Nekretnine Pula

petak, 05.02.2016.

Mall of Split dobio uporabnu dozvolu, uskoro otvorenje

Lakopretraživa i iscrpna baza integrirana je na svim dijelovima portala
Mall of Split, trgovački centar čije je otvorenje već nekoliko puta odgađano u utorak je napokon od grada dobio uporabnu dozvolu, objavljeno je iz splitske gradske uprave. Neslužbeno, otvorenje najvećeg regionalnog shopping centra površine 61.700 četvornih metara s više od 200 prodajnih prostora koje se očekuje već dva mjeseca, trebalo bi biti sredinom ožujka.
Podsjetimo, tehnički pregled objekta započeo je 17. prosinca prošle godine, a 30. prosinca utvrđeni su nedostaci i nekompletnost dokumentacije.
Investitor tvrtka Mejaši prvi d.o.o. dobila je rok od 90 dana da otkloni nedostatke. Potom je investitor 27. i 28. siječnja dostavio posljednju dokumentaciju,
a nakon završnog usklađenja i kontrole, te dopune izvješća povjerenstva za tehnički pregled izdana je pravomoćna dozvola.
Pitanje pristupnih cesta, uključujući i rekonstrukciju raskršća priključenja na Vukovarsku ulicu, koje je bilo jednim od razloga neizdavanja dozvole, riješeno je sukladno Zakonu o gradnji, navode iz gradske uprave. Odnosno, ceste su izgrađene i preko njih je omogućeno prometovanje u javnom režimu, rečeno je.
"Inspiracija za idejno arhitektonsko rješenje trgovačkog centra pronađena je u glavnoj povijesnoj znamenitosti grada Splita, Dioklecijanovoj palači. Četiri kuta Dioklecijanove palače predstavljaju četiri ključna područja unutar trgovačkog centra. Izgled vanjskih fasada centra inspiriran je dalmatinskim kamenom čime se želio prenijeti ritam i teksture lokalnih građevina“, navodi se u opisu objekta.
Radi lakšeg snalaženja Mall of Split podijeljen je u tematske zone koje centar dijele na četiri "ulice" i "trga". Svaki trg ima svoju boju: plava - inspirirana Jadranskim morem, zelena - gradskim parkovima, narančasta - splitskim Prokurativama, te ljubičasta mediteranskim cvijetom bugenvilijom.
Inače, za dizajn interijera shoppping centra bila je zadužena londonska tvrtka Conran, dok je dizajn eksterijera djelo također londonske tvrtke Benoy.
Mall of Split prvi je trgovački centar u ovom dijelu Europe s LEED Gold certifikatom stanovi prodaja Trešnjevka

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka

- 17:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.