novigradsko 2008

25.10.2005., utorak

Susret nakon 37 godina

O tome je u AKRF-u 2002. godine pisala Evelin Ivanković iz novinarske radionice.

Mirjana Jelašac, voditeljica lutkarske radionice, u Novigradu je susrela svoju bivšu profesoricu Mariju Kvakić koja je došla s djevojčicom Sabinom Muratović. Obje sudjeluju na Svečanoj večeri poezije u čast velikom pjesniku Dobriši Cesariću, a Ministarstvo ih je pozvalo jer je Sabina prvonagrađena u Brodsko-posavskoj županiji. Profesorica Marija nam je opisala svoje uzbuđenje kad ju je Mirjana prepoznala i to nakon trideset i sedam godina!

Kad je dolazila u OŠ Rivarela, srela je jednu kolegicu koja joj je prodložila da se priključi lutkarskoj radionici. Naravno, Marija je pristala, a uključila se i mala Sabina. Kad je došla u razred, nije ni shvatila da pred njom stoji njezina bivša učenica, iako je kroz ove godine znala skoro sve o njoj (gdje živi, koliko ima djece, kako je ...). Jedino nije znala da se bavi lutkarstvom. Profesorica Kvakić nije shvatila tko je, zapravo, ta gospođa i što želi reći kad je izjavila da je ona njezina bivša profesorica. To znači da ju je Mirjana Jelašac prepoznala nakon dugih 37 godina.

Poslije toplih zagrljaja, s osmjehom na licu su se pozdravile, obje iznenađene i fascinirane što su se srele baš ovdje, u Novigradu. Nisu gubile dragocjeno vrijeme nego potražile fotoaparat i uslikale se, kad već imaju priliku. Neprestano su pričale o mladosti i vremenu koje su prevele zajedno, prisjećajući se i najmanje pojedinosti. "Mladost je naljepši dio ljudskog života", zaključuje profesorica Kvakić.

Zanimljivo je znati da je to bila njezina prva prosvjetna služba, pa se zato tako dobro i sjeća. Misli da i sada može nabrojiti imena većine učenika koji su bili u tom razredu. O svojoj bivšoj učenici kaže da je draga osoba. Željela bi da iduće godine dođe i jedan likovnjak.

Naravno, profesorica i voditeljica radionice odmah su razmijenile najnovije brojeve telefona kako se ne bi ponovila ista priča iduće godine. Sada vidite koliko je važno biti dobro informiran i uvijek imati blokić pri ruci.

Ali ostaje pitanje.

Ma kako ju je samo prepoznala???

- 21:32 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2005 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi

TOP LISTE

Da li dobro brojim ?