Nekretnine Pula

petak, 29.04.2016.

Mostov zastupnik Kristić zatražio obustavu građevinske dozvole za projekt Golf na Srđu

ZAGREB - Saborski zastupnik Maro Kristić (Most) izjavio je u petak da će Dubrovčani pretrpjeti "katastrofalne" posljedice ako Vlada nastavi podržavati projekt Golf na Srđu te zatražio da se obustavi postupak izdavanja građevinske dozvole, obavi inspekcijski nadzor i poništi nezakonito izdana lokacijska dozvola.
"Bivša Vlada je na kraju mandata, tretirajući ovaj projekt prema Zakonu o strateškim investicijskim projektima, izdala lokacijsku dozvolu kao prvi korak u njegovoj realizaciji", rekao je Kristić u Hrvatskom saboru te ustvrdio da spomenuti projekt počiva na nizu nezakonitosti, da se ne radi o projektu športsko rekreacijskog karaktera, nego o "čistom špekulantskom developerskom projektu".
Kaže da o tome najbolje svjedoči i faznost u izdavanju građevinskih dozvola jer je "namjera investitora isključivo dobiti građevinske dozvole, povećati vrijednost zemljišta i preprodavati ga u fazama". Kristić proziva bivšu Vladu da se ponijela diletantski, a u prilog tome nabraja niz "činjenica".
Lokacijska je dozvola, kaže, izdana iako postoji pravomoćna presuda Visokog upravnog suda da su izmjene prostornog plana sa 100 na 310 hektara nezakonite, a tu presudu Dubrovačko-neretvanska županija i župan nikada nisu izvršili.
Studija utjecaja na okoliš za vrijeme ministra Mihaela Zmajlovića (SDP) bila je nezakonito produljena upravo jer je postojala presuda da se taj projekt mora sa
310 vratiti na 100 hektara, upozorava. Kristić kaže i da UNESCO već godinama traži izradu novih kriterija kojima će se povećati razina zaštite Dubrovnika i
da će se tek na osnovu tih kriterija moći prosuđivati ugrožava li ili ne izgradnja apartmanskog naselje na Srđu "pod krinkom golfa"
Dubrovnik kao dio zaštićene svjetske kulturne baštine stanovi Zagreb Centar

Oznake: stanovi Zagreb Centar

- 14:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 26.04.2016.

Za 1. svibnja očekuje se znatan dolazak turista iz Slovenije i Italije

U ovim mjesecima hrvatski turizam ne smije ovisiti o blagdanima ili vremenu nego prije svega brinuti o stvaranju motiva turističkih dolazaka u Hrvatsku, što agencije i rade, kaže Žgomba.
U tjednu pred praznik 1. svibnja u Hrvatsku će doći znatan broj turista, i to najviše iz Slovenije i Italije, a pred vikend i s drugih tržišta, pa se tih dana očekuju dobri turistički rezultati, procjenjuju turističke agencije.
"Turističke brojke na Jadranu ovog će tjedna, pred praznik 1. svibnja, biti jako zanimljive, pogotovo iz Slovenije i Italije iz kojih bi moglo doći nekoliko stotina tisuća turista, jer su u obje te zemlje ovih dana praznici koje će mnogi povezati s prvosvibanjskim vikendom", procjenjuje direktor zagrebačkog Kompasa Ivan Pukšar.
Dodaje da će ti turisti boraviti u svim vrstama smještaja - hotelima, apartmanima, kampovima, privatnom smještaju i dr.
Napominjući kako će značajan broj njih doći organizirano preko agencija, ali i u individualnoj organizaciji, budu li vremenske prilike povoljne,
Pukšar vjeruje da će, osim stranaca, na Jadranu biti i dosta domaćih turista, iako 1. svibanj pada u nedjelju i nema puno mogućnosti za popularno spajanje dana.
"Bez obzira na to, vjerujem da će se dosta domaćih turista uputiti na Jadran preko agencija ili u svoje objekte i u posjet rodbini, a neki će i u inozemstvo. Imamo nešto grupa domaćih turista koji kreću na put uglavnom u Italiju, najviše u Rim, ali i Španjolsku, u Madrid i Barcelonu, te u Lisabon i nešto u Atenu, dok primjerice London i Pariz čekaju bolje dane u svibnju", kaže Pukšar.
Po njegovim riječima, trenutno je, a moguće i na dulje vrijeme, najveći gubitnik Istanbul za kojeg skoro nema upita.
Pukšar, kao i predstavnici agencije Atlas, podsjećaju da početkom svibnja kreću prvi charteri niskotarifnih kompanija prema Hrvatskoj, pri čemu iz Atlasa ističu i dobar buking za vlastite kruzere i krstarenja po Jadranu.
O dobrim pokazateljima bukinga i potražnje govori i direktor pulske agencije Uniline te predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija Boris Žgomba poručujući da smo već duboko ušli u turističku predsezonu te da je normalno da su najave za 1. svibnja dobre, a još bolje za kraj svibnja zbog Tijelova.
U ovim mjesecima hrvatski turizam ne smije ovisiti o blagdanima ili vremenu nego prije svega brinuti o stvaranju motiva turističkih dolazaka u Hrvatsku,
što agencije i rade, kaže Žgomba nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 22.04.2016.

Adris Grupa preuzima hotel Marjan?

Najpovoljniji i najlakši put prema ostvarenju tog cilja jest da poznata kompanija od "Heta Asset Resolutiona", koji je od austrijske Hypo banke preuzeo loše kredite, uz diskont otkupi potraživanja prema tvrtki "Adriatic" u stečaju,
svojedobno u vlasništvu bivšega gradonačelnika Željka Keruma, u čijem je portfelju upravo nesuđeni visokokategornik stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka

- 11:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 19.04.2016.

Zagreb za dva mjeseca dobiva novu turističku atrakciju

Ta će lokacija nakon završetka radova postati turistička atrakcija u kojoj će se održavati različiti kulturni programi.
Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić otvorio je radove na Tunelu Grič, skloništu između Radićeve i Mesničke ulice.
Prolaz će biti dugačak 350 metara i širok više od tri metra. Originalno je služio kao sklonište tijekom Drugog svjetskog rata.
Ta će lokacija nakon završetka radova postati turistička atrakcija u kojoj će se održavati različiti kulturni programi, pišu RTL Vijesti iznajmljivanje stanova Beograd

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd

- 15:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 18.04.2016.

Vlasnici Papaye za 4 mil. kuna kupili od države zemlju na Zrću

Zagrebačkoj turističko-ugostiteljskoj tvrtki Mondo, koja godinama kao vlasnik poznatog kluba Papaya posluje na novaljskoj plaži Zrće,
konačno je uspjelo i postati vlasnikom zemljišta na toj popularnoj party destinaciji nekretnine

Oznake: nekretnine

- 10:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 13.04.2016.

Na Krku žele razvijati projekte vrijedne 4,7 milijardi eura što bi osiguralo 1.800 radnih mjesta

Ovim projektima osiguravaju dugoročni prihodi, obnavlja se i širi proizvodnja u Dini koja je u stečaju, donosi se 1.800 dugoročnih radnih mjesta, kao i da bi hrvatske tvrtke mogle izvesti radova u vrijednosti od 1,5 milijardi eura.
Predstavnici međunarodnog konzorcija The Development Group koji čini Pulsat Global Capital i grupacija BSH te grupacija domaćih kompanija (Croatian Business Group –CBG) najavili su osnivanje društva Krk Energy Hub LLP-1
koji će imati ulogu investitora u energetske projekte na Krku vrijedne 4,7 milijardi eura iznajmljivanje stanova Pantovčak

Oznake: iznajmljivanje stanova Pantovčak

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 08.04.2016.

Pomaknuta zgrada - rješenje za novo stanovanje

U ovoj će zgradi i stanari najnižih katova imati osjećaj da žive na vrhu
Mogu li visoke zgrade na malom prostoru biti rješenje za održivi razvoj gradova? Francuski arhitekt Christophe Rousselle još je jedan od onih koji tvrde da mogu.
Njegov projekt stambene zgrade u novom eko-okrugu Nantesa, u blizini glavnog kolodvora, već je u izgradnji.
Zgrada ima 85 stanova na površini od 5.776 četvornih metara, a njezina zanimljivost su pomaknuti volumeni. Arhitekt je osmislio uglate balkone koje je "omotao" oko zgrade. Njihov je cilj da i stanari najnižih katova imaju osjećaj da žive na vrhu zgrade, jer je iznad njihovih balkona samo nebo. Balkoni su obrubljeni trakama od reflektirajućeg čelika čiji efekt dodatno osvjetljuje njezin interijer.
Svaki otvoreni prostor ima zasađeno stablo u mobilnoj posudi koje uljepšava okruženje. U srcu parcele posađen je cvjetnjak koji predstavlja okvir oko kojeg je izgrađena zgrada.
Rousselle je poznat po zgradama koje moraju zadovoljiti stroge uvjete zaštite okoliša, ali i socijalne zahtjeve nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka

- 16:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 06.04.2016.

HZMO nudi u zakup svojih 12 apartmana na moru

Uz izuzetak dva apartmana u Puli, od kojih je jedan trokrevetni, a drugi četverokrevetni, ostali su dvokrevetni. Početna mjesečna zakupnina za sve apartmane zajedno je 9.300 kuna, uvećano za PDV,
a u nju se ne uračunavaju režijski i troškovi tekućeg održavanja koje plaća zakupnik stanovi Zagreb Centar

Oznake: stanovi Zagreb Centar

- 15:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 04.04.2016.

Spajaju se katastar i gruntovnica?

ZAGREB - U emisiji U mreži prvog diskutiralo se o tome hoće li jedna od prvih reformi Vlade biti spajanje gruntovnice i katastra i uopće uvođenje reda u zemljišne knjige. Bez toga, upozoravaju gospodarstvenici teško je očekivati ozbiljne i velike investitore. Zašto je spajanje gruntovnice i katastra izuzetno bitno, objasnio je predsjednik Udruge stranih investitora Mladen Fogec.
"Kada smo dobili podatke i vidjeli u kojem su stanju zemljišne knjige u Hrvatskoj, došli smo do zaključka da nijedan investitor nema motiva da investira u Hrvatskoj. Katastar nije usklađen s gruntovnicom a to dvoje nije usklađeno sa stvarnim stanjem. U Hrvatskoj imamo 3500 katastarskih općina, od njih 220 uopće nema knjige, a 70 posto njih je ažurirano u 19. stoljeću", ističe Fogec.
Predsjednik Komore inžinjera geodezije Vladimir Krupa smatra da država treba uložiti puno sredstava u izmjeru zemljišta RH jer ne postoje kvalitetmne zemljišne evidencije, a neophodno je vidjeti kakvo je stvarno stanje.
Ministar pravosuđa Ante Šprlje kaže da je država premalo učinila po tom problemu nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka

- 12:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.