Može li Branimir Hrgota izboriti mjesto u Kovačevoj momčadi za Brazil?

08 travanj 2014

21-godišnji Hrvat rođen u Zenici dosad je nastupao samo za mladu reprezentaciju Švedske. Javnosti je postao poznat tek u svibnju 2013., postigavši hat-trick protiv Mainza za svoju novu momčad, Borussiu iz Mochengladbacha. Zasigurno, činio bi bolji napadački dvojac s jednim od naših trofejnih napadača od ispodprosječnog Nikole Kalinića koji rijetko koristi priliku da zablista pred našim nedavno izabranim stručnim stožerom.
Bivši trener Hrvatske u-21 reprezentacije, Ivo Šušak, uspostavio je kontakt s mladim igračem još 2012., no ne zna se točno gdje je zapelo u pokušaju njegova dovođenja u momčad. Nakon zapanjujuće utakmice u Bundesligi, igrač je izrazio želju za nastupanjem za "Vatrene". No, još uvijek iz Rusanove čeka prvi poziv za seniorsku reprezentaciju, a hoće li do nje uopće doći ili će HNS izgubiti "novog Ibrahimovića"?
Jasno je da mlade igrače ne smijemo puštati u druge reprezentacije, a stožer i čelnici moraju učiti na pogrešci nepozivanja Josipa Drmića koji je postao jedan od nezaobilaznih igrača Nurnberga i visoko pozicionirani napadač na tablici najboljih strijelaca ove sezone.
Malo je vjerovatno da igrač koji ima kvalitetu igranja u ligi petici prođe nezapaženo, iako je neuspostavljanje kontakta s mladom reprezentacijom možda rezultiralo željom da se Hrgota više ne poziva na Maksimir. Sve u svemu, za nas bio bi veliki gubitak kada bi pustili igrača ovakvog kalibra u drugu reprezentaciju, uzimajući u obzir njegovu dob, potencijal i iskustvo. Na braći Kovač je da odluče što je najbolje za napadački nogomet naše momčadi.

Oznake: Hrvatska reprezentacija, Branimir Hrgota

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.