NK Slavonac

ponedjeljak, 11.06.2007.

Golijada, da ;)

"I pobijedili mi Okučane 6:4, sve nam je ulazilo. Oni su jedva dali golove na srecu a mi smo bili strasni. Sudac je savrseno sudio, a publika je sva sretna otišla kući. Izboreni su bodovi spasa i nagodinu će naša mlada i od domaćih igrača sastavljena ekipa jurišati na prvo mjesto. U međuvremenu će se preko ljeta napraviti nove svlačionice ta će se renovirati teren."
Prošla me je već i tuga, prošo me je i jad, aaa prošla me i ljutnja kad vidim sve ovo pa iz samosažaljenja maštam o nečemu kao što je ovo iznad napisano.
Istina je ovakva:
"Na poluvremenu smo gubili 0:3(iako je bilo dogovorito gosti su nas jos htjeli i poniziti),a u drugom smo zabili 6 komada(ko u cijeloj polusezoni). Suci su također podmazani kako nebi pravili probleme i pisali tamo neke loše stvari o dogovaranju klubova. U ekipi je bilo 5 brođana, 2 gradiščana i još pokoji stranac dok se trener trudio sto prije iz ekipe izvaditi domaće juniore(mogli bi zeznuti nesto u dogovorenoj utakmici). Teren nam je ukoso pod makar 30 stupnjeva, radi 2 tuša, a gostujuća svlačionica više liči na kokošinjac."
Sada samo čekam najavu kako će i nagodinu doći do neke "važne reorganizacije" u sistemu natjecanja i opet ce se morati krenuti u kupovanje od početka, dovući će se još par starih momaka(koji su najjači u 3. poluvremenu za šankom kada treba pričati kako su dobro igrali dok su bili mladi).
Smijesno mi je kada vidim kakve stvari suci pišu na blogu brodskih sudaca. Ne zelim se ukljucivati u te rasprave jer od toga zbilja nema nikakve koristi ni smisla. Kad ih netko optuži da su dobili lovu oni se više ni ne brane već vrjeđaju ljude koji se usude progovoriti. Govore kako su klubovi krivi sto se dogovaraju, a ne zele reći da su oni predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza i da bi oni trebali reagirati na varanja, dogovaranja, podplaćivanja i svojim prijavama sankcionirati takve. Otvoreno govoreći cijela ova reorganizacija i ne znanje do posljednjeg kola koliko klubova ispada je napravito samo radi njih. Ove sezone su kao nikada pokupili lovu!!
Završio je cirkus Colorado!!!

- 18:10 - Komentari (32) - Isprintaj - #

utorak, 05.06.2007.

Bod spasa, možda

Ovo kolo smo gostovali u Sikirevcima, izrazito domaćinskoj ekipi. Ja osobno nisam bio na toj utakmici. Znao sam koliko cemo bodova osvojiti pa mi nije imalo bas smisla voziti od Kapele do Sikirevaca gledati namjestenu utakmicu. Kao sto vidite, iako sam veliki navijac Slavonca na ovom blogu pisem samo realno stanje i ne trudim se biti licemjeran i pisati price tipa "junačkom borbom izborili bod spasa u Sikirevcima". Svi mi koji pratimo 1. ZNL znamo kako su se odvijale stvari ove sezone. Zato bih zamolio one koji pišu komentare na moje postove pišu istinu(koliko god ona ružna bila), ionako vam ovdje ljudi ne znaju tko ste i što ste.
Po mojoj procijeni ovo je bilo kolo odluke, tj. tablica bi i nakon zadnjeg kola trebala izgledati ovako.
Jedino pitanje koje se postavlja je: Koliko klubova ispada?
I sam sam načuo priče da Rešetari možda neće ići u 1. ŽNL(obnavljaju igralište, a radovi su malo zapeli) a ne vidim tko bi drugi mogao biti zainteresiran za ulazak u 1.ŽNL. Svima njima se vise isplati igrati u 2.ZNL. Ima vise razloga no ovo su glavni:
-ne moraju putovati i po 2 sata sa jednog kraja županije na drugi(npr. iz Davora u Gundince), a to nisu mali troškovi
-skoro svaki vikend će se igrati pokoji lokalni derbi(Davor, Batrina, Bodovaljci, Rešetari, možda i Kapela)
-to privlači velik broj gledatelja, utakmice između Kapele i Bodovaljaca, Batrine, Davora su bile redovno dobro posjećene. A apsolutno svima je cilj dobra posjećenost(igrači su motivirani igrati pred većim brojem publike, domaćin dobrom posjetom može čak i zaraditi, što na ulaznicama a što na piću)
Po meni najbolji oblik natjecanja u našoj županiji bi bio kada bi imali dvije 2.ZNL i dvije 1.ZNL. Time bi se smanjili troškovi klubovima a povećala posjećenost.

- 15:41 - Komentari (13) - Isprintaj - #