Kužinavanje oli šumprešavanje

ponedjeljak, 03.03.2008.

Goveđe pečenja sa crnim maslinama

Za ovo jelo nam je potrebno:

Kilo govedine od tanke kosti ili plećke
dvije mrkve
jedna kapula
četiri jutike (mali mladi luk)
100 grama pancete
20 crnih maslina
nasjeckani peršin i bosiljak
dvije pice češnjaka
kašikica senfa
kašikica konserve (tomaten markt)
žlica Vegete
2 cl konjaka
2 deca mješanog ulja (maslinovo i sojino)
sol i papar

za prilog prženi krumpir:

pola kila krumpira
2 deca sojinog ulja
sol

dekoracija i salata

pečena ili kisela crvena paprika



U teči provrimo dvije litre vode, u nju ubacimo meso samo 15 sekunda da se kao kuha, to je dovoljno da nam se na govedini zatvore sve pore i unište sve žilice, pa takvo meso bude veoma sočno i mekano... Meso dobro osušimo kuhinjskom rolom, te nježno posolimo i popaprimo...
U teču stavimo mješano ulje i meso propržimo lagano sa svih strana da nam dobije lijepu žućkastu boju... Izvadimo meso iz teče, ostavimo u padelu za peć i prelijemo sa konjakom, a na ulje dodamo kapulu i mrkvu sjeckanu na kolutiće i sitno nasjeckanu pancetu...lagano zažutimo, te dodamo, sjeckani češnjak, jutiku na kolutiče i masline kojima smo izvadili špicu i prerezali ih na pola... zažutimo sve skupa, te dodamo sjeckani peršin i bosiljak, Vegetu, senf i konservu, te podlijemo sa crnim vinom i pirjamo jedno tri minute... Pečnicu zagrijemo na 150 stupnjeva, meso podlijemo točom, prekrijemo aluminijskom folijom i pečemo sat i dvadeset minuta... svako pola sata lagano otkrijemo našu padelu i meso zalijemo sa točom u kojem se peče... Nakon toga skinemo foliju i na 180 stupnjeva pečemo još deset minuta... U međuvremenu očistimo krompir, narežemo ga na malo deblje i ispržimo u ulju da dobije lijepu boju...izvadimo u posudu koju obložimo kuhinjskom rolom da pokupi višak masnoće i nježno posolimo... Meso izvadimo iz rerne i narežemo na stekove debeljine 2 centimetra, serviramo i zaljijemo sa točom u kojem se peklo... dodamo prženi krompir i dekoriramo sa pečenom ili kiselom crvenom paprikom... i to je to... DOBAR TEK


- 13:21 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2008 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Studeni 2009 (1)
Listopad 2009 (1)
Rujan 2009 (1)
Lipanj 2009 (1)
Svibanj 2009 (2)
Ožujak 2009 (4)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (2)
Ožujak 2008 (5)
Veljača 2008 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Ništa bez glazbe

Uz Blog

  • Eto pokušat ću na ovom svom blogu prezentirati nekoliko recepata i receptura iz moje male kužine, koju strašno volim... Kuhanje je umjetnost, a uopče nije teško samo je ponekad potrebno obratiti malo više pažnje...uzeti malo više vremena, jer kužinavanje zahtjeva tri osnovne stvari od nas:
    Ljubav i nježnost prema spizi, Kreativnost i Domišljatost
    Dobar tek!!!

Meni dragi...e..

Volin dicu...