03.04.2008., četvrtak

Bojkot HNS-a

Moralo se ovo dogoditi. Morao je biti glupo izgubljen jedan mladi život. A sve zahvaljujući neviđenoj gluposti nedodirljivih faraona iz HNS-a koji se već godinama oglušuju na glasove razuma koji zloguko upozoravaju kako je siguronosno stanje na našim stadionima katastrofalno. A Srebrić evo sad na tv-u govori o preispitivanju… Izravni krivci su oni koji su tako olako odobravali klubovima licence za natjecanje u najvišem rangu samo da bi zadovoljili osobne interese raznih vanjskih suradnika i trgovaca ljudskim mesom. Izravni krivci su gradski moćnici koji su po svaku cijenu, pa i po cijenu mladog života, željeli imati prvoligaše iako tridesetak godina nisu ni kune uložili u sportsku infrastrukturu i objekte. Izravni krivci su oni koji će vam zanosno govoriti o prednostima Lige 16 iako je jasno da smo premalena zemlja i za Ligu 10 u kojoj će tek dva kluba imati uvjete za nogomet dostojan čovjeka. Izravni krivci su i novinari koji nikad nisu jasno i glasno progovorili o stanju na domaćim terenima, a sve kako se ne bi zamjerili onim gornjim moćnicima i tako izgubili sitne beneficije poput besplatnog odlaska na pripreme u Tursku ili svežanj karata za onu jednu evropsku utakmicu godišnje. Na kraju, izravni krivci smo i svi mi koji smo i uživo i preko televizije i radija zaneseno pratili natjecanja u kojima nastupaju elitne domaće nogometne vedete. Krivi smo jer smo im davali značaj i prepucavali se po tribinama i forumima. A zašto? Štuf sam svega toga.

Od sada, iz pijeteta prema onome mladome čovjeku, bojkotiram sva natjecanja koja se održavaju pod ingerencijom HNS-a. Neću ni čitati novinske stranice, ni portale, niti pratiti tv-emisije posvećene nogometnoj igri koja to više nije. Bojkotirat ću, što će mi vjerojatno najteže pasti, čak i nacionalnu reprezentaciju. I sve to će trajati dok se iz Kuće nogometa ne povuku oni koji su krivi za ovu bespotrebnu smrt. A možda i dulje.

Od ovog trenutka počinjem pratiti samo Maidenhead, amaterski klub koji se trenutno bori za opstanak u šestoj engleskoj ligi.
- 20:05 - KomentirajIsprintaj - #