Danas radimo jedan malo zahtijevniji recept i po samoj složenosti nazvao sam ga Kraljevski odrezak.
Za ovo ukusno jelo nam je potrebno:
Četiri fileta pilećih prsiju
Mozzarela sir 200 grama
Jedna tikvica
250 grama Bacon pancete
Sol i papar po želji
Malo oštrog brašna
Dec maslinovog ulja
Malo maslaca
Za prilog trebamo:
200 grama skuhane riže carnarolli
100 grama koktel pomadora
200 grama srca artičoka (može iz konzerve)
Jedna mala kapula
Dvije male mrkve
Malo korjena selena
Tri pice češnjaka
Sjeckani bosiljak i petrusimen
Dec prošeka
Malo konjaka
Dec maslinovog ulja
Malo vegete
Sol i papar
Maslac
Pileće filete nježno narežemo po dužini da dobijemo veči šnicel. Lagano stavimo na kesu prekrijemo drugom kesom i natučemo lagano, posolimo i ostavimo sa strane.
Tikvice narežemo na fete poput pršuta i blago popečemo na mješavini maslinovog ulja i maslaca, kad dobije lijepu boju izvadimo na kuhinjski papir da upije masnoću.
Na jednu polovinu pilećeg fileta stavino malo pečenih tikvica i prekrijemo mozarelom, popaprimo i preklopimo sa drugim krajem fileta, te omotamo Bacon pancetom i sve skupa lagano posolimo i ostavimo sa strane.
U drugoj teči na maslinovom ulju prodinstamo sitno nasjeckanu kapulu, selen i mrkvu, dodamo sjeckani češnjak i dinstamo, zatim dodamo sitno nasjeckane koktel pomadore i podlijemo konjakom, nakon par minuta dodamo sjeckana srca od artičoka, malo vegete, soli i papra te podlijemo prošekom i pustimo da dinsta na laganoj vatri 4-5 minuta, dok prošek ne ishlapi. Dodamo prethodno skuhanu rižu, te sjeckani bosiljak i petrusimen, te izmješamo, dodamo malo maslaca, poklopimo i ostavimo da se prilog poveže.
U tavi gdje smo pekli tikvice, na laganoj vatri propržimo naše filete koje smo prije prženja lagano uvaljali u oštro brašno. Kad su nam odresci lijepo isprženi poklopimo ih i ostavimo na ugašenoj ploči još minutu.
Serviramo i to je to...DOBAR TEK!!!
Post je objavljen 22.02.2009. u 14:31 sati.