Dečko koji obečava

ponedjeljak, 30.01.2006.

The Grudge (2004)

(r: Takashi Shimizu)

Ovo je remake ili bolje rečeno "američka verzija" trećeg filma iz japanskog serijala Ju-oh. Zvuči komplicirano?
Da pojasnim, Shimizu je snimio dva Ju-oh filma s podnaslovom The Curse za japansku televiziju, s njima se proslavio pa je dobio malo više para i snimio treći dio, odnosno Ju-oh: The Grunge, primjetite da nema broja 3 i da je podnaslov umjesto The Curse sada The Grunge (što na engleskom u biti znači isto - kletva), e s tim je filmom stekao i svjetsku slavu, a tako i upao u oko Amerima željnim para koji su odma poslali Sama Reimia, legendu, da ga nagovori da snimi i američku verziju svoga filma - što je on i napravio. I tako da je Takashi Shimizu jedini redatelj koji ima u istoj godini i orginal i remake, a da ih je sam režirao oba! (samo što je američka verzija izdana 2004.). Potom je te iste 2004. godine snimio i četvrti japanski Ju-oh: The Grunge 2. Za ovu godinu je najavljen i remake drugog (četvrtog) dijela, The Grunge 2 i peti, završni dio japanskog serijala. Jasno? :-)

A sada o samom filmu - dakle, radi se o američkom remakeu. Nažalost nisam gledao nijedan od ovih japanskih, ali neki kritičari kažu da je upravo ova američka verzija najbolja i najkompaktnija.
toshiro
nego neću namjerno da stavim one freaky scene, morate to sami vidjeti!

O čemu se radi?
Priča ide ovako: "Kada netko umre nasilnom smrću, kletva se rađa, kletva se skuplja na mjestu smrti, oni koji nabasaju na nju bit će progutani njezinom srdžbom."
Ovdje je riječ o jednoj kući gdje se dogodila jedna strašna tragedija, znači priča ništa posebno orginalno. Tu je hunted house i priča slična onoj iz Vrane (The Crow) a neki dijelovi podsječaju i na Krug (Ringu, Ring), crna kosa preko očiju, dijete koja izgleda jezivo itd. Ali već sam par puta u osvrtima spomenuo kako orginalnost i nije najbitnija za dobar horror, bitna je izvedba. A Shimizu stvara odličnu atmosferu, scearovi su orginalni i stvarno jezivi, nevjerovatno je koliko se može postići samo dobrim kadriranjem i poigravanjem sa osvjetljenjem, te koliko djeca mogu biti strašna u horrorima - jebo drakulu, vukodlake i ostalu gamad, kad vidim malog Toshiru u onom sivom osvjetljenju ježi mi se koža!
Dakle, sve u svemu odličan horror, bez krvi i gore scena, ali zato s jezivom atmosferom koja će vas držati prikovanima za fotelju (stolicu), stvarno dugo nisam gledao nešto ovako dobro iz žanra. Likovi su također dobri, reakcije su im logične (vrlo bitno, barem meni!), dijalozi nisu glupi, a i gluma je dobra, čak je i Buffy u glavnoj ulozi uvjerljiva!
Preporuka
Obavezno pogledati čak i ako ne gledate sve horrore koji izađu, jer ovo je stvarno nešto posebno. Nećete se razočarati.

Ocijena: 8,5/10

- 19:18 - Komentari (14) - Isprintaj - #

nedjelja, 29.01.2006.

The Man Who Wasn't There (2001)

(r: Joel Coen)

miran

Od prvog kadra jasno je da je ovdje riječ nečem drugačijem, film nas odmah uvlači u svoj svijet. Svijet koji ima svoja pravila i svoj tempo, i da, taj svijet je crno bijeli - nadam se da to nikome ne smeta, jer bi film s bojom samo izgubio (no to ću još provjeriti jer uz dvd dolazi i bonus disk s filmom u boji, po meni nepotrebno, ali kad je već tu... biće update uskoro!)

Billy Bob Thornton je odličan u ovome filmu, njegov umorni look i lijene kretnje odlično odgovaraju liku kojeg glumi (kao da i ne glumi!) a i sporom tempu filma. Ostali glumci su također odlični (distancirani kako atmosfera filma i zahtjeva) osim možda Gandolfinija koji je malo preglumljivao.
mala

Priču neću otkrivati da vam ne pokvarim užitak gledanja filma, jer ga svima toplo preporučujem, osim možda depresivcima jer je film naglašeno melankoličan. Zato je možda baš savršen izbor za ove hladne tmurne dane.

Zaključak: obavezno pogledati prije proljeća!

Ocjena: 8/10

- 15:13 - Komentari (6) - Isprintaj - #

subota, 28.01.2006.

Krepaj kujo umiljata!

.
"Ponekad osječam se sam mada znam doči če i taj dan
kad ču moči biti što i jesam lajat ču i gristi reči ono što
mislim teške misli bit ču onaj pravi bit ču isti bit ču bjeli
tyson muhamad ali ili fraser ugrizat ko rotvajler histerija
pekinezer bit ču rafali iz strojnice sakatim punit bolnice
lešinar za ljudske uši lomit pozornice svirat če hip hop
valcer simfonija u mom duru u jednom danu promjenit
cjelu strukturu lennon i ja napušeni do jaja uz marleya
sofa iznad oblaka lagan osmjeh poput proroka saga iz
dvanaest prestajem se klanjat zbrajam sranja podvučena
crta slika stanja bit če čisčenja i klanja bit če platni dan
payback time baby svaki pas ima svoj dan..."
.............................................EL BAHATTEE - Svaki pas ima svoj dan
(Tekst je sa službene stranice autora, nisam ja mijenjo ć u č:-)

.
Sinoć gledam vijesti... i ne mogu da vjerujem, neki tip dobio pet mjeseci zatvora što je umlatio neku kuju (kera) a u Kini jedu pse. Nego meni je još čudnije (ako je istina) da je tipu trebalo sat vremena da umlati tog kera! Metalnom šipkom i sjekirom!?? Pa šta je, valjda, krenuo od repa?
I koji je kurac mislio napraviti s vilama? Kako možeš ubiti nekoga s vilama? Vile su eventualno dobre za hvatanje kokoški, ali i tu je doboljna kuhinjska metla u glavu.
Sve tri televizije su objavile tu top vijest, a i pohvalile što *konačno* i u Hrvatskoj kažnjavamo mučitelje životinja (kao da su oni cijelo vrijeme apelirali na to!)
Je, trebalo je kazniti tog kretena, on je tu "umiljatu kuju" mogao nekome pokloniti, ili je jednostavno, kao normalni ljudi pustiti s lanca (kako se to radi kada je vrijeme cijepljenja pasa). Sada je ovaj slučaj *presedan*. *Pravovaljan*
I zamislite scenarij, danas sutra vas napadne neka kerusina jer mu ne date da sere u vašem dvorištu, vi se branite i recimo, ne daj bože ga malo prejako udarite u glavu. Komšija vas prijavi, jer ste i vi njega prijavili kad je bacio one mačiće u bunar i opa! Evo vas na robiji. Samoobrana? Kurac! Vi niste imali šta izlaziti iz kuće i uopće se upuštati u kontakt s "zbunjenim" psom, nego ste odmah trebali nazvati nadležni organ koji bi intervenirao za simboličnu svotu i pobrinuo se za jadnog psića.

Nego šta još.
Odmah poslije te priče o strašnom zločinu ide (na RTLu ako se ne varam) prilog kako u Kini psima odstranjuju glasnice da ne mogu lajati. Odmah su tu i komentari naših veterinara, jedna se zgraža a drugi kaže da je to bezbolna operacija sa malim sitnim, sitnim kliještima se lagano, lagano iščupaju glasnice psa i kaže veterinar pas kasnije može jesti i piti (čak!) i sve kao normalno, kaže on može i lajati "samo se taj lavež ne čuje"

- 19:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 26.01.2006.

Gacy (2003)

(r: Clive Saunders)

i bolje da ovo ne vidiš!;-))
s ovim nas misle uplašiti ili zgroziti... crvi se pojavljuju u barem 10-15 scena!:-)

Tagline: Friend. Neighbor. Killer.

Još jedan iz kolekcije filmova o poznatim serijskim ubojicama ali puno slabiji od The Manson Family.

Gacy je bio neki debeli peder koji je volio mlade dečke, ali je istodobno i mrzio pedere - jebene kombinacija! - i tako bi te naivne mladiće prvo naguzio a potom ubio i zakopao ispod kuće.

Navodno je pokupio preko 2000 mladića. Ispod njegove kuće našli su 29 leševa i još 4 izukli iz rijeke Des Plaines u koju je bacio zadnja četiri jer ispod kuće više nije bilo mjesta.
Znači bilo je dosta materijala za dobar horror/nasilan film, ali nažalost ništa od toga nije iskorišteno. Film izgleda kao da je rađen za TV i to za nedjeljni popodnevni program. Večinom vidimo Gacyja kako obavlja uobičajene dnevne poslove i pratimo njegov "normalni" društveni život, što bi isto bilo ok, ali onda su trebali angažirati bolje glumce i kvalitetnijeg redatelja. Tako da je to totalno pogrešan pristup.
Kad su već odlučili snimiti film o serijskom ubojici, sodomistu zašto barem nisu iskoristitli dostupni materijal? Ovako nisu napravili ništa. Ajd glumac koji glumi Gacyja (Mark Holton) je ok, ali policajci liče na klošare, "mladići" su ustvari tipovi u kasnim 30tima, Gacyjev stari izgleda mlađi od "mladog" Gacyja itd. itd.
Šteta.

Preporuka: zaobići

Ocijena: 1/10

 Jebačke zadnje riječi!
Jebačke zadnje riječi!:-)


Trivia: Gacyjevo puno ime je: John Wayne Gacy:-)))


- 22:07 - Komentari (2) - Isprintaj - #

srijeda, 25.01.2006.

Gedora osmica


- Dobar dan, komšija -
- Bog. -
- Šta se radi? -
- Ma evo, ništa... tu nešto u podrumu... -
- Nego komšija, da nemaš ti možda gedoru osmicu? -
- Imam. Ustvari imo sam dok je ti nisi odnio prošli mjesec, zajedno s cijelim setom. -
- Šta? Onda? pa vratio sam ti, jebemu! -
- Aha, zaboravio sam sto posto. Nego ajd uđi komšo, idem ja vidit u garažu. -
...
- A bogati koda si u Indiju ošo! Jesi je našo? Šta ti je ovaj najlon na podu? Jel opet krečiš? -
- Jebiga, našo sam ovaj rezervni set. Evo. A poneo sam odma i papagajke, moram nešto zavrnit u kupatilu. -
- Aha, ajd dobro. Neću te zadržavat. Idem ja. -
- Ajd, bog. -
- Bog-TUMP! -
- Aa! Kru te jebo, šta me udari!? -
- TUMP! TUMP! Pizda ti materina lažljiva, da ti TUMP pizda materina TUMP moj ćeš TUMP alat okolo prodavat! TUMP da ti pička materina TUMP ja ga jedva prenio TUMP iz Njemačke, a ti... TUMP TUMP Pička li ti materina TUMP jebena TUMP... da ti TUMP... pička TUMP.... MATERINAA! TUMP! TUMP! TUMP! TUMP! TUMP! TUMP! TUMP... TUMP... TUmp.... tump... ... ...
. .
.



- 22:47 - Komentari (8) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 23.01.2006.

Goodfellas (1990)

(r: Martin Scorsese)

Tagline: "As far back as I can remember, I've always wanted to be a gangster."

"Dobri momci" mi je jedan od najboljih filmova o mafijašima. Sjećam se da sam ga gledao kad je tek izašao i odmah mi se svidio, ne toliko zbog te (standardne) priče o napredovanju od potrčka do pravog mafijaša nego više zbog onih par dobrih krvavih scena i crnog humora.
Npr. kad umlate onog tipa s perikom, i s njim u prtljažniku, dođu sve krvavi i večeraju kod mame jednog od Wiseguysa i ovaj kaže, mama morat ću ti uzet ovaj nož (nožina od jedno 30 cm!) udarili smo srnu a noga joj je zapela u hladnjak pa je moram odrezat.. Je-be-no!
Par godina kasnije sam ga opet pogledao i bio mi je još bolji, a ni sinoć me nije razočarao.
Ovo je možda i najbolji film Martin Scorsesea, odlično je snimljen i likovi su uvjerljivi, kako kaže jedan kritičar na IMDb kad gledate "Goodfellas" čini vam se da gledate tipove koje poznajete ili koje ste poznavali i tu se potpuno slažem (zato i prepisujem;-)

Joe Peshi je zakon u ovom filmu - kasnije je u Casinu (još jednom od mojih omiljenih filmova) odigrao gotovo istu ulogu, a i ostatak glumačke postave je odličan.
Osim dobrih glumaca i krvavih scena film ima i jebeno dobar soundtrack, završava s "My Way" od Sex Pistolsa koju su naravno debili s RTLa srezali čim se zatamnio ekran - e zato rijetko gledam filmove na TVu!

A gledajući ovaj film jasno je odakle su autori Sopranosa dobili inspiraciju, neke scene su čisti copy/paste a čini mi se da i SVI glumci iz filma glume i u spomenutoj seriji.
Jedini minus filma je malo razvučena radnja.
Sve u svemu gledajući ovakve filmove mafijaški život se čini kul. Ako ga niste ni sinoć pogledali obavezno to učinite u dogledno vrijeme, vjerujem da se nećete razočarati.

Još bi istaknuo i to kako Wiseguysi rješavaju svoje prijatelje. Ono zovu ga na neki posao ili razgovor i sve kao super, idemo to obaviti, ili idemo na večeru a onda mu prosviraju mozak ili ga izbodu nožem s leđa!
Klasik.

Ocjena: 8,5/10

- 22:52 - Komentari (6) - Isprintaj - #

Clockstoppers (2002)

(r: Jonathan Frakes)

Quotes:
Zak: I didn't know you knew Karate.
Franceseca: I don't. That was ballet.

Očekivao sam da će biti puno gori nego što je ispao. Uvodna špica nije obečavala - onako nabrijana, podsjetila me na grozote poput "Prebrzih i prežestokih" (kako prikladan naziv, za taj filmski fast-food junk), srećom film nije takav, ustvari podsjeća na one najbolje sf klasike iz `80ih prošlog stoljeća (mogu li već filmovi iz `80ih biti klasik??!) sa teenagerom u glavnoj ulozi, taj dečko je uvijek bio neki cool tip, ili je znao sklapati korisne stvari iz smeća ili je bio jako pametan, i većinom je imao bicikl. I onda bi neki vladin eksperiment krenuo krivo i kako god taj teenager bi se nekako upetljao u to, i tamo vamo i evo, već ga lovi pola Agencije za nacionalnu sigurnost, FBI (a pošto ga isti proglase kriminalcem), i svaki policajac koji ga vidi.

Clockstoppers, je film "na tu foru", ali nažalost kao većina današnjih "holivudskih hitova" napravljen je nekako u žurbi, čak i tu jednostavnu radnju nisu mogli napraviti tečnom, šteta, jer priča nije loša, naravno sat koji pritiskom na jedno dugme "uspori vrijeme" za onoga koji nosi taj sat i svakoga tko ga dotakne i nije da baš zvuči znanstveno potkovano, ali takve priče su bile tipične u tim starim (kultnim) filmovima, i oni su ispali baš ok, naivni, ali baš simpatični, zabavni i prije svega gledljivi, a ne dosadni. A Clockstoppers, postaje dosadan negdje nakon prvih pola sata filma, uvod je bio zanimljiv, pa onaj dio kad se mali dokopao sata, pa kad su se zajebavali s njim (mada je to moglo i bolje), a onaj efekat kako su prikazali to "gotovo zaustavljeno" vrijeme je baš cool, to i jest najveći plus ovom filmu.

Sve u svemu, mogao je ovo biti baš simpatičan retro sf teen film, kakvih i nema baš u zadnje vrijeme, i baš mi je žao što je ovako ispao - ma drugi dio će biti sigurno bolji;-)

Neka bude - 3,5/10, jer me podsjetio na dobre stare "klasike"

- 19:43 - Komentari (2) - Isprintaj - #

nedjelja, 22.01.2006.

Curica

Curica u šumicu išla
ubrzo je ona s puta sišla
cviječe je brala
rumena mala
sve dalje i dalje, duboko je išla
cvijeće je brala curica plava
pa je onda stala
i pogledala
oko sebe. oko sebeeeee

Jadna curica mala se izgubila
nije znala gdje je, a još joj se i sere
strah je obuzme pa se cura rasplače
strah je obuzme pa se cura i usere
tada naiđe šumar mladi što žir sadi
privuče njega miris djevojčin te se on
osvrne te ugleda je, kako plače
joj djevojko šta ti je? upita je
Izgubila sam se, Izgubila sam se
- reče ona njem
Daj mi ruku malenu, odvest ću te do plemena
hvala dobri čovjeće, ali gaće su mi prljave
te mu ona pokaže

Isuse! pa šta uradi to djevojče!
skini te gaće prljave i daj da ti
vidim dlake stidljive.
skine ona gaće, a i šumar
svoje sad će
djevojka uz drvo se guzi
a mladi šumar od želje počne da suzi
širi ona guzove, kaže poderi me
šumar joj prilazi te u nju
grubo ulazziiiiiii

zabija ga on do kraja, jedva da mu
vire jaja
cura samo uzdiše i viče
poderi me, poderi me

šumar mladi što žir sadi
posadio sjeme pa sad može da
krene.


- 12:43 - Komentari (7) - Isprintaj - #

subota, 21.01.2006.

Kiss Kiss (Bang Bang) (2000)

(r: Stewart Sugg)

crni kurac

Već se i iz naslova vidi da ovaj film puca na publiku kojoj se svidio Snatch, Lock, Stock and Two Smoking Barrels i Sexy Beast, i poput navedenih i ovdje je riječ o čudnoj mješavini svega i svačega da bi se stvorio dojam orginalnosti, što je jedino uspjelo možda Snatchu.
hopa cupa

U Kiss Kiss (Bang Bang)u su stvarno pretjerali s "kombinacijama", ima tu noira, čudne buddy komedije s muškom bebom od 40 g., glupog humora, dobrog humora i nevjerovatno glupave akcijske priče o plačenom ubojici koji želi out - kao da su spojili tri filma u jedan!

Bubba
Najbolja priča ili dio filma je ona/j o Bubbi, 40 godina starom tipu koji nikada nije izašao iz svoje dječije sobe (doslovno!) - odlično ga glumi Chris Penn, kojeg poznajemo kao tough guya iz raznih akcijskih filmova - i Felixu plačenom ubojici koji prihvati zadatak da ga "dadilja", poprilično je čudna odluka Bubbinog oca angažiranje Felixa, pošto je Felix "poznati" plaćeni ubojica (i ovaj to zna!)! ali dobro šta očekivati od tipa koji drži sina zaključanog u sobi 40 godina?! Recimo da to nije rupa u scenariju:-)
I ima par dobrih fora u tom njihovom odnosu, mada se Bubba malo i prebrzo navikne na "normalan" život. Sve ostalo u filmu je goli kurac.

Evo par slika.
jebo oči!!!
hihihi ipak nije sve za kurac, dobra je ova crna, a i ona dole plava koja ima gola leđa cijeli film!;-)

... ... ... ...

Preporuka: pogledati ako nemate pametnija posla.

Ocjena: 3/10


- 19:07 - Komentari (3) - Isprintaj - #

srijeda, 18.01.2006.

Trivia

Evo i treći post danas!
Malo sam u zaostatku s osvrtima na pogledane filmove pa sam
postao dva danas...

A osim toga obavijest: danas je na novoj Peacemaker (Mirotvorac) film
koji mi je ostao u sjećanju iz djetinjstva kao dobar sf. Volio bi ga ponovo
pogledati. Evo qouta iz filma: "- I come in Peace. - And you go in peaces."
JEBENO!:-)

nažalost tek je u 0:20 a sutra radim, avkors, tako da ću ga propustiti,
jebena nova tv, kad i stave neki dobar film stave ga "ultra" kasno! ko i
američkog ninđu nedavno! kreteni...

ako neko može i hoće ostati budan do 1:55 nek uživa, a sutra baci
komentar jel dobar!

eto dosta za danas!
:-)


- 22:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Virus (1999)

(r: John Bruno)

Mudri

Ah, još jedan film o vanzemaljcima koji iz nekog (ovdje nepoznatog) razloga žele uništiti čovječanstvo. Ali za razliku od Progeny ovdje alieni nisu ni vitki ni sivi, ni s kurcem na čelu. Ovdje je riječ o inteligentnoj električnoj energiji (joj, da je elektro-slavoniji tako nešto, pa da se struja sama isključuje kad ne platite račune!:-)

Dakle, priča
Svemirsku stanicu Mir spiči neka "svemirska munja", rasturi je, pa se satelitskom vezom prenese do ruskog istraživačkog broda, te se tamo ugnjezdi i počne kovati (mada kovati i nije najprikladniji glagol:-) planove kako uništiti ljudsku rasu. Kasnije na tu "inteligentnu munju" naleti grupa američkih (avkors!) lovaca na olupine i akcija počinje...

Short Cuts
Jel se itko sjeća onog legendarnog dječijeg filma "Short Cuts"? mene ovaj podsjetio...

Film je mogao ispasti sasvim solidan, jer je robotika relativno rijedak motiv u sf horrorima, ali najveća mana mu je casting - tu je nezaobilazni brat Baldwin (jedan od njih, svi su glupi i isti!:-), dosadni Donald Sutherland i netalentirana Jamie Lee Curtis, koja začudo ni ne vrišti (ali ni ne pokazuje sise, što je ipak dobro jer je već baka!:-), dobar mi je jedino tip što je glumio Kubanca (Sherman Augustus), ali njega brzo asimiliraju. Osim glume i scenarij je poprilično loš - kako sam već rekao ne navodi se baš nikakav razlog zašto bi munja uopće došla na Zemlju i željela uništiti čovječanstvo, likovi su nestvarni, dijalozi glupi, kao i većina reakcija likova (zavlačenje u mračne uske rupe i sl.)
Mozak van
Ima i par ovakvih scena...

A ima li išta da valja?
Ima. Sviđa mi se ideja o inteligentnoj el. energiji iz svemira, mada zvuči trashy, osnovna priča filma je ok, a i dugo nisam gledao neki sf horror s robotima (moram se dokopati Generacije 1999!).

Zaključak
Najgore je što se vidi da je film imao potencijala, ali da je negdje krenulo krivo. Šteta.
Pogledajte ako niste previše zahtjevni a volite sf horrore.

Ocjena: 4/10



EXTRA! EXTRAS!
Još bi izdvojio jednu glupost koja je standard u američkim filmovima - scena kada s tom energijom komuniciraju preko računala, odgovori svemirske munje se ispisuju na ekranu, ali i izgovaraju onim "dark lord" efeckt glasom (nešto između Overminda iz Starcrafta i Pinheada iz Hellreisera) pa mislim, zar ne bi bilo "strašnije" da vidimo samo riječi a čujemo samo tišinu?!
I naravno da svemirska munja održi govor kako su ljudi glupi i nepotrebno nasilni (fuckin space hippy!)

Ah silly Americans...


Jedan qoute iz filma:
"Hello? I am a friend, ok? Im Cuban, not American."
:-)

- 22:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

House of the Dead (2003)

(r: Uwe Boll)

Nisam ga morao ni gledati, znao sam odma da je sranje - obrada igrice i Uwe Boll, ali eto kad čovjek ne vjeruje svome šestom čulu (hrv: špurijus).
I tako ubacih DVD i sjedoh (..barem nema vipove reklame!)
Početak obečava: ulickani 35godišnji bogataši (dva bijela para i crnkinja - nema crnje? znači da neče biti ni humora!) idu na rave party (?!) na Otok Smrti!
Hmm, zar nije moglo biti da idu na, štajaznam, zabavu kojom će proslaviti kupnju tog otoka i onda ih - oh, the ironie - tamo dočeka smrt?
Dakle idu na rave party na Otok Smrti, tamo je i neko groblje i neka (valjda) crkva, a iz grobova izađu živi mrtvaci (iz svakog groba njih pedesetak, jer je grobova bilo možda petnaestak, a zombija gomila!) i onda neki od bogataša poginu, a neki se i spase i pobiju sve mrtve. I odu.
I to je to.

Dobre scene (jedna jedina):
Kad bogati pizdun kaže kapetanu broda koji ima "retardiranog" pomočnika (koji izgleda inteligentnije od ostatka glumačke postave!) i zove se Kirk, nešto kao: Ha! Ako si ti Kirk, jel on (misli na retardiranog) onda Spock? a kapetan izvadi nožinu od pola metra i zabije ga u rub broda pizdunu pred oči! te kaže: "Ne volim te fore s Kirkom"(!) te spremi nož. JE-BE-NO!:-)

Gluposti:
SVE OSTALO!
- Bogati pizduni u srednjim tridesetima slušaju i idu na rave
- kapetan Kirk, stoji usidren s brodom punim oružja a onda prima i putnike!
- gospođa iz oblane straže ga pušta da pobjegne ("da vidi šta smjera") a onda ga prati na sigurnoj udaljenosti preko OTVORENOG MORA, a o tome ne obavijesti svoje nadređene!
- svi bogati pizduni se znaju odlično služiti svim vrstama vatrenog oružja, te sjekirama itd. itd.

Zaobići u širokom luku, ako vam netko predloži da pogledate film, ošamarite ga odmah! kasnije vam se možda neće dati...

Ocjena: 0/10


Quote (koju ćete pamtiti:-):
Jordan Casper: Look, I don't know what's going on here, okay? What I do know is that I got to get you all off this island. How did you get here?
Rudy: The boat, like everyone else. But it's gone, it's been destroyed.

- 19:42 - Komentari (2) - Isprintaj - #

utorak, 17.01.2006.

Šefova poslanica djelatnicima

Ja sam gospodin Bog, vaš jedini bog!
Budi marljiv, ponizan i moli,
pa možda i dobiješ plaču,
pa i slobodan dan,
ali bolovanje ne opraštam!

Uz mene i sina mojega tu je i Duh sveti - Novac
pomoću kojega ja vladam svime vidljivim i nevidljivim
barem u ovoj opčini
poštuj ga kao i mene,
jer ga inače vidjeti nećeš.




- 22:48 - Komentari (6) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 16.01.2006.

Slavko

Slavko je bio simpatičan mladić. Bezbrižan.
A onda je jedne večeri primjetio da mu ruke smrde. Smrde kao da je njima brisao guzicu. Zbunjen otišao je u kupatilo i dugo trljao ruke sapunom, prvo tekućim, a onda i maminim, mirišljavim za lice. Obrisao je ruke ručnikom, ali i dalje su smrdile, a sada je smrdio i ručnik, a i mamin sapun, brzo ga je spremio nazad u kutiju, koju je također zasmrdio, uzeo ručnik i izašao iz kupaonice. Vratio se u svoju sobu i zaključao vrata.
Ponjušio je ruke - i dalje su smrdjele na govno. Bijesno ih je počeo trljati ručnikom, suze su mu krenule, a nos počeo da bali. Što je više trljao ruke, to je više osjećao smrad. Ubrzo mu je cijela soba smrdjela kao da se netko usrao, a s ruku je zgulio dijelove kože. Prestao je trljati i pogledao u čudu - ispod kože nije bio crven nego smeđ, ispod kože je bio čisto govno, pipnio je jedan izložen dio i prst mu je malo utonuo, kad ga je maknuo i pogledao bio je smeđ.
Vrisnuo je iz sveg glasa.
Otvorio je ladicu, našao i obukao golmanske rukavice na ruke. Nije pomoglo. I dalje je osjetio smrad. Počeo se udarati šakom u lice, razbio si je nos, a iz njega je krenulo rijetko govno. Kapnulo mu je na hlače i ostavio smeđu mrlju, pa još jednu. Plakao je i jecao sve glasnije. A onda je začuo kucanje.
Čuo je majčin glas: "Slavko? Šta je bilo? Jesi li dobro?". Slavko je pogledao smeđu mrlju na hlačama, govnima umazane golmanske rukavice, ručnik sav od govana, a iznad svega taj nepodnošljivi smrad!
Ustao je i otvorio drugu ladicu. Iz nje je izvadio pištolj što mu je ostao kad je stari poginuo. Napeo je pištolj i razneo si glavu. Govna su frcnula po zidovima, po posterima iz Autokluba, po prozoru, a Slavkovo mrtvo tijelo se srušilo na pod. Majka je vrištala i lupala po vratima.

...

Bilo je to u srijedu, a u petak je već bio u crnoj kronici. Koju su čitali njegovi školski prijatelji i komentirali.
Ante: "Jebo mater je puko!"
Tomo: "Jebiga, nije trip za svakoga."

...
- 22:04 - Komentari (5) - Isprintaj - #

nedjelja, 15.01.2006.

Tokyo Fist (1995)

(r: Shinya Tsukamoto, originalni naslov: Tokyo-ken)

Image Hosted by ImageShack.us

Ovo je japanski "Fight Club", samo s drugačijim podtekstom (if any) i pričom o boksu kao izlikom za prikazivanje nasilja.

A o čemu se tu radi?
Tsuda koji prodaje osiguranje i živi sa svojom djevojkom, jednom prilikom naleti na svog starog školskog kolegu Kojima koji je sada boksač, a s kim dijeli sjećanje na jedan potresan događaj iz školskih dana kojeg se ne želi podjećati i zato ga želi izbjeći, ali Kojima je uporan, i već ga sutra dočeka kod kuće, veselo čavrljajući s njegovom djevojkom Hizaru. I sad neću baš sve otkrivati, ali uglavnom znate kako to ide, Tsuda je dobar dečko, a Kojima ima mišiće...

Film i nije krvav kako sam očekivao, prati ga glas kao jako brutalnog i krvavog filma - ali nemojte misliti da je ovo family movie. Ima tu par dobrih scena pucanja lubanje, lomljenja nosa, čupanja rinčice iz bradavice (kao seksi predigra!:-) itd, ali film je uznemirujuć zbog fenomenalne "bolesne" atmosfere i odličnog kadriranja, pogotovu scena u ringu, filteri se koriste na veliko i opčenito redateljev "potpis" je dubok i pisan krupnim slovima. Žao mi je što sam ga pogledao u jadnom kino ripu, jer je film prije svega vizualan, ali sumljam da ćete ga IKAD vidjeti u videotekama.

Image Hosted by ImageShack.us
Film nije za svačiji ukus, ali bih ga svakako preporučio svima koji žele pogledati nešto drugačije i pomalo pomaknuto, ljubiteljima nasilnih krvavih filmova - like myself - ovo je zabava ugodna oku:-)
Image Hosted by ImageShack.us

Ocjena: 7,5/10

(inače ne volim ove "polovične" ocjena ali šta se može, nije baš za 8, ali kako već rekoh rip je OČAJAN! tako da ako ikad nabavim original dvd, možda bude kakav update)
Image Hosted by ImageShack.us

Quotes:
[Tsuda has just been beaten nearly to death]
Tsuda: At least I don't have any problems staying awake anymore.

- 19:02 - Komentari (3) - Isprintaj - #

petak, 13.01.2006.

Iz dedinog ormara


1.

Na tavanu šunka se suši
ispod nje mačak kruži
gleda kako da je sruši



2.

Najbolja salata mi je crvena
to je ona od kulena



3.

Neću zelje, neću zelje
kad moja mala čvarke melje,
biće pogačica
a za malu i kobasica


4.

Moja mala na livadi piša
dok u sobi mene frizerka šiša




5.

Moja mala rakiju mi toči
dok ja snaju gledam u oči
Ženo natoči rakije
da se snaja napije
pa da zapleše na stolu
da joj vidim nogu golu


6.

U birtiju kad ja uđem
malo kad se ne potučem
volim da razbijam čaše
i da ljubim tuđe snaše

JEDAN-DVA STERAM TI GA JA!


- 21:38 - Komentari (1) - Isprintaj - #

srijeda, 11.01.2006.

King of Comedy (1999)

(r: Stephen Chow & Lik-Chi Lee, original title: Hei kek ji wong)

Image Hosted by ImageShack.us

Konačno jedan dobar film nakon ovih pizdarija koje sam gledao u zadnje vrijeme!
Urnebesna komedija u kojoj Chow parodira hongkongške akcijaše, najviše Woov "Face-off", a ima i romantike, a i krvi. Fore su odlične, ili bolje reći urnebesne (svađa oko užine, čvokanje razbijačevog kurca, lomljenje nožnih prstiju, kako ubiti čovjeka a da krv ne špricne po zidu itd. itd.) Ludnica!
Image Hosted by ImageShack.us

Chowa možda poznajete po "Kung fu nogometu" koji je meni i njegov najlošiji, ali ovaj nikako nemojte propustiti!

OBAVEZNO POGLEDATI!

Image Hosted by ImageShack.us


Ocjena: 8/10

...


- 20:22 - Komentari (1) - Isprintaj - #

utorak, 10.01.2006.

Bijeg u sigurnost


Zlatna ribica je iskočila
iz svog kaveza od stakla
i pala na natruli parket
sad se tu bacaka
otvara usta ali disati ne može
ja je gledam kako polako
umire.
- 21:37 - Komentari (2) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 09.01.2006.

I Still Know What You Did Last Summer (1998)

(r: Danny Cannon)*

gola ali ne!:-)

Tagline: Some secrets will haunt you forever.

Ludi ribar opet progoni Hewitticu, mislim progonio bi je i ja, da je barem malo bliže... ali ne da je poderem kukom... barem ne kukom... hmm-daa... Ali ludi ribar ne bi bio ludi ribar da je ne slijedi i na Bahame! Jebo mater svoju ludu! Koje zlopamtilo! I koji pederi od scenarista... zamislite Hewittica na Bahamima! Cijeli sam film samo čekao da je vidim u badekostimu, a ono MA-U-NA! Sezona oluja - nema kupanjaa! E TO je pravi horror - BEM! - udari te u jaja kad se najmanje nadaš! A ima i scena pod tušem, ali pederi nam daju samo leđa! Dabogda se ugušili kurcem!

Image Hosted by ImageShack.us

Ocjena: 0,5/10 (+ 0,5 bodova zbog J. Love Hewitičine izražajne glume i kuke u ruci)

A ovako se zove novi film od Jennifer Love Hewittice:
She Had Brains, a Body, and the Ability to Make Men Love Her (2006)



* zvuči kao neki kuronja iz pornića!:-)

+ Extras:
film je na IMDb pod ovim žanrovima: Horror / Mystery / Thriller (more) jebo majku, da nije možda i vestern?

I jedan dobar quotes:
Nancy: This island didn't have a murder rate until you people showed up!

- 20:46 - Komentari (2) - Isprintaj - #

nedjelja, 08.01.2006.

Friday the 13th (1980)

(r: Sean S. Cunningham)

Evo još jednog kultnog horrora koji ne zaslužuje tu titulu.
Film je blago rečeno jadan i čak mi je bliže trashu nego slasheru (kojeg je, kao istaknuti
predstavnik), dobro priča JE slasher default: neki tip (klinac) doživi neku strašnu nesreću, pa
ili se on vrati kao neuništivi zombi (duh ili štogod) ili netko njegov shvan gubitkom ubija
tineđere oko mjesta nesreće. Priča je za horror uvijek sporedan začin (čast izuzecima!) a bitne su (pogotovu za slashera) scene ubojstava. U Petku 13om one su poprilično loše, što se tiče specijalnih efekata još i mogu proči - ipak je u pitanju Tom Legenda Savino, ali su tako jadno odglumljene da je to smiješno! Primjer: ubojstvo " one što ju ubojica poveze " - djevojka trči kroz šumu, padne pod noge ubojici (koji ju je naravno uspio zaobići i prestići) pridiže se lagano i naslanja se na drvo iza sebe te spušta ruke da ubojica ima čist put do njenog grkljana!
...
Gluma je katastrofalna, čak i za niske "standarde" slasha - kažem pravi trash! Reakcije žrtava su istovjetne obezglavljenoj kokoši (najgluplje mi je kad zadnja preživjela TRI
PUTA ONESVIJESTI UBOJICU! Dobro, je riječ o curi, a žene jesu slabiji spol i one će
uvijek prije pobjeći nego eliminirati prijetnju;-) Ako već bježi, zar nije logičnije da baci sprint
(mlada je i zdrava) prema gradu, nego da ode 10 metara dalje i tu se sakrije u ormar? I tako
TRI PUTA?! A onda konačno, kad je kvota trčanja kroz šumu ispunjena, zgrabi mačetu i
jednim (ninđa-minđa) preciznim udarcem odrubi ubojici glavu! Onda slijedi jedna od boljih scena jer ne vidimo obezglavljenog ubojicu nego samo ubojičine ruke koje stišče u šake
dok polako pada na pod. Cura potom sjeda u čamac/kanu i otisne se u nepoznato. Hm, a nije bilo logičnije da otpješači do grada? NE! jer vrijeme je za "nije sve gotovo slijedi nastavak" scenu!
Najbolju scenu u cijelom filmu, by the way!

Samo malo fali da film barem bude smiješan, ovako je poprilično dosadan i naporan za
gledanje.
...
...



Ocjena: 3/10

jebač
:-)

mrtav jebač

Evo i malo trivije s IMDb:
Betsy Palmer said that if it were not for the fact that she was in desperate need of a new
car, she would never have taken the part of Pamela Voorhees (Jasonove majke). In fact,
after she read the script she called the film "a piece of shit".


I za kraj jedan oke quot:
Officer Dorf: You kids keep your noses clean you understand? You'll be hearing from me if
you don't. We ain't gonna stand for any weirdness out here.

- 20:39 - Komentari (7) - Isprintaj - #

subota, 07.01.2006.

Frižider


Bio je u frižideru satima
drhtao je a bio je ukočen
osim njega i žice koja ga je sputavala
bio je samo komad najlona

Otvorio sam vrata frižidera...
pogledao me u oči...
zabio sam mu nož u prsa
ali pogodio rebro
on se nije ni pomaknuo

samo je pogledom pratio moj nož
koji je opet bio visoko, a potom
u njegovom srcu

U očima mu je bilo iznenađenje
Što je očekivao?

Izvadio sam nož, naslonio se na
frižider i gledao kako topla tamna krv
poput puža klizi njegovim prsima
I on ju je pratio pogledom

- 23:38 - Komentari (6) - Isprintaj - #

Mindhunters (2004)

(r: Renny Harlin)

Po nazivu bi se reklo da je u pitanju kakav sf/horror o nekim mozgojedima iz svemira, ali to ovaj film nažalost nije!

O čemu se tu radi?
Riječ je ipak o "napetom i intrigantnom trileru" o skupini budućih "profajlera" (FBI odjel specijaliziran za sastavljanje profila (osobnosti i navika) serijskih ubojica (večinom) u svrhu da bi im se ušlo u um, te tako predvidio njihov sljedeći potez). Među tom grupom mladih ljudi koji su teškom mukom došli do svog "završnog testa" (ostave ih na pustom otoku da se igraju detektiva, mada im to neće biti posao...) nalazi se i jedan psihopat, poremećeni manijak koji ih sve želi pobiti. Mislim, stvarno moraš biti LUD da bi išao šta ja znam 4-7 godina u školu, pa na vježbe, pa testovi, i sve te pizdarije prolaziti samo da bi "ušao" u grupu profilera da bi ih pobio, pa mislim zar mu ne bi bilo lakše, da je sačekao da se ovi vrate s otoka i redom ih tražio i tamanio? Jebote koji pijani scenaristi pišu ova holivudska govna!

I šta još?
Na kraju prežive "najzgodniji" (najviše plačeni glumci) white cura i dečko koji ubiju "ludog nigera" (ups! sad sam otkrio tko je ovdje lud... jer naravno samo je jedan niger:-)

Tagline: For seven elite profilers, finding a serial killer is a process of elimination. Their own.

Pogledati samo ako bolujete od privremenog sljepila.


Ocjena: 0/10
(ovdje bi citirao Edu Maajku:
"Mater vam jebem!" - upućeno svima koji su sudjelovali)

- 20:05 - Komentari (2) - Isprintaj - #

petak, 06.01.2006.

Meerrry Xmass! (again!;-)



Djed Mraz

Djed Mraz je ležao u krevetu, pušio i razmišljao.
Gospođa Mraz je, njemu okrenuta leđima, ljutito hrkala. Bila je ljuta na njega, jer mu
se nije dizao, a bila bi još ljuća da zna da mu se ne diže samo na nju - deblja je bila čak
i od njega, a ni brada joj nije bila zanemariva, gadila mu se.
Nije pomagalo ni kad bi zatvorio oči i zamišljao kako se gol spušta niz dimljake mladih mama
i drka dok ih gleda kako spavaju. Njegova debela žena bi proizvela neki zvuk, prdac,
bilo što i čarolija bi nestala, a s njom i njegova erekcija.
Debela bi još par minuta skakala po njemu dok konačno ne bi skužila da je puž utekao u
kućicu, onda bi samo frknula s podsmjehom i srušila se na krevet, nekad bi ga samo
pogledala, nekad bi ga vrijeđala, a ponekad bi ga samo pljunula i okrenula se leđima.

Djed Mraz je ugasio cigaretu na širokim ženinim leđima, ona se nije
ni pomakla, pa se ustao i izašao iz sobe.







***********
Disklejmer:
***********
Ova priča je trebala izaći na Badnjak, ali eto, zametnula se. Snimio
sam je u pogrešan folder, i tako je priča "nestala" a onda sam je
našao tek prije par dana, pa reko šteta da propadne, srećom što ima
dva Božića!;-)



- 13:26 - Komentari (5) - Isprintaj - #

četvrtak, 05.01.2006.

Eight Legged Freaks (2002)

(r: Ellory Elkayem)

Image Hosted by ImageShack.us
Film ima zanimljiv zaplet, podsjetio me na one "teen" sf/horrore iz 80tih s pametnim klincem u glavoj ulozi (početak barem), dakle, priča ide ovako: bačva s toksičnim otpadom završi u rijeci pokraj nekog gradića, kraj rijeke živi neki tip koji preprodaje egzotične paukove (valjda ih šalje poštom, jer ne znam tko bi ih kupovao u toj vukojebini:-) i on zaraženim skakavcima (koji su iz nekog razloga u vodi!?) nahrani svojih 100-200 paukova, pa oni malo porastu i počnu terorizirati taj slatki mali gradić. A s tim tipom se druži jedan nerd klinac kojeg pauci zanimaju više od drkanja, i on prvi skuži šta će biti, ali kako i sam kaže "nitko ne vjeruje klincu".

Znači naizgled sve sjeda na svoje mjesto i taman se opustim... a onda se film odjednom pretvori u diznijev crtić!
Golemi pauci mrmljaju, reže i viču: VEEee! kad skaču - znači sasvim neprikladno za krvoločne ubojice. Ne moram ni spominjati da nema ni kapljice krvi!
Glazba je također cartoon like, osim par metal stvarčica. Sve u svemu šteta.
Zanimljiva priča, dobri glumci i zanimljivi (dobro parodirani klišeji) likovi su jednostavno uništeni debilnim "dječijim" pristupom!
Da je barem netko iz Trome radio ovo:-)

Ocjena: 4,5/10
(Film nije totalni šit, ima par dobrih fora, super mi je rastaman radio dj, jedna cool jurnjava kroserima i jedna MILF:-)

I Jeson je tu
Ima par kul referenci na druge filmove...

IMDb qoutes:
Joshua's Parrot (papagaj): I see dead people, I see dead people...
Joshua: He like's that movie, dunno why...

big BOOM
I naravno sve završava s BOOOM!om:-)
- 20:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 04.01.2006.

ISUŠIVANJE LOCH NESS-a

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Nakon dugih priprema i borbe za dobivanje pravne dozvole idući tjedan konačno počinje isušivanje jezera Loch Ness. Njemački biolog Stefan Parkplatze želi konačno otkriti istinu - da li se u dubinama tog jezera stvarno skriva čudovište iz pretpotopnog vremena, ili je u pitanju samo poveći som.

Iako su svjesni da će isušivanje jezera uništiti sav životinjski i biljni svijet jezera, spomenuti biolog i njegov stručni znanstveni tim ne odustaju. "Ja jednostavno moram znati istinu, a mislim da nisam i jedini." izjavljuje S.Parkplatze.

Ribičko društvo "Nessie" već najavljuje demonstracije, a njihov primjer slijede i Društvo za zaštitu jezerskih životinja, PETA, Društvo za zaštitu velikih somova i Društvo za zaštitu vode.
- 19:57 - Komentari (8) - Isprintaj - #

utorak, 03.01.2006.

Masnica

Jednim udarcem čekića sam si napravio masnicu na bedru.
Udarac mi je priuštio slatku bol,
osjetio sam kako mi se koža ježi,
zgraža se od užitka,
a živci prenose krikove u mozak.
Gledao sam udareno mjesto, još je bilo žarko crveno,
tek će sutra promjeniti boju,
dok mrtvo meso ispod ne istrune i
moj ga organizam
ne poždere.
Za nekoliko tjedana će se tu gibati potpuno novi dio
bedrenog mišića - novo meso.
Tako sam počeo...
- 22:05 - Komentari (1) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 02.01.2006.

Progeny (1998)

(r: Brian Yuzna)

Genije
Alien abductions... hm, ne znam koga to još zanima, ali ajd i ja sam ga gledao pa;-)
Sve je tu: zasljepljujuća svjetlost, gubitak vremena, guranje sondi, te oplođivanje žena od strane aliena. Hm, što je s tim alienima? Zar oni nemaju svoje žene, a i putuju galaktikama a ne mogu napraviti umjetnu maternicu?! Ccc.
Film se ljulja nekako na granici između dobrog i lošeg glupog filma, pa ćete se na nekoliko mjesta dobro nasmijati debilnim "glumcima" i njihovoj interakciji, a ponekad će vas i malo iživcirati.
Image Hosted by ImageShack.us

Zanimljive scene: rađanje aliena u snu, kad gola (zgodna plavojka, avkors!) ženska lebdi, pipci po goloj ženskoj i pravo lice aliena dok siluje zgodnu plavojku (fora je što mu kurac, ili kako god oni zovu svoj spolni organ izađe iz čela!:-)) I to još nije sve! Na kraju ima i dobar twist, što drastično popravlja ukupni dojam (pa i moju ocijenu).

burek

Preporuka?
Pogledajte ako imate viška vremena i živaca za trash i sf filmove o pohotnim alienima, ali ga trudnicama ne bih preporučio!:-)

Image Hosted by ImageShack.us

Ocijena: 5/10 (da su barem napravili da je žensku oplodio sotona ili neki demon - maska može biti ista!:-) a ne taj passe alien kod mene bi dobio i 6!)


EXTRA ADD ON:

Memorable Quotes from Progeny (1998)
[About his wife's abduction by aliens]
Dr. Craig Burton: Why would they do this?
Dr. Bert Clavell: I don't know. Who can know? What do you figure animals think about when we experiment on them?

sise
I za kraj jedne zgodne sise za mog druga bijesnog
;-)
- 22:43 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

eXTReMe Tracker
eXTReMe Tracker