NK Slavonac

ponedjeljak, 11.06.2007.

Golijada, da ;)

"I pobijedili mi Okučane 6:4, sve nam je ulazilo. Oni su jedva dali golove na srecu a mi smo bili strasni. Sudac je savrseno sudio, a publika je sva sretna otišla kući. Izboreni su bodovi spasa i nagodinu će naša mlada i od domaćih igrača sastavljena ekipa jurišati na prvo mjesto. U međuvremenu će se preko ljeta napraviti nove svlačionice ta će se renovirati teren."
Prošla me je već i tuga, prošo me je i jad, aaa prošla me i ljutnja kad vidim sve ovo pa iz samosažaljenja maštam o nečemu kao što je ovo iznad napisano.
Istina je ovakva:
"Na poluvremenu smo gubili 0:3(iako je bilo dogovorito gosti su nas jos htjeli i poniziti),a u drugom smo zabili 6 komada(ko u cijeloj polusezoni). Suci su također podmazani kako nebi pravili probleme i pisali tamo neke loše stvari o dogovaranju klubova. U ekipi je bilo 5 brođana, 2 gradiščana i još pokoji stranac dok se trener trudio sto prije iz ekipe izvaditi domaće juniore(mogli bi zeznuti nesto u dogovorenoj utakmici). Teren nam je ukoso pod makar 30 stupnjeva, radi 2 tuša, a gostujuća svlačionica više liči na kokošinjac."
Sada samo čekam najavu kako će i nagodinu doći do neke "važne reorganizacije" u sistemu natjecanja i opet ce se morati krenuti u kupovanje od početka, dovući će se još par starih momaka(koji su najjači u 3. poluvremenu za šankom kada treba pričati kako su dobro igrali dok su bili mladi).
Smijesno mi je kada vidim kakve stvari suci pišu na blogu brodskih sudaca. Ne zelim se ukljucivati u te rasprave jer od toga zbilja nema nikakve koristi ni smisla. Kad ih netko optuži da su dobili lovu oni se više ni ne brane već vrjeđaju ljude koji se usude progovoriti. Govore kako su klubovi krivi sto se dogovaraju, a ne zele reći da su oni predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza i da bi oni trebali reagirati na varanja, dogovaranja, podplaćivanja i svojim prijavama sankcionirati takve. Otvoreno govoreći cijela ova reorganizacija i ne znanje do posljednjeg kola koliko klubova ispada je napravito samo radi njih. Ove sezone su kao nikada pokupili lovu!!
Završio je cirkus Colorado!!!

- 18:10 - Komentari (32) - Isprintaj - #

utorak, 05.06.2007.

Bod spasa, možda

Ovo kolo smo gostovali u Sikirevcima, izrazito domaćinskoj ekipi. Ja osobno nisam bio na toj utakmici. Znao sam koliko cemo bodova osvojiti pa mi nije imalo bas smisla voziti od Kapele do Sikirevaca gledati namjestenu utakmicu. Kao sto vidite, iako sam veliki navijac Slavonca na ovom blogu pisem samo realno stanje i ne trudim se biti licemjeran i pisati price tipa "junačkom borbom izborili bod spasa u Sikirevcima". Svi mi koji pratimo 1. ZNL znamo kako su se odvijale stvari ove sezone. Zato bih zamolio one koji pišu komentare na moje postove pišu istinu(koliko god ona ružna bila), ionako vam ovdje ljudi ne znaju tko ste i što ste.
Po mojoj procijeni ovo je bilo kolo odluke, tj. tablica bi i nakon zadnjeg kola trebala izgledati ovako.
Jedino pitanje koje se postavlja je: Koliko klubova ispada?
I sam sam načuo priče da Rešetari možda neće ići u 1. ŽNL(obnavljaju igralište, a radovi su malo zapeli) a ne vidim tko bi drugi mogao biti zainteresiran za ulazak u 1.ŽNL. Svima njima se vise isplati igrati u 2.ZNL. Ima vise razloga no ovo su glavni:
-ne moraju putovati i po 2 sata sa jednog kraja županije na drugi(npr. iz Davora u Gundince), a to nisu mali troškovi
-skoro svaki vikend će se igrati pokoji lokalni derbi(Davor, Batrina, Bodovaljci, Rešetari, možda i Kapela)
-to privlači velik broj gledatelja, utakmice između Kapele i Bodovaljaca, Batrine, Davora su bile redovno dobro posjećene. A apsolutno svima je cilj dobra posjećenost(igrači su motivirani igrati pred većim brojem publike, domaćin dobrom posjetom može čak i zaraditi, što na ulaznicama a što na piću)
Po meni najbolji oblik natjecanja u našoj županiji bi bio kada bi imali dvije 2.ZNL i dvije 1.ZNL. Time bi se smanjili troškovi klubovima a povećala posjećenost.

- 15:41 - Komentari (13) - Isprintaj - #

utorak, 29.05.2007.

Tržnica

Iskreno receno, stid me je ista pisati o ovoj utakmici. Onima koji su imalo upuceni u zbivanja u 1.znl naslov je jasan. Ne zelim pisati tko je u koga ulazio, tko se kome nudio da se udje u njega pa je taj odbio a onda je na kraju netko treci usao....
Jedina zanimljivost je da se sredinom drugog poluvremena dogodio prekid od 10tak minuta zbog jakog nevremena praćenog ledom, kao da je i Bog htjeo prekinuti taj cirkus.
Trenutno imamo jednako bodova kao i Davor i Amater. Davor ide kod Svačića gdje sumnjam da ce izvuci bod dok sam za Amater siguran da ce dobiti Slobodnicu(na isti način kao i mi).
Mi idemo u Sikirevce, domaćinska ekipa nooooo "možda" im u nedjelju bude bio los dan.

- 09:51 - Komentari (24) - Isprintaj - #

nedjelja, 20.05.2007.

Petarda

Tko bi rekao da ćemo i mi ove sezone nekome zabiti 5 komada no eto desilo se i to, na gostovanju u Garčinu. Bezvoljni i nemotivirani domaćini koji su praktično već u 2. ligi nisu pruzali i otpor i odradili su ovu utakmicu reda radi.
Poveli smo pogotkom Didovića( Žućo) a odmah nakon njega na 0:2 je povisio Mašić. Pri kraju poluvremena Mašić zabija još jedan 0:3. Minutu prije kraja prvog dijela domaći igrač na prekrasan način izvodi slobodnjak i smanjuje na 1:3. Odmah početkom drugog dijela Rajković povisuje vodstvo na 1:4 a malo kasnije i patak povisuje na 1:5.
Utakmica i nije bila baš zanimljiva no ono najbitnije je ostvareno, osvojena su nova 3 boda i sada smo korak blize ostanku u ligi.
Sljedeće kolo nam dolazi ekipa Pana iz Donjih Andrijevaca, nadamo se novim bodovima.

SIKIREVCI 2 : 1 MLADOST Sibinj

PAN D.ANDRIJEVCI 3 : PSUNJ SOKOL Okučani

GARDUN Garčin 1 : 5 SLAVONAC N.Kapela

SLAVONIJA Bodov. 0 : 6 MV CROATIA Sl.Brod

SVAČIĆ BAGI S.Slatnik 5 : 0 GRANIČAR Laze

BATRINA 0 : 1 SLOGA Gundinci

SLOBODNICA 4 : 0 POSAVAC Davor

AMATER Sl.Brod 0 : 1 OMLADINAC G.Vrba

- 23:15 - Komentari (7) - Isprintaj - #

nedjelja, 13.05.2007.

Nova 3 boda u monotonoj utakmici

U 26. kolu smo ugostili ekipu Bodovaljaca koja je vec izgubila svaku nadu za ostanak u ovoj ligi.
A posto su se vec pomirili da ispadaju tako su i igrali. Na pocetku su jos nesto pokusavali no sve je to bilo "macji kasalj".Mi smo poveli u 25. minuti golom patka i to je sve sto vrijedi spomenuti iz prvog poluvremena. Drugo poluvreme se je igrala victorija na protivnicki gol, ali ne viktorija u punom smislu te rijeci. Obje ekipe su izgledale uzasno bezvoljno i u pojedinim trenucima sam mislio da je gore ljudima koji to gledaju nego igracima koji se znoje na suncu, koje je danas istinski przilo. U takvim trenucima monotonije mi smo zabili i drugi gol, netko(tako je bilo zanimljivo da ni ne znam tko je zabio) je pucao sa 20tak metara a golmanu je lopta prosla prvo kroz ruke, zatim kroz noge i lagano se otkotrljala u gol. Kasnije smo imali jos dva tri zicera (pod zicer smatram gurnuti loptu u prazan gol s 5 metara) no nase velike zvijezde patak i Masic nisu bili raspolozeni, ili im je bilo vruce, ili misle da imamo dobru gol razilku pa ne treba, a tko ce znati sta im je bilo znate kakve su zvijezde.
Jedino bitno sto vrijedi izdvojiti je da su svoj prvi pravi(ne racunam one ulaske od 3 minute na kraju utakmice) debi danas imali dvojica juniora, koji su bili sigurno medju trojicom najboljih danas. Iako su bili izvrsni tuzno je to sto decki vjerovatno nece opet dobiti priliku dok netko od starijih ne bude falio.
Na kraju smo se oprostili od prijatelja iz Bodovaljaca u nadi da necemo sa njima u nizi rang. Ondje je uvijek bilo tesko igrati no treba priznati da imaju izvrsne uvjeta i veliki im je plus(makar sa nase strane) sto su nam blizu, do njih stignemo za 20min dok do gundinaca ima 3 dana jahanja.
Sljedece kolo idemo u Garčin, još jedne ekipe koja je prakticki ispala i nadamo se da cemo i kod njih izvuci 3 boda.
MLADOST Sibinj 3 : 4 OMLADINAC G.Vrba

POSAVAC Davor 2 : 1 AMATER Sl.Brod

SLOGA Gundinci 0 : 0 SLOBODNICA

GRANIČAR Laze 3 : 1 BATRINA

MV CROATIA Sl.Brod 3 : 1 SVAČIĆ BAGI S.Slatnik

SLAVONAC N.Kapela 2 : 0 SLAVONIJA Bodov.

PSUNJ SOKOL Okučani 9 : 1 GARDUN Garčin

SIKIREVCI 5 : 1 PAN D.ANDRIJEVCI

- 19:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 10.05.2007.

Okučani-Slavonac 3:0 (juniori)

9. svibnja(srijeda) su juniori igrali finale kupa za novogradiško područje. Utakmica je igrana u Novoj Gradiški na gradskom stadionu.
Nažalost izgubili su 3:0 no ne treba žaliti već čestitati ekipi Okučana koja je za godište starija od naših, fizički jača a i većina ih ima i iskustva u seniorskim utakmicama.
Naši su imali prilika no nisu ih iskoristili. Još jednom kažem da ne treba žaliti jer nagodinu iz ove ekipe samo dvojica odlaze (izlazno godište) i u sljedećoj sezoni bi ova ekipa trebala biti na svom maksimum.
Dečki čestitamo!!

- 11:34 - Komentari (6) - Isprintaj - #

utorak, 08.05.2007.

Katastrofa u Slatniku

Sta uopce napisati o utakmici koju izgubis 8:0.
Ja osobno nisam bio u Slatniku na utakmicu no svasta sam cuo. Neke stvari su veca sramota i od samog rezultata no necu o tome pisati ovdje( mozda jednom prilikom).
No u svakom slučaju čestitam igračima Slatnika na pobijedi!!!
Sljedeće kolo dočekujemo Bodovaljce, tu sa NADAM bodovima. Ovo nadam je sa razlogom podebljano s obzirom na ovu katastrofu u Slatniku.

PAN D.ANDRIJEVCI 6 : 3 MLADOST Sibinj

GARDUN Garčin 1 : 2 SIKIREVCI

SLAVONIJA Bodov. 1 : 3 PSUNJ SOKOL Okučani

SVAČIĆ BAGI S.Slatnik 8 : 0 SLAVONAC N.Kapela

BATRINA 2 : 1 MV CROATIA Sl.Brod

SLOBODNICA 2 : 3 GRANIČAR Laze

AMATER Sl.Brod 3 : 1 SLOGA Gundinci

OMLADINAC G.Vrba 3 : 0 POSAVAC Davor

- 13:07 - Komentari (7) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 30.04.2007.

Pobjeda u derbiju kola

Odigrali smo još jedan vrući derbi protiv naših susjeda Batrine.
Početak je bio kao iz snova, u 5. minuti izvodimo slobodnjak koji se odbija kroz šumu nogu u 16ercu i lopta više sretno nego spretno završava iza gostujućeg vratara. Nakon toga se utakmica nastavlja u monotonom ritmu sve do 35. minute kada Batrina brzo izvodi prekršaj, Marijanović(bivši pionir i junior Kapele) probija bok i sam izlazi pred vratara ta zabija. U 43. minuti domaći igrač Tomić dobiva drugi žuti karton, možda malo prestrogo no sudac je od početka nametnuo takav kriterij. Na poluvrijeme se odlazi rezultatom 1:1 .
Odmah na početku drugog poluvremena gostujući igrač ruši Raguža u 16ercu a patak (siguran sam da svi znaju o kome se radi) iz kaznenog udarca zabija za 2:1. Utkmica se nastavlja u čvrstom ritmu a sudac je objema stranama podijelio par žutih kartona. U 60. minuti nakon starta s leđa gostujući igrač Zelić dobiva drugi žuti (prvi dobio zbog svadjanaj sa sucem, glupo). U 75.min Mašić prima loptu u 16ercu, protivnik se nekontrolirano zaljeće u njega te ga ruši. Sudac dosuđuje kazneni udarac koji patak ponovno relizira za 3:1.
nakon toga se utakmica smirila sve do 89.min kada Batrina izvodi korner a Rozman(biviši pionir i junior Kapele) iz poluvoleja zabija za konačnih 3:2.
Za nas su ovo vjerojatno bodovi spasa dok Batrini slijedi grčevita borba za opstanak uz jako težak raspored do kraja.
Slijedeću utakmicu igramo u Starom Slatniku protiv kvalitetne ekipe Svaćić Bagija uz koju nas veže prijateljstvo no i veliki rivaliet. Kod nas su do nedavno igrali "njihovi" Maka i Marijan(legenda) a kod njih je trenutno naš bivši igrač Čvorić. Na žalost nećemo moći računati na prvog vratara Ducu(kartoni) pa će na gol junior Tomašić, Tomića(crveni karton), patka(zbog idiotski skupljenog trećeg žutog kartona) a upitni su i iskusni Solić i Štrk zbog ozljeda. No tu su juniori na koje smo ponosni i koji će sljedeći tjedan igrati finale kupa u Novoj Gradiški protiv Okučana.

MLADOST Sibinj 4 : 1 POSAVAC Davor

SLOGA Gundinci 2 : 0 OMLADINAC G.Vrba

GRANIČAR Laze 4 : 1 AMATER Sl.Brod

MV CROATIA Sl.Brod 1 : 0 SLOBODNICA

SLAVONAC N.Kapela 3 : 2 BATRINA

PSUNJ SOKOL Okučani 4 : 1 SVAČIĆ BAGI S.Slatnik

SIKIREVCI 3 : 1 SLAVONIJA Bodov.

PAN D.ANDRIJEVCI 2 : 1 GARDUN Garčin

- 22:01 - Komentari (21) - Isprintaj - #