Nekretnine Umag

Elitni turizam na Velikom Brijunu?

PULA - Nitko nema odgovor na pitanje hoće li usred Nacionalnog parka Brijuni - na otoku Veliki Brijun - niknuti novi turistički kapaciteti ili ne. Iako je odgovor na to pitanje u javnosti nekoliko puta provocirao Miroslav Dragičević, konzultant iz tvrtke Horwath koja je još 2014. dobila narudžbu iz Banskih dvora da osmisli projekt komercijalizacije otoka Veliki Brijun, na njega je nemoguće dobiti konkretan odgovor
u nadležnim ministarstvima stanovi prodaja Sućidar

Oznake: stanovi prodaja Sućidar

05.03.2018. u 09:33 | 0 Komentara | Print | # | ^

Štromar: Nema uvođenja poreza na nekretnine

ZAGREB - Nema uvođenja poreza na nekretnine i siguran sam da zbog utvrđivanja vrijednosti nekretnina to uopće neće biti moguće učiniti u mandatu ove Vlade, poručio je u srijedu potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva
i prostornoga uređenja Predrag Štromar.
Opovrgavajući medijske napise da se preko izmjena Zakona o komunalnom gospodarstvu ipak uvodi porez na nekretnine, Štromar je rekao da on o tom porezu nije govorio nijednom, niti ga je moguće samo tako uvesti jer prije toga treba riješiti problem utvrđivanja
vrijednosti nekretnina stanovi prodaja Sućidar

Oznake: stanovi prodaja Sućidar

08.02.2018. u 15:31 | 0 Komentara | Print | # | ^

Počela obnova Vitićevog nebodera

Provođenjem mjera energetske učinkovitosti neboder će ostvarivati uštedu energije od 68 posto
Građevinski radovi energetske obnove Vitićeva nebodera u Laginjinoj ulici u Zagrebu počeli su ovaj tjedan.
Jednom od najznačajnijih ostvarenja zagrebačke arhitekture prošlog stoljeća, koji ima i status zaštićenog spomenika kulture, bit će vraćen stari sjaj.
Uz to, predloženim mjerama energetske učinkovitosti Vitićev neboder će nakon obnove ostvarivati uštedu energije od 68% stanovi prodaja Sućidar

Oznake: stanovi prodaja Sućidar

05.02.2016. u 17:47 | 0 Komentara | Print | # | ^

Državni fondovi pomamili se za poslovnim nekretninama

Investicijska uprava Abu Dhabija kupila je luksuzne boutique hotele iz sastava hotelskog lanca Marriott.Poslovne nekretnine trenutno su vrlo tražena roba za
ulaganje velikih državnih investicijskih fondova, poput norveškog Naftnog fonda.
Najveći na svijetu, s imovinom pod upravljanjem od 893 milijarde dolara, norveški je fond početkom veljače stekao udjel u poslovnom neboderu na njujorškom Manhattanu.
Vrijednost transakcije procjenjuje se na 1,4 milijarde dolara, piše ...Cijeli tekst je dostupan pretplatnicima Poslovnog dnevnika stanovi prodaja Sućidar

Oznake: stanovi prodaja Sućidar

06.03.2015. u 12:09 | 0 Komentara | Print | # | ^

Razmjerno snažan pad prometa u trgovini na malo u srpnju

Prema preliminarnim kalendarski prilagođenim podacima DZS-a, promet u trgovini na malo je nakon vrlo blagog lipanjskog rasta od 0,1%, u srpnju zabilježio razmjerno snažan godišnji pad. Naime, u odnosu na srpanj 2013. godine promet u trgovini na malo realno je niži za 2% (nominalno za 2,4%). Spomenuta stopa pada najviša je od ožujka prošle godine. Na mjesečnoj razini prema desezoniranim podacima zabilježen je također pad prometa u trgovini na malo i to u realnim iznosima za 1,7% te nominalnim za 1,2%.
Pri tome je negativan utjecaj (i na godišnjoj i na mjesečnoj razini) vjerojatno došao i od razmjerno lošijih rezultata iz turističkog sektora gdje je zabilježen pad u noćenjima turista što se potencijalno odrazilo i na obujam njihove potrošnje (dok su s druge strane u lipnju zabilježeni povoljni rezultati fizičkih pokazatelja u turizmu).
S druge strane, promatrano prema izvornim, neprilagođenim indeksima promet u trgovini na malo zabilježio je rast na mjesečnoj razini (+13% nominalno odnosno +13,8% realno) dok su na godišnjoj razini zabilježene negativne stope rasta (-2,7% nominalno odnosno -2,1% realno). Za četvrtak 11. rujna predviđena je objava konačnog priopćenja trgovine na malo po djelatnostima.
Osim lošijih podataka iz turističkog sektora doprinos negativnim kretanjima u maloprodaji i dalje dolazi od vrlo slabog tržišta rada (koje karakterizira niska zaposlenost i visoka nezaposlenost), visoke razine potrošačkog pesimizma te nepovoljnih očekivanja glede oporavka hrvatskog gospodarstva. Stoga, uz očekivano vrlo blagu realnu stopu rasta (od svega 0,2%) ni 2014. neće biti godina oporavka prometa u trgovini na malo stanovi prodaja Sućidar

Oznake: stanovi prodaja Sućidar

03.09.2014. u 15:41 | 0 Komentara | Print | # | ^

U godinu dana nekretnine pale 4,3 posto, ali su porasle u studenom

Prema Indeksu cijena nekretnina tražene cijene nekretnina u Hrvatskoj, na mjesečnoj razni više su za 0,7%, dok su u odnosu na godinu ranije niže za 4,3%.
U studenome 2013. u odnosu na listopad cijene nekretnina na zagrebačkom tržištu su više za 0,4%, iako su na godišnjoj razini, u odnosu na studeni 2012., ostvarile pad od 5,3%. Pri tome se ističe kako je indeks i dalje ispod razine 2006. godine.
Prosječna tražena cijena stana u Zagrebu iznosi 1.569 eura/m2, što je malo manje u odnosu na listopad (0,1%), a 5,7% niže u odnosu na studeni 2012. godine.
U odnosu na isto razdoblje prošle godine, tražene cijene stanova su pale u svim četvrtima osim u Sesvetama gdje je cijena u odnosu na prošlu godinu viša za 1,5%.
U samo dvije četvrti u Zagrebu prosječne tražene cijene stanova su iznad 2.000 kuna. Najskuplji stanovi su i dalje u gradskoj četvrti Medveščak, s prosječnom cijenom od 2.216 eura/m2, a slijede ih stanovi u gradskoj četvrti Centar s cijenom od 2.034 eura/m2.
Najniže cijene stanova su u Sesvetama, gdje prosječna cijena u studenome iznosi 1.195 eura/m2 te u Novom zagrebu – Istok gdje je cijena 1.355 eura/m2.
Osim cijena u Zagrebu na godišnjoj razini padaju i cijene nekretnina na Jadranu (-2,9%). Na mjesečnoj razini, u odnosu na listopad cijene su porasle za 1%. Tražena cijena kuća na Jadranu, u studenome je iznosila 1.559 eura/m2 što je 1,4% više nego prošli mjesec, a 3,9% manje u odnosu na studeni 2012.
Prosječna cijena kvadrata apartmana na Jadranu u odnosu na prošli mjesec viša je za 0,2%, dok je na godišnjoj razini viša za 0,1% i iznosi 2.003 eura/m2.
Osim u Dubrovačko-neretvanskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji tražene cijene apartmana više su od 2.000 eura i u Primorsko-goranskoj županiji.
S druge strane, najpovoljnije nekretnine za odmor su vikendice u Ličko-senjskoj županiji s cijenom od 1.628 eura/m2.
Prosječna tražena cijena stana na Jadranu u odnosu na listopad je viša za 1,5% i iznosi 1.593 eura/m2. U odnosu na godinu dana ranije tražena cijena stanova je niža za 5,1%.
Kada pogledamo kretanje cijena stanova u najvećim hrvatskim gradovima, cijene stanova u Splitu su u odnosu na studeni 2012. godine čak 9,7% niže, dok su u Rijeci pale za 2,1%. Prosječna tražena cijena stana u Splitu u studenome iznosi 2.152 eura/m2, a u Rijeci znatno manje, 1.529 eura/m2. Cijene stanova u Osijeku u odnosu na prošlu godinu narasle su za 0,6% stanovi prodaja Sućidar

Oznake: stanovi prodaja Sućidar

19.12.2013. u 15:37 | 0 Komentara | Print | # | ^

Pomoći ćemo Croatia osiguranju da pronađu kupce

Nikada dovršena upravna zgrada Grupe Pevec, među Bjelovarčanima popularno prozvana Stonehenge, još uvijek je izvan funkcije. Zemljište je, podsjetimo, u vlasništvu Croatia osiguranja, koje ga je uzelo pod hipoteku u vrijeme gospodarske krize koja već petu godinu za redom drma Hrvatskom, teško je očekivati da će uskoro biti prodano.
Iako je stečaj Pevec proizvodnje službeno okončan potkraj kolovoza prošle godine, biranjem tvrtke iz Sudskog registra Trgovačkog suda u Bjelovaru, ogromna građevinska parcela u Poslovnoj zoni Lepirac, veličine oko deset hektara.
No, Adela Zobundžija, direktorica Poslovnog parka, smatra kako je moguće pronaći zainteresirane investitore ukoliko se navedena parcela rascijepi na više njih, te ukoliko se prostorno-planskom dokumentacijom prenamijeni iz proizvodnog u mješovito, čime bi se omogućio širi raspon djelatnosti.
S obzirom da zemljište pripada Poslovnoj zoni, potencijalni investitori uživali bi sve pripadajuće beneficije poput 50-postotnog oslobađanja plaćanja komunalnog doprinosa i prioriteta pri izdavanju građevinskih dozvola.
Kako je Grad Bjelovar odnedavno vlasnik BFC međunarodnog certifikata grada s povoljnim poslovnim okruženjem, mi ćemo uskoro krenuti u turneju privlačenja investitora, stoga je logično da im ponudimo i zemljište na Lepircu - pojašnjava Zobundžija, dodajući kako će svoje ideje uskoro prezentirati predstavnicima Croatia osiguranja, čija im je suglasnost neophodna.
Poslovni park nudi suradnju. Radi privlačenja investicija i oporavka bjelovarskog gospodarstva, ističe Zobundžija, Poslovni park spreman je posredovati između potencijalnih investitora kao kupaca te Croatia osiguranja kao prodavatelja stanovi prodaja Sućidar

Oznake: stanovi prodaja Sućidar

09.07.2013. u 14:30 | 0 Komentara | Print | # | ^

Krediti za pripremu sezone i razvoj turističke ponude

Programi kreditiranja Hrvatske banke za obnovu i razvitak jedan su od temelja razvoja domaćeg turizma, dok će se novim Programom poticanja razvoja turizma na turistički nerazvijenim područjima u 2013., sufinancirati projekti razvoja smještajne i dodatne turističke ponude, te unapređenje javne i poslovne turističke infrastrukture na takvim područjima.
Jedno od ključnih područja rada Ministarstva turizma, prema riječima ministra Darka Lorencina, biti će nastavak stvaranja povoljnih uvjeta za investicije, uz važnu ulogu HBOR-a, kao izvora povoljnih uvjeta financiranja projekata u turizmu. Jedan od prioriteta je i stavljanje državne imovine, s naglaskom na bivšu vojnu imovinu, u funkciju turizma te poticanje greenfield investicija u hrvatskom turizmu.
Posebno važno područje na koje će ministarstvo biti usmjereno je povlačenje sredstava iz fondova za područja turističkog proizvoda, s naglaskom na smještaj i kreiranje novih proizvoda, ljudske resurse i upravljanje destinacijom.
Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) nudi aktualna dva programa: Veliki projekti u turizmu - program kreditiranja turističkog sektora i Priprema sezone - program kreditiranja pripreme turističke sezone.
Kod odabira projekata, u obzir će se uzimati usklađenost projekta sa Strategijom razvoja turizma RH do 2020. godine, važnost za poboljšanje ukupne turističke ponude i za privlačenje novih skupina gostiju, mogućnost proširenja na cjelogodišnje poslovanje, faze realizacije projekta i udio već uloženih sredstava te ocjena projekta u smislu očuvanja tradicijskih elemenata lokalnog graditeljstva i očuvanja okoliša.
Sredstva su namijenjena trgovačkim društvima, obrtima, zadrugama, jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave te seljačkim domaćinstvima registriranima za pružanje ugostiteljskih usluga. Sufinancirat će se do najviše 50 posto opravdanih troškova provedbe pojedinog projekta, uz određene uvjete stanovi prodaja Sućidar.

Oznake: stanovi prodaja Sućidar

08.05.2013. u 11:28 | 0 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (3)
Studeni 2019 (1)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (7)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (18)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (21)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (16)
Studeni 2018 (21)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (13)
Kolovoz 2018 (15)
Srpanj 2018 (11)
Lipanj 2018 (18)
Svibanj 2018 (9)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (9)
Veljača 2018 (9)
Siječanj 2018 (9)
Prosinac 2017 (9)
Studeni 2017 (8)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (9)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (10)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (9)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (8)
Rujan 2016 (9)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja i kupovina nekretnina u Umagu

Linkovi

Ponuda dana

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Nekretnine Istra
Istra Nekretnine
Nekretnine Istra
Nekretnine Pula
Nekretnine Poreč
Nekretnine Umag
Nekretnine Rovinj
Nekretnine Labin




Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Forum
Forum za nekretnine


Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis