Kužinavanje oli šumprešavanje

nedjelja, 22.02.2009.

Kraljevski odrezak

Danas radimo jedan malo zahtijevniji recept i po samoj složenosti nazvao sam ga Kraljevski odrezak.

Za ovo ukusno jelo nam je potrebno:

Četiri fileta pilećih prsiju
Mozzarela sir 200 grama
Jedna tikvica
250 grama Bacon pancete
Sol i papar po želji
Malo oštrog brašna
Dec maslinovog ulja
Malo maslaca

Za prilog trebamo:

200 grama skuhane riže carnarolli
100 grama koktel pomadora
200 grama srca artičoka (može iz konzerve)
Jedna mala kapula
Dvije male mrkve
Malo korjena selena
Tri pice češnjaka
Sjeckani bosiljak i petrusimen
Dec prošeka
Malo konjaka
Dec maslinovog ulja
Malo vegete
Sol i papar
Maslac


Pileće filete nježno narežemo po dužini da dobijemo veči šnicel. Lagano stavimo na kesu prekrijemo drugom kesom i natučemo lagano, posolimo i ostavimo sa strane.
Tikvice narežemo na fete poput pršuta i blago popečemo na mješavini maslinovog ulja i maslaca, kad dobije lijepu boju izvadimo na kuhinjski papir da upije masnoću.
Na jednu polovinu pilećeg fileta stavino malo pečenih tikvica i prekrijemo mozarelom, popaprimo i preklopimo sa drugim krajem fileta, te omotamo Bacon pancetom i sve skupa lagano posolimo i ostavimo sa strane.


U drugoj teči na maslinovom ulju prodinstamo sitno nasjeckanu kapulu, selen i mrkvu, dodamo sjeckani češnjak i dinstamo, zatim dodamo sitno nasjeckane koktel pomadore i podlijemo konjakom, nakon par minuta dodamo sjeckana srca od artičoka, malo vegete, soli i papra te podlijemo prošekom i pustimo da dinsta na laganoj vatri 4-5 minuta, dok prošek ne ishlapi. Dodamo prethodno skuhanu rižu, te sjeckani bosiljak i petrusimen, te izmješamo, dodamo malo maslaca, poklopimo i ostavimo da se prilog poveže.


U tavi gdje smo pekli tikvice, na laganoj vatri propržimo naše filete koje smo prije prženja lagano uvaljali u oštro brašno. Kad su nam odresci lijepo isprženi poklopimo ih i ostavimo na ugašenoj ploči još minutu.


Serviramo i to je to...DOBAR TEK!!!

- 14:31 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2009 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28  

Studeni 2009 (1)
Listopad 2009 (1)
Rujan 2009 (1)
Lipanj 2009 (1)
Svibanj 2009 (2)
Ožujak 2009 (4)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (2)
Ožujak 2008 (5)
Veljača 2008 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Ništa bez glazbe

Uz Blog

  • Eto pokušat ću na ovom svom blogu prezentirati nekoliko recepata i receptura iz moje male kužine, koju strašno volim... Kuhanje je umjetnost, a uopče nije teško samo je ponekad potrebno obratiti malo više pažnje...uzeti malo više vremena, jer kužinavanje zahtjeva tri osnovne stvari od nas:
    Ljubav i nježnost prema spizi, Kreativnost i Domišljatost
    Dobar tek!!!

Meni dragi...e..

Volin dicu...