Graziano Pelle na prekretnici karijere

12 listopad 2014

Talijanska nogometna reprezentacija uvelike je poznata po brojnim zvučnim napadačkim imenima. Ekipu uglavnom sačinjavaju igrači tri najjača borca za titulu - Juventusa, Milana i Intera. Stoga je Antonio Conte, bivši predvodnik Torinskog prvaka, preuzeo klupu Azzurra s najboljom namjerom da ih vrati na reprezentativni vrh koji su zadnji puta uživali 2006. nakon što je Fabio Grosso loptu poslao u gol Fabien Bartheza čime su Talijani podigli zlatni trofej Silvia Gazzanige.
Promjenom trenera na scenu su stupila i neka nova lica, koja dotad nisu sudjelovala u utakmicama nacionalne vrste. Jedan od njih je i Graziano Pelle, 29-godišnji ofenzivac Southamptona koji je mjesto izborio ispred neobuzdanog povratnika u Premiership, Maria Balotellija.
Iako je dotični predstavljao Italiju na Olimpijskim igrama 2008., službeni međunarodni nastup dočekao je tek šest godina kasnije, ovog ponedjeljka. Susjedski okršaj Malte i Talijana očekivano je završio u korist favorizirane gostujuće momčadi kojoj je jedan gol bio dovoljan za nova tri kvalifikacijska boda. Minimalnu pobjedu osigurao je upravo Pelle, iskoristivši grešku amaterske obrane u 24. minuti na stadionu Ta'Qali.
Bivši igrač Feyenoorda i produck Lecce-ove škole nogometa već može računati na ponovno pozivanje tijekom sljedeće reprezentativne stanke za mjesec dana, kada Conte i izabranici dočekuju rivale iz Hrvatske na San Siru. Obje momčadi imaju po devet bodova iz prva tri susreta, ali Vatreni predvode skupinu zbog zavidno bolje gol razlike. Hoće li u tom susretu ponovno presuditi isti, ili bi to mogao biti Andrej Kramarić kojeg se povezuje upravo s prelaskom u Milan, pa bi taj stadion mogao uskoro postati njegov novi dom.
U međuvremenu, Pelle će probati nastaviti sa izvanrednom formom u redovima Saintsa koje su otpisivali na početku sezone, ali su mnoge iznenadili probivši se na vrh relativno rano. Osam milijuna funti vrijedan transfer počeo se isplaćivati odmah nakon njegovog dolaska na St. Mary's. Rickie Lambert napravio je pravo čudo u zadnjoj sezoni u klubu, pa su rijetki navijači očekivali da će novopridošla zamjena imati veće uspjehe od engleskog veterana u debitantskoj sezoni.
Šest ligaških nastupa za napadača bila su dovoljna da dokaže svoju kvalitetu koja nije dolazila do ekspresije u manje popularnoj Eredivisiji. Ronald Koeman, novi klupski trener, imao je priliku svjedočiti četiri zgoditka koja je postiglo novo pojačanje kluba.
Prvi gol pao je na gostovanju kod West Hama, dva prije mjesec dana protiv vidno oslabljenog Newcastle Uniteda i zadnji, "eurogol" protiv Queens Park Rangersa Nike Kranjčara. Ako je suditi po početku nove sezone, za čovjeka u formi mogli bi se boriti i najfavoriziraniji klubovi svojih liga do početka novog prijelaznog roka.

Oznake: nogomet, premier league, italija

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.