Što se događa sa svijetom?

utorak , 26.07.2016.Brojni pokolji u zadnjih nekoliko dana potaknuli su me na razmišljanje i uopće pisanje na ovu temu. Zaista, pitam se što se događa? Znam da se svake minute u svijetu počini neki zločini a da mi o tome nismo ni informirani, ali sve ovo me pomalo plaši.

Inače radim u jednoj velikoj medijskoj kući i takve informacije saznajem iz prve ruke, prva. I ovih dana kada su se desila ova sranja u Njemačkoj... strašno. Rastužila sam se. Ginu nedužni ljudi zbog nečije psihičke poremećnosti. Isto imam mišljenje da je Europa malo previše otvorila vrata izbjeglicama. Nemam ništa protiv njih, ali mislim da je trebalo biti veće kontrole. Ne znam ni sama kakve, ali mislim da je trebalo.

Čini mi se kao da će se to sve češće događati, a mi samo čitamo o tome i zgražamo se. Neki prelete vijest, neki ni ne vide, a neke rastuži i zabrinu se.

Puno seremo po našoj zemlji da je ovakva i onakva. I je, politički je sjebana a onda sve ostalo. Ali ja se pored svega toga osjećam nekako sigurno. Mislim da nismo meta tim bolesnicima i da bar neko vrijeme mogu mirno disati.

Ne znam da li sam jedina, ali tako me prođe jeza kada vidim te bradate muslimane da hodaju po gradu, po trgovačkim centrima. Nemam ništa protiv muslimana, ali stvarno. Nemam protiv nikoga ništa, niti protiv druge vjere, rase, nacionalnosti, opredjeljenja...liberalna sam. Ali nakon svih ovih sranja šta su se desila, prođe me jeza kad ih vidim, pogotovo s tim torbama. Nije mi ugodno pored njih i odmah pomišljam da će se najgore dogoditi. Nadam se da neće. Da ćemo uvijek moći slobodno hodati po našoj zemlji u kojem god dijelu bili.

Oznake: terorizam, terorist, Hrvatska, sigurnost

Napravi nešto dobro danas!

subota , 23.07.2016.

Napravi nešto dobro danas, za sebe ili drugoga. Ali napravi!


Ja sam kreativna duša. I stalno mi se vrti po glavi da nešto napravim. Bilo to neki novi projekt, stranica, ukras… Bilo što. Ponekad to ne mogu izbiti iz glave pa to moram napravit odmah bez pretjeranog razmišljanja. Samo da vidim kako će ispast, da li će se svidjet ljudima (ako je neki online projekt). Kada ti netko kaže napravi nešto ili stvori odmah pomisliš na neku stvar ili diy (do it yourself) projekt. Ali to ne mora biti materijalno.

Kad me pukne taj hormon ‘moram napravit nešto’ krenem silovat Pinterest. Tko ne zna za Pinterest nije proživio ništa u životu . Ako volite raditi tako neke stvari, bacite oko na Pinterest i dobiti ćete pregršt inspiracije. Imate od recepata, fora stvarčica za kuću, ukrasa, šminke, ma svega. Ko stvorena za žene. One ju najčešće i koriste. Ako inače pronađem neki dobar, jednostavan i koristan projektić za napravit, sigurno ćete ga pronaći ovdje na blogu, da i vi probate napraviti.

Ne znam za vas, ali ja volim stvarati dobre i korisne stvari. Ma ne dobre, najbolje! Sve što radim u životu želim i trudim se da bude najbolje. U poslu, ljubavi, prijateljstvu, u svemu dajem cijelu sebe, najbolje od sebe kako bi meni ili drugoj osobi bilo dobro. Imam poriv učiniti nešto dobro, pogotovo nekom drugom. Radije bi oduzela sebi i dala nekom svom bliskom nego sebi. Znam da to nije dobro ponekad, ali takva sam. I moji pravi prijatelji znaju i prepoznaju to. Zato nemam mnogo dobrih prijatelja jer ih ni ne volim imat 100. Imam 2-3 svoje najdraže i najbolje frendice za koje znam da ih mogu nazvati u 2 ujutro i da će me saslušat. Isto tako i one znaju da to mogu i samnom.Ono što sam htjela reći je da se moramo truditi iz dana u dan stvoriti nešto, napraviti nešto dobro, korisno. Da se trudimo uljepšati svaki dan. Život nam se sastoji od trenutaka koji se događaju samo jedanput i zato ih trebamo iskoristiti najbolje što možemo. Ne uveseljava samo materijalno. Nekome možeš uljepšati dan osmjehom, zagrljajem, poljupcem, komplimentom. Postoji mnogo načina kako učiniti taj trenutak jedinstvenim.

Stoga ako si želiš stvoriti savršen život, kuću iz snova, skladnu obitelj, ili što god tebi predstavlja ‘savršenstvo’ ili ono o čemu sanjaš, napravi si to sama!

Jer svi smo mi krojači svoje sreće!


Nemoj čekati sljedeći dan, vikend, godinu, kada završiš školu, kada nađeš posao, dečka, kada zaradiš više novaca, kada navršiš 20, 25 ili 35 godina. Učini to SADA!

Oznake: inspiracija, motivacija

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.