04.04.2008., petak

Otvoreno pismo drugu Đorđu

Dragi druže Đorđe!

U ime svih nas pionira ovim putem zaželjet ćemo ti sretan dolazak u naš glavni grad koji te radosno čeka raširenih ruku, otvorena srca i zavarenih šahtova. Mi pioniri danas u školi imamo skraćene sate pa ćemo zajedno s našim drugaricama učiteljicama izaći na ulice, razdragano ti mahati zastavicama i posipati ti po putu najsvježije proljetno cvijeće kuda vojska druga Đorđa kreće. Jer ti si naša zora plava što na istoku se budi, ti si naše more sinje kojim slobodni plove bijeli brodovi slobode, a galebovi veselo klikću ponositim barjacima na njihovim pramcima.

Hvala ti druže Đorđe u ime svih pionira što si nam zajedno s tvojim udarnim proleterskim brigadama donio blagostanje i mogućnost da rastemo u miru i slobodi koju si iznjedrio iz plamena narodnooslobodilačke borbe i socijalističke revolucije. Hvala ti što je vedri osmjeh na našim nevinim dječjim licima i što možemo mirno snivati pod zastavom partije i u toploj sigurnosti naše socijalističke Nato zajednice, a tako će i ostati jer ti i nad našom domovinom bdiješ, ponosan i stamen kano sura klisurina tvog rodnog Teksasa. Pod tvojim mudrim vodstvom cvjetat će ova zemlja pod zvijezdama blagostanja, a bratstvo i jednakost svih njenih naroda i narodnosti propupat će dojene iz tvog junačkog gruda. Nek se ori pjesma raspjevane mladosti i nek iz svih grla stigne poruka jasna da čuju kleti dušmani i aveti kapitalističko-imperijalističke da neće uništit nam ovu sreću i blago jer mi ćemo to braniti složno kao jedan sa petokrakom na čelu i puškama u rukama.

Moramo ti druže Đorđe reći da ima danas ovdje kod nas nekih koji podrivaju naš poredak i rovare iznutra kako bi oslabili našu socijalističku zajednicu. Te i takve neprijateljske grupe, štrajkovima i protestima, čak i ovom trenutku dok si ti među nama, žele okaljati naš čist obraz i tekovine naše herojske revolucije. S ovog mjesta im poručujemo da se okane takvih zamisli jer ćemo im se najodlučnije suprostaviti i zatrti im sjeme i svaki trag. Ako drugarska kritika i samokritika ne urode plodom onda nećemo birati sredstva da od tih i takvih plaćeničko-kapitalističkih elemenata zaštitimo naše socijalističko društvo. Dajemo i obećanje tebi zaštitniče naš, da će svijetle ideale naše partije čuvati tvoji odani pioniri.

Najveći sine naših nikad pokorenih naroda! Stat ćemo danas u koloni i stisnutu pest podignut ćemo na pozdrav tebi osloboditelju naš, ti koji si nam raskinuo okove eksploatatorske dok smo porobljeni stenjali pod čeličnom čizmom fašističkog zavojevača i njegovih okupatorskih zvijeri.

Dragi druže Đorđe! Zavjetujemo se da ćemo biti dobri, slušati naše roditelje i nastavnike, dobro učiti i tako ti zahvaliti za sve ono dobro što si nam ostavio u amanet. Čuvat ćemo našu socijalističku domovinu, njeno more, jezera i rijeke, plodne nizine i visoke gore, te njeno plavo nebo u čijim visinama ponosno lete tvoji neustrašivi borbeni orlovi. Čuvat ćemo i bratstvo i jedinstvo svih njenih naroda i narodnosti sljedeći vječno tvoj utrti put s pjesmon na usnama. Jer, Đorđe, to smo svi mi!

Vole te tvoji pioniri, Stipe i Ivo

- 15:26 - KomentirajIsprintaj - #