenih iz županija povjerenstvo Škole stvaralaštva «Novigradsko proljeće 2006.» odabrat će 200 učenika osnovnih škola i do 50 učitelja (voditelja izvannastavnih aktivnosti jezično-umjetničkoga područja) te do 30 učenika srednjih škola i do 10 nastavnika srednjih škola (voditelja izvannastavnih aktivnosti jezično-umjetničkoga područja).

U Školi dječjega stvaralaštva «Novigradsko proljeće 2006.» mogu se prijaviti i učitelji koji su sudjelovali na prošlogodišnjem Novigradskom proljeću. Mogu se prijaviti i učitelji za koje stručna služba pri školi u kojoj rade utvrdi sposobnost i zanimanje za određeno područje te Školi stvaralaštva dostavi dokumentaciju i svoju preporuku.

Molimo da se ne prijavljuju učitelji i nastavnici bez stečenoga iskustva u području za koje se prijavljuju, ni učitelji koji su do sada dva (2) ili više puta sudjelovali na Novigradskome proljeću, a nisu predloženi od strane svoga mentora za asistenta.

Svi koji se prijavljuju moraju dostaviti potpunu dokumentaciju.

Preporuku s dokumentacijom dostaviti na adresu:

Škola stvaralaštva «Novigradsko proljeće 2006.»
OŠ RIVARELA
Emonijska bb, 52466 NOVIGRAD.

Škola stvaralaštva «Novigradsko proljeće 2006.» ostvarit će se radom u dvadeset i dvije radionice (literarne, izrada slikovnice, senske, filmska, govorenje teksta, novine, radio, video, skladateljska, scenska glazba, pjevanje, plesna, grafička, keramička, kostimografska, batik, slikarsko-scenografska, foto, oblikovna) tijekom sedam dana po programu koji biti će dostavljen svima čija prijava bude potvrđena nakon stručnoga odabira te svim uredima državne uprave, službama za društvene djelatnosti i upravnim odjelima za društvene djelatnosti u županijama.
Povratna obavijest dostavit će se do 8. ožujka 2006.

Mjesto rada: OŠ «RIVARELA», Novigrad
Smještaj sudionika: Hotel Laguna u Novigradu

Tema ovogodišnje Škole stvaralaštva

OSMIJEH.

Nakon odabira učenika i dostavljenih rezultata odabira svim županijama, za svakog učenika treba uplatiti 1.600,00 kuna na žiroračun:

33780-743-14814
OŠ «RIVARELA», Novigrad
Škola stvaralaštva «Novigradsko proljeće 2006.»

Molimo da se novac uplatite do 20. ožujka 2006. godine.

Županijama i školama moguće je i pronalaženje darovatelja i sponzora da bi se darovitim učenicima Republike Hrvatske omogućio dolazak u Školu stvaralaštva kao jedinu takve vrste u Republici Hrvatskoj, koja je u dvadeset višestruko heterogenih radionica jezično-umjetničkoga područja u korelaciji s nastavnim sadržajima.

Molimo sve sudionike koji se prijavljuju da pažljivo ispune prijavnicu i u nju upišu podatak o samostalnoj izložbi, izdanju knjige, CD i sl.

VAŽNA NAPOMENA:
Učenici i učitelji koji se prijavljuju za radionicu: Izrada slikovnice - trebaju imati razvijene sposobnosti u oba izraza – riječ i slika.


- 23:17 - Komentari (1) - Isprintaj - #

21.12.2005., srijeda

Dani su sve duži

Mislio sam da sam samo ja mislio o tome kako je došlo vrijeme da započinje produžavanje dana na štetu noći. I onda se našla generacija 1972 i čak su tri gospođe rekle kako su danas mislile o tome kako konačno počinju dani bivati sve duži.

I što reče jedna kolegica o zanimljivim odgovorima osnovnoškolaca:
Kako se zove najpoznatija slika Leonarda da Vincija?
Posljednja večera Mona Lize.

Možda to nema nikakve veze s 300.000.
Jer se tih 300.000 odnosi na prijeđene kilometre koje je uspio realizirati Ford Focus bez generalke motora.

I to je jedan od povoda za proslave.
.
- 21:05 - Komentari (1) - Isprintaj - #

20.12.2005., utorak

Statistički osvrt na proteklu blog godinu

Kao što neki već znaju blog statistika nije potpuno točna. Ne mislim na onaj dodatak o realnom vremenu. No, statistika je, kao što mnogi znate, kao bikini. Pokazuje puno, ali ipak ne vidimo "najbitnije".


Ovaj blog postoji 12 mjesec(i) i 2 dan(a).

Datum i vrijeme kreiranja bloga: 20.12.2004. (02:03)

Postovi

Datum i vrijeme prvog posta: 20.12.2004. (02:52)
Zadnji post napisan: danas

Ukupno postova: 297

Broj postova u zadnjih 30 dana: 27
Broj postova u tekućem mjesecu: 16
Prosjek postova po tjednu: 5.7
Prosjek postova po mjesecu: 24.8
Najveći broj neaktivnih dana između postova: 14
Broj dana bez postova: 100

U koje doba dana najčešće pišete postove: tijekom noći (22 - 7 sati)

Ukupno riječi u svim postovima: 39340

Prosjek riječi po postu: 133
U prosjeku pišete kratke postove (manje od 250 riječi po postu).

Broj postova sa slikom: 79 (26.6%)
Broj postova bez slike: 218 (73.4%)

Nalazite se na 99. mjestu od ukupno 49927 blogova po broju objavljenih postova.

Komentari

Ukupno komentara ostavljenih na vašem blogu: 353

Prosjek komentara po postu: 1.2
Najviše komentara po postu: 13
Broj postova bez komentara: 127

Nalazite se na 1457. mjestu od 49927 blogova po broju komentara na vašem blogu.

Ostale statistike

Datum i vrijeme zadnje prijave u blogeditor: 20.12.2005. (01:17)

Broj prijava u blogeditor: 669

Broj korisnika koji imaju isti dizajn kao vaš blog: 828


Dodatak u 21:43

U ovom mom jednogodišnjem blog razdoblju broj registriranih blogova prešao je 50.000.

Danas se po broju komentara nalazim na 1440. mjestu od 50155 blogova.
- 10:15 - Komentari (12) - Isprintaj - #

Takav dan je pomalo svečan

Parafrazirat ću pitanje iz Matke, časopisa za mlade matematičare:

Jesu li rođendani češće ponedjeljkom ili utorkom?

Ovaj blog je napunio godinu dana.

Pozvao sam one koji su se javljali komentarima, a još uvijek pišu blogove, ili se barem može ostaviti komentar na njihov blog, da se pridruže danas u dijeljenju mog zadovoljstva.

Mogu iskoristiti ovaj tekst za odgovor mami koja me pitala za dijete koje je, prema njenom mišljenju, darovito za matematiku. Jedan od mogućih odgovora je Društvo matematičara.

Novigradsko 2005 prelazi polako u Novigradsko proljeće 2006.

Kad bih se strogo držao kalendara onda bih morao čekati još ali vremena ima dovoljno za cijeli dan.


Datum i vrijeme prvog posta: 20.12.2004. (02:52)

- 01:18 - Komentari (10) - Isprintaj - #

19.12.2005., ponedjeljak

Još jedan dan .

To je sutra.
Danas je svečano otvorenje Radija 5+ u Osnovnoj školi J. Račića na Srednjacima.
Nadam se da će drugi pokušaj biti sasvim uspješan.

I još je nešto danas.
Saznao sam da je već od prošlog tjedna raspis za Novigradsko proljeće 2006 i prijavnice za učenike i učitelje na stranicama Zavoda za školstvo.

Pokušat ću ovdje s linkom, a sa strane ću sigurno uspjeti jer tamo već znam.

ZAVOD ZA ŠKOLSTVO http://zavod.skolstvo.htnet.hr

Deset minuta kasnije:

PROVJERENO!
Radi!
- 08:26 - Komentari (5) - Isprintaj - #

18.12.2005., nedjelja

Još dva dana ..

Veselim se.
Možda će biti čak višestrukih razloga za ...
- 23:41 - Komentari (1) - Isprintaj - #

17.12.2005., subota

Još tri dana ...

Nisam to ni mislio.
Ali još tri dana i ...
- 10:17 - Komentari (1) - Isprintaj - #

16.12.2005., petak

Zadarski vikend i ovogodišnje otvorenje škole

Još jedan vikend na putu u Dalmaciju.

I snimka Ivinog nastupa na otvorenju ovogodišnjeg Novigradskog proljeća putuje na Ivinu adresu.
Na radost njenu i njenog oca.
Mislili smo da nema više u računalu cjelokupnog programa otvorenja, a onda se ipak pronašlo.
Tako će Iva dobiti CD koji će je obradovati i svakako biti dobar poklon.
- 15:27 - Komentari (11) - Isprintaj - #

15.12.2005., četvrtak

Radni naslov

I radni tekst.
Preumoran sam od današnjeg dana.
A nema novosti u odnosu na Novigradsko proljeće.
.
Jedna stara kineska poslovica

Ako želiš popraviti svijet, najprije moraš popraviti državu.
Ako želiš popraviti državu, najprije moraš popraviti obitelj.
Ako želiš popraviti obitelj, najprije moraš popraviti sebe.

Rad na popravljanju samoga sebe prvi je i možda jedini prioritet.
Ako popravimo vlastito vladanje, omogućit ćemo promjene u vladanju drugih.

.
- 22:43 - Komentari (6) - Isprintaj - #

14.12.2005., srijeda

Možda sam ostario

Čitam savjetnik Kako otkriti i potaknuti darovitost autorice Štefanije Vodopija u izdanju nakladnika Žagar iz Rijeke (2004.) i knjigu koju je napisao David George "Gifted Education: Identification and Provision" i koju je u hrvatskom prijevodu, pod nazivom Obrazovanje darovitih - Kako identificirati i obrazovati darovite i talentirane učenike, izdao nakladnik Educa iz Zagreba (2005.).

Nije čitanje samo po sebi znak starenja. Čitao sam i prije knjige o darovitosti. Ali nisam bio tako strog.

Previše je, u mojoj glavi, primjedaba na savjetnik i na prijevod.

Osnovne primjedbe mogao bih svesti na dvije rečenice.
Popularni prikazi mogu zbuniti i roditelje i učitelje.
Prijevodi se mogu odnositi na specifičnosti odgojno-obrazovnog sustava neke zemlje i teško ih je razumjeti i primijeniti u našoj roditeljskoj i učiteljskoj praksi.

Srećom, u obje knjige ima velik broj korisnih, općih i praktičnih, informacija.

Srećom, ima sve više knjiga o darovitoj djeci, o djeci s posebnim potrebama, pa mogu biti kritičan. Prije me radovalo što se pojavljuje knjiga s takvom tematikom i to mi je bilo dovoljno.

Znači, može biti da nije od starenja nego od povećane ponude.
.
- 23:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.12.2005., utorak

Ostaje još dogovor o broju u pojedinim radionicama

Da bi došli do broja od ukupno 250 učenica i učenika osnovnih i srednjih škola treba predvidjeti manji broj od 15 učenika po radionici.

Sutra je novi dan.
- 23:21 - Komentari (1) - Isprintaj - #

12.12.2005., ponedjeljak

NESLUŽBENE STRANICE

Jesam li već pisao?

Jesam li govorio o linku na službene stranice Novigradskog proljeća?

Ako nisam, onda ću napisati sada.

Ovo je dnevničko bilježenje povezano s Novigradskim proljećem.
Ovo nisu službene stranice Novigradskog proljeća.

Službene stranice Novigradskog proljeća nalaze se na adresi www.novigradsko-proljece.com.


- 15:44 - Komentari (1) - Isprintaj - #

11.12.2005., nedjelja

Halo

Halo, jel' tamo Animator?
Halo, jel' to Psiho?

Sad smo se počeli i vređat?
A tko je započeo?

No, do susreta u Gorskom kotaru ipak nije došlo.

Tema je trebala biti: Kako vidiš program po danima za novo Novigradsko proljeće?

Druga tema je trebala biti: Zanima li te rad s darovitom djecom i ima li prostora za to kod vas?

Možda se susretnemo tijekom tjedna.

Važno da je veza uspostavljena.

- 19:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.12.2005., subota

Brojevi

Selekcija se uvijek odnosi na brojeve.

Broj prijavljenih i broj onih koji se primaju.

Najjednostavnija je selekcija kad je broj prijavljenih manji od broja onih koje se može primiti.
Najkvalitetnija je selekcija kad se dobro utvrde kriteriji.

Ako želite uspjeti, kandidirajte se tamo gdje je broj prijavljenih manji od slobodnih mjesta.

Na Novigradskom proljeću je stvar malo složenija.

Dogovor je, i tako će biti u dopisu županijama, da bude oko 200 učenica i učenika osnovnih škola i do 30 učenica i učenika srednjih škola.
Razgovori nakon ovog Novigradskog proljeća i dogovori za sljedeće Novigradsko proljeće završavaju na maksimalnom broju od petnaestak učenica i učenika u jednoj radionici.
Predviđeno je da bude dvadeset radionica. U Hrvatskoj je 20 županija i Grad Zagreb.
Kad bi bilo 15 učenika po radionici, to bi značilo da treba biti 300 djece.
Kad bi bilo 300 djece, to bi značilo da iz svake županije dolazi 14 učenika i 20 iz Grada Zagreba.

Kriteriji kažu, za sada, da se broj djece iz županija određuje prema broju škola. Mislim da bismo trebali napraviti kriteriji prema broju učenika u pojedinoj županiji jer broj škola ne govori o tome koliko ima učenika, a čak se i broj stanovnika bitno razlikuje u pojedinim županijama.

A broj prijava još dodatno komplicira situaciju. Za scenske radionice se javlja najveći broj kandidata. Tako smo došli u situaciju da formirano Scensku I, Scensku II, Scensku III i da još bude prevelik pritisak. Za neke radionice nema dovoljno prijava i selekcija gubi svoj smisao.

Praktično je rješenje da postoje ažurni podaci o popunjenosti pojedinih radionica i da sve škole budu obaviještene o tome u kojim radionicama ima mjesta.
.
- 00:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.12.2005., petak

Prijavnice na stranicama Zavoda za školstvo


Kako saznajemo iz pouzdanih izvora, osim natječaja za Novigradsko proljeće koji treba biti objavljen u Školskim novinama, obavijesti o uvjetima za prijavu na Novigradsko proljeće i same prijavnice bit će objavljene i na internetskim stranicama Zavoda za školstvo.

Danas su se u zbornici moje škole kolegice iz hrvatskog jezika i likovne kulture iznenadile kad su vidjele prijavnice na mom stolu. "Zar je već vrijeme za Novigradsko proljeće?!?"




- 14:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.12.2005., četvrtak

RADIONICE


RIJEČ

1. POEZIJA
2. KRATKA PRIČA
3. SLIKOVNICA
4. SCENSKA
5. GOVORENJE TEKSTA
6. FILMSKA
7. NOVINARSKA
8. VIDEO
9. RADIO


ZVUK

1. SKLADATELJSKA
2. SCENSKA GLAZBA
3. PJEVANJE


POKRET

1. PLESNA


SLIKA

1. GRAFIČKA
2. KERAMIČKA
3. KOSTIMOGRAFSKA
4. BATIK
5. SLIKARSKO – SCENOGRAFSKA
6. FOTO
7. OBLIKOVNA

- 23:29 - Komentari (1) - Isprintaj - #

07.12.2005., srijeda

Klasa

Zadovoljan sam, a mislim da će biti zadovoljni i voditelji radionica.

Klasa.
Klasa voditelja radionice.
Najprije djeca koju je preporučio voditeljica ili voditelj radionice.
Onda učiteljice (i poneki učitelj) koje je preporučio voditelj radionice.

Onda djeca iz županija iz kojih ima manje prijavljene djece (udaljenije županije)
Onda ostala djeca iz primorsko-goranske županije.
Onda djeca iz istarske županije.

Zadovoljstvo voditelja?
Neke radionice neće biti pretrpane.
Neke radionice će biti popunjene.

Moje zadovoljstvo?
Selekcija postaje puno lakša i lako je objašnjiva i lako ju je braniti.

Sada je lakše raditi prijavnice i bit će jasnije i roditeljima i djeci.

Interakcija će biti omogućena preko internetskih stranica Novigradskog proljeća.

Dostupnost će biti osigurana objavljivanjem natječaja u Školskim novinama, a za one koji već znaju dostupnost će biti preko internetskih stranica Novigradskog proljeća.


- 15:42 - Komentari (1) - Isprintaj - #

06.12.2005., utorak

Dopisi su spremni, odluka je spremna

Pitala me Davorka gdje sam ovih dana jer su iz Zavoda stigle konačne verzije dopisa županijama i odluka koju treba potpisati ministar je dobila svoj konačni oblik.

Sutra ćemo se vidjeti jer ona treba ići u Zagreb.

Ne znam jesam li samo mislio odgovoriti ili sam odgovorio da sam se bavio nautikom i nautičkim salonom u Parizu.

A susreli smo se u Umagu na sasvim drugačijem sastanku. O nasilju u obitelji.

.
- 21:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.12.2005., ponedjeljak

Paris

Ako Pariz može biti opravdanje, onda je to dobro.
Idemo dalje.
Počeo je radni tjedan koji bi trebao rezultirati povratnim informacijama za učenice i učenike koji će biti pozvani na Novigradsko proljeće 2006.
- 08:49 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2005 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi

TOP LISTE

Da li dobro brojim ?