Za ovo jelo nam je potrebno:
Kilo govedine od tanke kosti ili plećke
dvije mrkve
jedna kapula
četiri jutike (mali mladi luk)
100 grama pancete
20 crnih maslina
nasjeckani peršin i bosiljak
dvije pice češnjaka
kašikica senfa
kašikica konserve (tomaten markt)
žlica Vegete
2 cl konjaka
2 deca mješanog ulja (maslinovo i sojino)
sol i papar
za prilog prženi krumpir:
pola kila krumpira
2 deca sojinog ulja
sol
dekoracija i salata
pečena ili kisela crvena paprika

U teči provrimo dvije litre vode, u nju ubacimo meso samo 15 sekunda da se kao kuha, to je dovoljno da nam se na govedini zatvore sve pore i unište sve žilice, pa takvo meso bude veoma sočno i mekano... Meso dobro osušimo kuhinjskom rolom, te nježno posolimo i popaprimo...
U teču stavimo mješano ulje i meso propržimo lagano sa svih strana da nam dobije lijepu žućkastu boju... Izvadimo meso iz teče, ostavimo u padelu za peć i prelijemo sa konjakom, a na ulje dodamo kapulu i mrkvu sjeckanu na kolutiće i sitno nasjeckanu pancetu...lagano zažutimo, te dodamo, sjeckani češnjak, jutiku na kolutiče i masline kojima smo izvadili špicu i prerezali ih na pola... zažutimo sve skupa, te dodamo sjeckani peršin i bosiljak, Vegetu, senf i konservu, te podlijemo sa crnim vinom i pirjamo jedno tri minute... Pečnicu zagrijemo na 150 stupnjeva, meso podlijemo točom, prekrijemo aluminijskom folijom i pečemo sat i dvadeset minuta... svako pola sata lagano otkrijemo našu padelu i meso zalijemo sa točom u kojem se peče... Nakon toga skinemo foliju i na 180 stupnjeva pečemo još deset minuta... U međuvremenu očistimo krompir, narežemo ga na malo deblje i ispržimo u ulju da dobije lijepu boju...izvadimo u posudu koju obložimo kuhinjskom rolom da pokupi višak masnoće i nježno posolimo... Meso izvadimo iz rerne i narežemo na stekove debeljine 2 centimetra, serviramo i zaljijemo sa točom u kojem se peklo... dodamo prženi krompir i dekoriramo sa pečenom ili kiselom crvenom paprikom... i to je to... DOBAR TEK

Post je objavljen 03.03.2008. u 13:21 sati.