Nekretnine Pula

četvrtak, 07.07.2016.

Samobor je ovog ljeta veliko gradilište

Samobor i ove godine izdvaja znatna sredstva za izgradnju novih objekata i uređenje komunalne infrastrukture. U tijeku su radovi vrijedni više od 30 milijuna kuna, stoji u priopćenju.
Među najvećim investicijama je izgradnja Centra za mlade, vrijednog gotovo 5 milijuna kuna te zgrade Javne vatrogasne postrojbe, vrijedne više od 3 milijuna kuna. Oba projekta provode se na prostoru bivše vojarne, koja je posljednjih godina revitalizirana, a gotovo sve zgrade stavljene su u funkciju.
U završnoj fazi je i izgradnja nove sportske dvorane kod Osnovne škole Samobor, vrijedne 10 milijuna kuna, koja će spremna dočekati novu generaciju učenika početkom školske godine u rujnu.
Radi se i na izgradnji i uređenju prometnica, a ukupno ulaganje iznosi više od 15 milijuna kuna. Tako su u tijeku radovi na potpunoj rekonstrukciji ulica Gornji kraj i Ljudevita Šmidhena te Mirnovečke ulice.
Uskoro kreće i rekonstrukcija ulice Matica iseljenika prema Bobovici, koja uključuje izgradnju kružnog toka.
Uz to, radi se cijeli niz manjih komunalnih radova na uređenju prometnica te na izgradnji i uređenju pješačkih staza.
S ciljem daljnjeg razvoja gradskog područja, Grad Samobor krenuo je i u izgradnju prometne mreže uz Ulicu Ise Velikanovića i Mirnovečku ulicu, na takozvanoj Gmajni.
Uređenjem prometne mreže dat će se dodatna vrijednost ovoj građevinskoj zoni, koja je u potpunosti povezana s centrom grada, a u neposrednoj blizini nalaze se škola, vrtić i brojni novi sadržaji na prostoru bivše vojarne.
I ove godine sredstva se izdvajaju za sanaciju šteta uzrokovanih elementarnim nepogodama. Tako se radi na sanaciji klizišta u naselju Braslovje, sanaciji mosta u Rakovom Potoku, a radi se i na ishođenju projektnog rješenja za sanaciju mosta prema naselju Kršlini, koji je posljednjih godina pretrpio velike štete uzrokovane poplavama.
Dio sredstava i ove se godine ulaže u obnavljanje zgrada škola i dječjih vrtića, a u tijeku je i izgradnja dvaju društvenih domova, na Vrhovčaku i Otruševcu te uređenje društvenih domova u nekoliko naselja.
Uskoro kreće i potpuna rekonstrukcija dječjeg igrališta u Južnom naselju,
jednog od najposjećenijih igrališta u gradu, ističe se u priopćenju iznajmljivanje stanova Pantovčak

Oznake: iznajmljivanje stanova Pantovčak

- 18:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.