Musaka alla Gospar
Danas radimo jedan malo izmjenjeni recept od klasike koju ste večina vas najvjerovatnije do sada puno puta jeli, a vjerovatno i spremali.
Za ovo ukusno jelo nam je potrebno:
Četiri fileta pilećih prsiju
Žličica Vegete Mediteran
Dvije žlice pelata
Crvena mljevena paprika
Jedna kapula
Par pica češnjaka
Emental sir 200 grama – naribana može i Gauda
150 grama Bacon pancete
Sol i papar po želji
Malo naribanog parmezana
Jedno jaje
Dec kiselog vrhnja
2 deca vrhnja za kuhanje
Sjeckani bosiljak i petrusimen
Malo maslinovog ulja
800 grama kuhanog krumpira

Krumpir skuhamo u kori, ali maksimalno 20 minuta na tihoj vatri, očistimo ga i stavimo sa strane.
Kapulu narežemo na kolutove, a češnjak na listiće. Pileće filete nježno narežemo po dužini da dobijemo rezance. Na malo maslinovog ulja u tavi lagano propržimo kapulu, češnjak i piletinu dok ne dobije lijepu žućkastu boju, posolimo, malo popaprimo, dodamo Vegetu i crvenu papriku, podlijemo sa pelatima, dodamo nasjeckani petrusimen i lagano kuhamo desetak minuta da se sve lijepo poveže.

Dno rostijere premažemo sa maslinovim uljem i na njega poslažemo pola krumpira rezanog na kružiće. Na to složimo piletinu koju smo šufigali u toču, pospemo naribanim Ementalom.

Na to složimo ostatak krumpira, a po njemu složimo Bacon pancetu.
Preljev napravimo od lagano ubačenog jaja, kiselog vrhnja, vrhnja za kuhanje u koje dodamo sjeckani bosiljak i petrusimen, te malo naribanog parmezana. Prelijemo našu musaku i pečemo oko 30 minuta u prethodno zagrijanoj pečnici na 170 stupnjeva.

Meni uz ovo jelo najbolje paše crvena kisela paprika.

Serviramo i to je to...DOBAR TEK!!!
|