Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnineumag

Marketing

Krediti za pripremu sezone i razvoj turističke ponude

Programi kreditiranja Hrvatske banke za obnovu i razvitak jedan su od temelja razvoja domaćeg turizma, dok će se novim Programom poticanja razvoja turizma na turistički nerazvijenim područjima u 2013., sufinancirati projekti razvoja smještajne i dodatne turističke ponude, te unapređenje javne i poslovne turističke infrastrukture na takvim područjima.
Jedno od ključnih područja rada Ministarstva turizma, prema riječima ministra Darka Lorencina, biti će nastavak stvaranja povoljnih uvjeta za investicije, uz važnu ulogu HBOR-a, kao izvora povoljnih uvjeta financiranja projekata u turizmu. Jedan od prioriteta je i stavljanje državne imovine, s naglaskom na bivšu vojnu imovinu, u funkciju turizma te poticanje greenfield investicija u hrvatskom turizmu.
Posebno važno područje na koje će ministarstvo biti usmjereno je povlačenje sredstava iz fondova za područja turističkog proizvoda, s naglaskom na smještaj i kreiranje novih proizvoda, ljudske resurse i upravljanje destinacijom.
Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) nudi aktualna dva programa: Veliki projekti u turizmu - program kreditiranja turističkog sektora i Priprema sezone - program kreditiranja pripreme turističke sezone.
Kod odabira projekata, u obzir će se uzimati usklađenost projekta sa Strategijom razvoja turizma RH do 2020. godine, važnost za poboljšanje ukupne turističke ponude i za privlačenje novih skupina gostiju, mogućnost proširenja na cjelogodišnje poslovanje, faze realizacije projekta i udio već uloženih sredstava te ocjena projekta u smislu očuvanja tradicijskih elemenata lokalnog graditeljstva i očuvanja okoliša.
Sredstva su namijenjena trgovačkim društvima, obrtima, zadrugama, jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave te seljačkim domaćinstvima registriranima za pružanje ugostiteljskih usluga. Sufinancirat će se do najviše 50 posto opravdanih troškova provedbe pojedinog projekta, uz određene uvjete stanovi prodaja Sućidar.


Post je objavljen 08.05.2013. u 11:28 sati.