Nekretnine Zadar

20.09.2010., ponedjeljak

Stadion za 122 milijuna eura

Izgradnja novog nacionalnog stadiona na Kajzerici, prema troškovniku koji je izradila jedna ugledna građevinska tvrtka koštala bi oko 122 milijuna eura, istaknuo je danas na konferenciji za novinare voditelj projektnog tima Hrvoje Njirić.

Radi usporedbe naveo je da bi, nasuprot tome, za rušenje maksimirskog stadiona, izgradnju zamjenskog (40 milijuna eura) te izgradnja novog u Maksimiru stajalo ukupno 400 milijuna eura.

Za razliku od nekoliko stotina milijuna eura moglo bi se u Zagrebu
izgraditi 50-tak dječjih vrtića ili škola, pa je Njirić upitao što su građani radije spremni financirati u uvjetima gospodarske krize.

Podsjetio je na kronolgiju zbivanja oko neodržavanje referenduma oko maksimirskog stadiona, napominjući da je u lipnju 2008. raspisan natječaj i da su očekivali da će Grad naručiti troškovnik.

Kako to nije učinjeno, naručili su troškovnik od renomirane građevinske tvrtke, koja želi ostati anonimna (budući se želi kandidirati na eventualnom budućem natječaju) prema kojem je ukupan trošak izgradnje maksimirskog stadiona 400 milijuna eura, rekao je Njirić.

Također je naglasio je da je lokacija Kajzerica bolje rješenje i po kriterijima UEFE, zbog prometnog pristupa, prepoznatljivosti simbola ('plavi vulkan' - vanjska oplata u prepoznatljivoj zagrebačkoj plavoj boji), funkcionalnosti, a pri gradnji bi se koristili najsuvremeniji materijali i poštovali najviši ekološki standardi. Rješenje je primjereno hrvatskim uvjetima, okolnostima i potrebama, rekao je Njirić, napominjući da bi izgradnja trajala dvije godine.

Odgovarajući na novinarski upit Njirić je potvrdio da je radi izgradnje stadiona na Kajzerici potrebno srušiti dva paviljona Zagrebačkog velesajma, a što je uključeno u cijenu od 122 milijuna eura.

Je li sljedeći korak održavanje referenduma ili nešto drugo, odlučit će politika, mišljenja je Njirić.

Njirićev projekt pobjedio je na natječaju kojeg je provelo Društvo arhitetkata Zagreba, ali gradski oci na čelu s gradonačelnikom Milanom bandićem ocijenili su ovaj projekt preavangardnim pa su u obzir za moguću gradnju uzeta i drugoplasirano i trećeplasirano riješenje. stan Maksimir

Izvor (SEEbiz)
- 09:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.09.2010., utorak

Sinovčić dizao megacentar bez dozvole i u zaštićenoj zoni

Bez pomoći oni koji imaji i auto skuplji od 2000 € i žive u više od 135 kvadrata

Zbog gradnje bez građevinske dozvole inspektori Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva u ponedjeljak su zatvorili gradilište kod trgovačkog centra Kaufland u Zadru gdje medijska kuća Vox u vlasništvu Rena Sinovčića podiže poslovni objekt od gotovo 4000 četvornih metara. Inspektori su oko 14 sati gradilište ogradili karakterističnom žutom trakom te istakli ploču s natpisom zabrane izvođenja radova, jer je inspekcijskim nadzorom utvrđeno da tvrtka Vox d.o.o. kao investitor nije ishodila potvrdu glavnog projekta (građevna dozvola) i nema imenovan nadzor na gradilištu. Uz to, objekt se nalazi unutar granica zaštićenog obalnog područja (ZOP) od 1000 metara nekretnine Dubrovnik.

Sinovčić je još prije mjesec dana počeo graditi bez građevne dozvole. Tada nam je rečeno da potvrda glavnog projekta nije izdana zbog nepotpune dokumentacije. No, već sutradan, iza podneva, Sinovčić je uredu dostavio potrebne dokumente. Čekaju se uplate. Potrebna dokumentacija stigla je poštom. Odmah smo zatražili da se prema priloženoj dokumentaciji izradi izračun za troškove vodne naknade i komunalnog doprinosa najam stanova.


U ovom trenutku čekamo potvrdu tih uplata te potvrdu iz Katastrada je izvršena parcelacija prema izmijenjenoj lokacijskoj dozvoli. Tek kada sve to dobijemo, izdat ćemo potvrdu na glavni projekt. Prije tog nitko ne smije početi s gradnjom, kazala nam je u ponedjeljak Marija Pavlović Palčok, voditeljica gradskog ureda za izdavanje građevinskih dozvola.

Inače, kako nam je potvrdila Marija Pavlović Palčok, uz sve, buduće poslovno središte Voxa nalazi se unutar granica zaštićenog obalnog područja (ZOP) od 1000 metara. U tom slučaju kako nam je objašnjeno iz Ministarstva graditeljstva, protiv bespravnog graditelja će uz prekršajnu biti najvjerojatnije podnijeta i kaznena prijava nadležnom odvjetništvu. Naime, gradnja unutar zaštićenog obalnog pojasa od 2005. je kazneno djelo.

Prijave očekuju i izvođača radova
Zahtjev za potvrdu glavnog projekta Sinovčić je navodno podnio još u veljači. Ali je potom zatražio izmjenu lokacijske dozvole. To je cijelu proceduru dodatno produžilo pa je odlučio krenuti s gradnjom bez konačnih dozvola. Na ime komunalnog doprinosa i vodne naknade Sinovčić bi trebao platiti oko 1,5 milijuna kuna..

Zemljište je Sinovčić kupio od Grada Zadra 2008. kada je na njemu bilo dozvoljeno graditi objekt s podzemnom garažom do stotinu mjesta, prizemljem i dva nadzemna kata. Međutim, kasnijim izmjenama detaljnog plana uvjeti gradnje na njegovoj parceli postaju znatno povoljniji iznajmljivanje stanova.
Izmjenama se ukida obveza gradnje podzemne garaže, a objektu se povećava visina za još jedan kat. Sinovčić tako sada očekuje dozvolu za objekt s četiri etaže: prizemljem i tri kata, bez podzemnog parkirališta.

Radove na izgradnji poslovnog središta kuće Vox izvodi tvrtka Gortan Zadar prema projektu tvrtke Block-projekt u vlasništvu gradskog vijećnika i novog predsjednika zadarskog HSLS-a Željka Predovana. Među poznatim vlasnicima Gortana s čak 15 posto udjela nalazi se i bivši koalicijski partner HDZ-a i potpredsjednik HSLS-a Stanko Zrilić. Inače, Sinovčić je na javnom nadmetanju kupio zemljište za 4,738.660 kuna.

Nakon štoj e dobio pismo namjere tvrtke Vox, Grad je natječaj za prodaju zemljišta raspisao u roku nekoliko dana. Iako je riječ o izuzetno atraktivnoj gradskoj lokaciji između trgovačkog centra i sjedišta zadarske policije, sudski je vještak početnu cijenu četvornog metra odredio na 186 eura. Uz Vox se na natječaj javila još samo jedna tvrtka, ali njezina ponuda nije razmatrana jer je poslana izvan predviđenog roka. Tri parcele ukupne površine 3515 četvornih metara Sinovčić je tako platio 187 eura po četvornom metru, ukupno 657.305 eura, stoje samo euro više od početne cijene.

Izvor/autor: Slobodna Dalmacija/PressCut
- 13:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.09.2010., četvrtak

Grade se stanovi za branitelje

Grad Dubrovnik gradit će tri zgrade s ukupno 83 stana namijenjena stradalnicima Domovinskog rata, doznaje se u dubrovačkom gradskom uredu za odnose s javnošću. Tim povodom predstavnici Grada Dubrovnika i Uprave za stanovanje i komunalno gospodarstvo Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva te projektanti obišli su lokaciju na području Nove Mokošice u kojoj će zgrade biti građene.

Nakon obilaska, održan je i radni sastanak na kojem je utvrđeno kako su se stekli uvjeti za raspisivanje natječaja za izbor izvođača i početak gradnje spomenutih objekata te pripadajuće infrastrukture, budući da su ishođene sve potrebne dozvole. Dogovoreno je i da će Grad Dubrovnik financirati infrastrukturu, a resorno ministarstvo gradnju objekata. Početak radova očekuje se početkom prosinca.

Izvor/autor: Vjesnik/PressCut stanovi Split
- 11:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.09.2010., srijeda

Prodaju se kuće i industrijske nekretnine

Kuća, površine 623 četvorna metra, procijenjene vrijednosti 2,04 milijuna kuna, u Aninoj ulici u Vinkovcima, prodaje se na dražbi I. rujna u 8.30 sati na Općinskom sudu u Vinkovcima, soba 8. Nekretnina se ne može prodati za cijenu nižu od jedne trećine procijenjene vrijednosti, a jamčevina iznosi 10 posto utvrđene vrijednosti. Nekretnine Dubrovnik

Pašnjak, površine 674 četvorna metra, procijenjene vrijednosti 148.280 kuna, u Vodicama, prodaje se na dražbi 1. rujna u 8.50 sati na Općinskom sudu u Šibeniku, Stjepana Radića 81, soba 9. Nekretnina se ne može prodati za cijenu nižu od jedne trećine procijenjene vrijednosti. Nekretnine Osijek

Industrijska nekretnina iz Ogulina koja u naravi predstavlja građevinsko zemljište s tvorničkim halama, upravnom zgradom i pomoćnim prostorijama - bivši pogon tvrtke Monting Ventilatori, ukupne površine 19.706 četvornih metara, početne procijenjene vrijednosti šest milijuna kuna, prodaje se na ročištu 2. rujna u 13 sali na Trgovačkom sudu u Karlovcu, soba 342/ III. Ročište će se održati i ako na njemu sudjeluje samo jedan ponuditelj. Ukupna vrijednost nekretnina utvrđena je u iznosu od 15,6 milijuna kuna, ali će se nekretnine prodavati na 12. ročištu po početnoj cijeni od šest milijuna kuna i ispod te cijene ne mogu se prodati na tom ročištu. Tek ako se nekretnine ne prodaju ni na 12. ročištu, na sljedećim se ročištima mogu prodavati za nižu vrijednost koju zaključkom odredi stečajni sudac. Sve informacije u vezi s razgledavanjem te nekretnine mogu se dobiti u dogovoru sa stečajnim upraviteljem na telefon 091/2026 292.

Kuća, površine 260 četvornih metara, procijenjene vrijednosti 1,09 milijuna kuna, u Karojbi 49 u naselju Karojba u Istarskoj županiji, prodaje se na dražbi 3. rujna u 9 sati na Općinskom sudu u Pazinu, soba 10. Nekretnina se može razgledati prema dogovoru sa sudskim ovršiteljem, a sve informacije mogu se dobiti na telefon 052/619 100. Jamčevina iznosi pet posto procijenjene vrijednosti. Mali oglasnik

Poslovni prostor koji se nalazi u Lipovečkoj ulici 1 u Zagrebu, ukupne površine 173 četvorna metra, ukupne procijenjene vrijednosti oko 2,2 milijuna kuna, prodaje se na dražbi 7. rujna u 9.30 sati na Trgovačkom sudu u Zagrebu, Petrinjska 8/II., soba 92, ulična zgrada. Nekretnina se ne može prodati za nižu cijenu od 897.568,80 kuna što je 60 posto manje od procijenjene vrijednosti. Može se razgledati svakog radnog dana do dana dražbe, a sve informacije mogu se dobiti od stečajnog upravitelja Mirona Markičevića na telefon 01/4612 689. Jamčevina je određena u iznosu od pet posto procijenjene vrijednosti.

Industrijska nekretnina koja u naravi predstavlja pogon i zemljište,u mjestu Proložac u Splitsko-dalmatinskoj županiji, ukupne površine 16.749 četvornih metara te procijenjene vrijednosti 5,13 milijuna kuna, prodaje se na dražbi 7. rujna u 9.30 sati na Trgovačkom sudu u Zagrebu, Petrinjska 8/ U., soba 92, ulična zgrada. Nekretnina se ne može prodati ispod jedne trećine procijenjene vrijednosti, a može se razgledati do dana dražbe uz prethodnu najavu stečajnoj upraviteljici na broj telefona 01/6152 555. Jamčevina iznosi pet posto procijenjene vrijednosti. Iz očevidnika nekretnina i pokretnina koje se prodaju u ovršnom i stečajnom postupku. bjektima biti ukupno 166 stanova iz programa društveno poticane stanogradnje, dok su na prostoru oko spomenutih objekata predviđena 254 parkirališno-garažna mjesta.


Izvor/autor Privredni vjesnik/PressCut

- 10:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2010 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Veljača 2020 (5)
Siječanj 2020 (7)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (20)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (24)
Rujan 2018 (6)
Kolovoz 2018 (13)
Srpanj 2018 (8)
Lipanj 2018 (16)
Svibanj 2018 (9)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (8)
Siječanj 2018 (10)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (7)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (7)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (9)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Nekretnine Zadar, prodaja i kupovina nekretnina u gradu Zadru
stanovi Zadar

Portal za grupnu kupovinu
Ponuda dana

Linkovi