Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/novigradsko2005

Marketing

Obavijesti su stigle po školama

Barem u Istarskoj županiji.

Županijski ured za prosvjetu poslao je dopis svim školama u Istri s tekstom obavijesti i prijavnicama za učenike i za učitelje.

Novigradsko proljeće 2006.

Škola stvaralaštva «Novigradsko proljeće 2006.» za darovite učenike osnovnih škola Republike Hrvatske (od V. do VIII. razreda) i za učenike srednjih škola koji su kao osnovnoškolci prošle školske godine sudjelovali u Školi stvaralaštva održat će se od 1. do 8. travnja 2006. godine u OŠ «RIVARELA» u Novigradu. Učenici i zainteresirani učitelje koji imaju dara i sklonosti, oni koji su se istakli radom u navedenim područjima – radionicama moraju se, koristeći dostavljene prijavnice, prijaviti
do 31. siječnja 2006.
prema priloženim uputama.
Cijena sedmodnevnoga boravka u Školi stvaralaštva «Novigradsko proljeće 2006.» iznosi 1.600,00 kn po osobi. Troškove za učenike podmiruje županija, a za hospitante Ministarstvo prosvjete i športa Republike Hrvatske.
Stoga molimo SVE ŽUPANIJE da nam najkasnije do 8. veljače 2006., a na temelju dogovora ureda državne uprave i upravnoga odjela za društvene djelatnosti u županijama - da bi se iskoristilo dosadašnje iskustvo u praćenju darovite djece u svakoj županiji - dostave podatak o broju darovite djece za koju je svaka županija u mogućnosti osigurati novčana sredstva za dolazak i sudjelovanje na ovogodišnjoj Školi stvaralaštva «Novigradsko proljeće».

Na temelju svih dostavljenih prijavnica i dokumentacije, brojčanih odrednica dobivenih iz županija povjerenstvo Škole stvaralaštva «Novigradsko proljeće 2006.» odabrat će 200 učenika osnovnih škola i do 50 učitelja (voditelja izvannastavnih aktivnosti jezično-umjetničkoga područja) te do 30 učenika srednjih škola i do 10 nastavnika srednjih škola (voditelja izvannastavnih aktivnosti jezično-umjetničkoga područja).

U Školi dječjega stvaralaštva «Novigradsko proljeće 2006.» mogu se prijaviti i učitelji koji su sudjelovali na prošlogodišnjem Novigradskom proljeću. Mogu se prijaviti i učitelji za koje stručna služba pri školi u kojoj rade utvrdi sposobnost i zanimanje za određeno područje te Školi stvaralaštva dostavi dokumentaciju i svoju preporuku.

Molimo da se ne prijavljuju učitelji i nastavnici bez stečenoga iskustva u području za koje se prijavljuju, ni učitelji koji su do sada dva (2) ili više puta sudjelovali na Novigradskome proljeću, a nisu predloženi od strane svoga mentora za asistenta.

Svi koji se prijavljuju moraju dostaviti potpunu dokumentaciju.

Preporuku s dokumentacijom dostaviti na adresu:

Škola stvaralaštva «Novigradsko proljeće 2006.»
OŠ RIVARELA
Emonijska bb, 52466 NOVIGRAD.

Škola stvaralaštva «Novigradsko proljeće 2006.» ostvarit će se radom u dvadeset i dvije radionice (literarne, izrada slikovnice, senske, filmska, govorenje teksta, novine, radio, video, skladateljska, scenska glazba, pjevanje, plesna, grafička, keramička, kostimografska, batik, slikarsko-scenografska, foto, oblikovna) tijekom sedam dana po programu koji biti će dostavljen svima čija prijava bude potvrđena nakon stručnoga odabira te svim uredima državne uprave, službama za društvene djelatnosti i upravnim odjelima za društvene djelatnosti u županijama.
Povratna obavijest dostavit će se do 8. ožujka 2006.

Mjesto rada: OŠ «RIVARELA», Novigrad
Smještaj sudionika: Hotel Laguna u Novigradu

Tema ovogodišnje Škole stvaralaštva

OSMIJEH.

Nakon odabira učenika i dostavljenih rezultata odabira svim županijama, za svakog učenika treba uplatiti 1.600,00 kuna na žiroračun:

33780-743-14814
OŠ «RIVARELA», Novigrad
Škola stvaralaštva «Novigradsko proljeće 2006.»

Molimo da se novac uplatite do 20. ožujka 2006. godine.

Županijama i školama moguće je i pronalaženje darovatelja i sponzora da bi se darovitim učenicima Republike Hrvatske omogućio dolazak u Školu stvaralaštva kao jedinu takve vrste u Republici Hrvatskoj, koja je u dvadeset višestruko heterogenih radionica jezično-umjetničkoga područja u korelaciji s nastavnim sadržajima.

Molimo sve sudionike koji se prijavljuju da pažljivo ispune prijavnicu i u nju upišu podatak o samostalnoj izložbi, izdanju knjige, CD i sl.

VAŽNA NAPOMENA:
Učenici i učitelji koji se prijavljuju za radionicu: Izrada slikovnice - trebaju imati razvijene sposobnosti u oba izraza – riječ i slika.



Post je objavljen 22.12.2005. u 23:17 sati.