NAJBOLJI POVJESNIČARI GLAZBE
Malo natjecanje iz povijesti hrvatske glazbe:

2013.
Dominik Šabić (49/50)
Ana Faletar (49)
Daniel Majbaum (41)

2012.
Marija Frančić (50/50)
Monika Majstorović (47)
Iva Zane (46)

2011.
Monika Majstorović (50/50)
Nikolina Domović (48)
Miran Huzjak (47)

MALO natjecanje iz povijesti rock glazbe:

2013.
Frančeska Paleka (55/55)
Nicole Vidak (50)
Dolores Škrobonja (50)
Sara Iličić (48)

2012., listopad
Sara Iličić (54/55)
Marta Galijan (54)
Lucija Habuš (53)

2012., travanj
Tatjana Matković (50/53)
Natko Kraševac (47)
Sara Iličić (45)

2010.
Filip Žganjar
(prof. Vojislav Kranželić)
Tea Milinović
Nikolina Domović

2009.
Martina Đurđević
Ivana Zelić
Kristina Franjić


VELIKA natjecanja:

2006.
Matej Pavić
Ivana Pavić

2007.
Denis Štogl
Kristina Domović
Ana Mički

2008.
Ivana Zelić
(Rajka Makar Domić)
Josipa Pavlić

2009.
Ivana Zelić
Martina Đurđević
Maja Franješ
Nikolina Domović
Stjepan Mesarov

2010.
Željka Štelcer
Eugen Pranjić
Monika Majstorović
Antonija Vukelić
Iva Škurdija

2011.
Marija Lucija Kunjko (96)
Ozana Mišura
Divna Šimatović
Danijela Perković
Mateja Mervić
7. Monika Majstorović (92)

2012.
Vedran Mihal (99/100)
Monika Majstorović (99)
Hrvoje Korbar (98)
Ivo Mrvelj (95)
Elizabeta Marinović (92)

2013.
Vedran Mihal (98/100)
Hrvoje Korbar (96)
Petra Kukavica (95)
Antonijo Marijić (94)
Veronika Ćiković (93)
14. Bruno Predojević (71)







Natjecanje iz povijesti glazbe

27.11.2012., utorak

Franjo Krežma - dodjela diploma i zahvalnica



Nives Novotni (4. r.), Monika Majstorović (3. r.), Marija Frančić (4. r.), Lea Bundalo (2. r.), Ana Faletar (2. r.) i Monika Roher (čitaj: Iva Zane, 4. r.)




- 21:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.11.2012., četvrtak

CODA: Vegehop, MSU & Interliber

Nakon obilaska Gornjega grada, valjalo je poći okrijepiti se, pa smo krenuli put Vlaške u VEGETARIJANSKI restoran Vegehop. Nakon otkrića mnogih zanimljivih jela, naše se društvo „umirilo“. Točnije, od iscrpljenosti skoro zaspalo, a to se posebice odnosi na našeg Dominika koji je bio „gotov“.




Sljedeći cilj je bio Muzej suvremene umjetnosti. Već po nazivu same ustanove možete zaključiti o čemu je riječ – moderna umjetnost. Mislim da se dalje ne treba ništa govoriti.



Naše gotovo dvosatno razgledavanje završilo je spuštanjem niz tobogan i jednim malim šokom za našu Moniku. Po izlasku iz toaleta Dominik ju je, jednostavno, uplašio, ne znajući koliko je ona na to osjetljiva. Pa je tako naš Dominik, u afektu, imao skoro razbijen nos.




Na kraju našeg putovanja, posjetili smo Interliber. Pregršt knjiga... uf, ne smijem se niti sjetiti... I to je sve od nas tog 13. studenoga 2012.

Dominik Šabić

- 10:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.11.2012., nedjelja

5. stavak: Hrvatski glazbeni zavod

Jedna od zanimljivih postaja našeg izleta bio je i Hrvatski glazbeni zavod. Našli smo se ispred dvije zgrade u Gundulićevoj, gdje smo i prošle godine saznali informacije o Zavodu i Akademiji. Učinilo mi je se kao deja vu kada sam slušala sudbinu spomen ploče Franje Josipa I. i bila na velikim stepenicama koje su nas ponovno podsjetile na prizor iz Titanika i na kojima smo se, već tradicionalno, slikali. Posjetili smo i koncertnu dvoranu gdje smo se ovog puta popeli na pozornicu vidjeti kakav je osjećaj biti pred publikom.



Iznenadili smo se savršenom akustikom tako što smo čuli voluminozan glas solo pjevačice iz susjedne dvorane. Na povratku u vanjski, zagrebački svijet, dobili smo časopis HaGeZe sa naslovnicom o spomeniku Franji Krežmi. Zahvalili smo se gospođi Nadi Bezić koja nas je ugostila i provela Zavodom, te se pozdravili do idućeg susreta.

Marija Frančić

- 23:04 - Komentari (1) - Isprintaj - #

4. stavak: Glazbena šetnja Gornjim Gradom



Nakon posjeta HAZU u Opatičkoj ulici, družili smo se sa skladateljem Josipom Magdićem i muzikologinjom Nadom Bezić koja nas je povela na zanimljivu glazbenu šetnju Gornjim Gradom. Vidjeli smo mjesta koja su na različite načine povezana uz glazbenu umjetnost: kuće u kojima su živjeli i radili poznati glazbenici poput Ivana Zajca, Milke Trnine ili Vatroslava Lisinskog, kuću/konjušnicu u kojoj je osnovan prvi hrvatski radio - Radio Zagreb, zgradu gdje se nalazilo staro kazalište na Markovom trgu, sjedišta nekadašnjih glazbenih društava, prošli smo i kratkom Ulicom Vatroslava Lisinskog… U jednom trenutku našli smo se u nekom poznatom dvorištu, a prvi ga je prepoznao naš Dominik koji je pogodio da je ondje sniman poznati film Tko pjeva zlo ne misli.



Žao mi je što na školskim izletima nikad ne razgledavamo kulturne znamenitosti kao što smo na ovome izletu. Nadam se da će ovo pročitati netko od naših profesora i da će se to promijeniti.

Nives Novotni

- 23:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

3. stavak: Odsjek za povijest hrvatske glazbe HAZU



Kao i svakom mladom glazbeniku, odlasci na koncerte i slušanje drugih od velike su nam važnosti. Budući da su se 13. i 14. studenoga održavali Dani otvorenih vrata HAZU, naš nagradni izlet u Zagreb nikako nije mogao proći bez posjeta koncertu studenata Muzičke akademije, koji se održao u prekrasnoj Preporodnoj dvorani zgrade HAZU hrvatska u Opatičkoj ulici na Gornjem Gradu. smijeh Međutim, imali smo malo problema s "tajmingom", pa smo, da bismo stigli na vrijeme, do Opatičke morali "trnovitim", vertikalnim Dvoranskim prečacem. Na koncert smo stigli s jezikom do poda nut i barem jednom kilom manje. No, ipak nisu počeli bez nas... U izvedbi studentica pjevanja Jelene Čilaš i Sonje Runje, te Studentskog baroknog ansambla slušali smo djela Ivana Lukačića, Tomasa Cecchinija i Luke Sorkočevića.
Kao naša velika podrška, s nama na koncertu bio je i prof. Josip Magdić, kojemu nije bilo teško provesti i ostatak poslijepodneva s nama, dijeleći nam svoje znanje i iskustvo u našem istraživanju Zagreba. thumbup

Ana Faletar

- 22:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

2. stavak: Mirogoj




Iva Zane

- 22:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

KREŽMIĆI U ZAGREBU - 1.stavak: Nacionalna i sveučilišna knjižnica

Polazak: 13. studenoga 2012., oko 8:10h ispred škole
Ekipa: Marija Frančić (pobjednica!), Iva Zane, Nives Novotni, Ana Faletar, Dominik Šabić, voditeljica Alida Sokolović, vozač Predrag i ja



Nakon što smo sve utovarili u kombi i na sigurno smjestili staklenke s pekmezom, lampaše i ostalo o čemu ćete u daljnjim tekstovima čitati, krenuli smo za Zagreb. U putu smo većinom mi u trećem redu bili u polusnu, u drugom redu Dominik je bio veseo, nudio mandarine svima i slikao ljude u trećem redu dok spavaju… Za čas smo bili u Zagrebu i na našem prvom odredištu: NSK

DOLAZAK
Prvo što smo primijetili dok smo se vozili prema NSK bilo je veliko gradilište. Iva je tvrdila kako je ona baš nedavno prolazila tuda i tog gradilišta nije bilo, na što je Dominik rekao da nisu mogli tak' veliku rupu iskopat' u tak' malo vremena (zaključak: il' ga Iva nije skužila prije, il' su iskopali tak' brzo). No da, spominjem to samo zato što je to gradilište odmah preko puta NSK što baš nekako kvari prvi vizualan dojam. Uza sve to, padala je i kiša, jutro je bilo sivo i tmurno, a meni su se kapci sklapali sami od sebe (hoće to tak' kad spavaš kojih 5h noć prije). Ali pustimo sada gradilište, kišu, moje kapke… NSK izvana izgleda kao jedno od onih mjesta za koje mislite da ćete se u njima izgubiti…



ULAZAK
Ulazi se na „push-pull“ vrata (to mi je ostalo u sjećanju jer mi se izvana učinilo da će biti ona vrata koja se sama vrte, kao npr. u Avenue Mallu… ali ne, ipak se morate sami potruditi ući). Odmah po ulasku popikani su kišobrani po rupama na držaču za kišobrane ili samo naslagani na neke rešetke. Uglavnom, zanimljiv i jednostavan sistem koji baš ne bih znala opisati (eto, dođem u ZG i čudim se sustavu odlaganja kišobrana). Svi smo se složili, nakon zajedničkog konzultiranja, da svoje kišobrane nećemo samo tako tu ostaviti da ne bismo bez njih i ostali. Eh, nakon što sam se načudila vratima i kišobranima, napokon sam se osvrnula po prostoriji. Reakcija: woow… Unutrašnjost je iznimno velika, a metalno-staklena konstrukcija daje moderan i veličanstven izgled.

GARDEROBA
Gospođa Amelija Tupek iz informacijske službe NSK pokazala nam je da sve stvari možemo ostaviti u garderobi. Svi smo pomalo nesigurno krenuli prema tamo, zastali pred garderobom i nagovarali jedan drugoga da on ode prvi. Nakon što se napokon netko (ne sjećam se više tko) odvažio, svi smo stvorili red iza njega na što nam je čovjek koji radi u garderobi rekao da je to strana za podizanje već ostavljenih stvari, a ne za primanje (bar ću to znat' kad odem na faks za koje dvije godine). Nakon što smo ostavili stvari i dobili ključiće, gospođa nam je održala uvod o NSK.


TOUR DE MEGAVELIKA I ÜBERTIHA KNJIŽNICA
Prije svega, evo ukratko što smo čuli u tom uvodu:
- smještaj: nakon što su svoju zgradu ustupili Hrvatskom državnom arhivu, nova zgrada otvara se 28. svibnja 1995. (dan rođenja naše profe Alide!) u Ulici Hrvatske bratske zajednice 4 (nek' se nađe i adresa)
- zadaća NSK: „čuva i štiti hrvatsku nacionalnu zbirku knjižnične građe (tiskane i elektroničke), rukopise, stare knjige, grafike, zemljovide i muzikalije.“
- fond knjižnice: 3 milijuna svezaka
- korisnici: preko 20 tisuća njih
- otvorena je 24h (zadnje se može ući u 21h, a ostati najkasnije do 24h)
- ne smiju se unositi nikakve torbe (osim za laptop) kako knjige ne bi „dobile noge“
- hrana i piće ne smiju se unositi zbog šuškanja, prolijevanja, rasipanja ’ za to postoji restoran i kavana na petom katu
Na našoj turi prvo smo obišli četvrti kat sa čitaonicom za prirodne i primijenjene znanosti. Voditeljica Amelija rekla je kako joj je građa koja se tamo nalazi (knjige iz matematike, fizike…) najzanimljiviji dio. Kasnije sam ju priupitala kako to da je u ovoj struci ako voli prirodne znanosti. Na to se nasmiješila i rekla kako se samo šalila: „Ja sam za zadatke iz tih predmeta uvijek koristila dobru formulu, ali nikad mi nije ispao točan rezultat.“ Na tom istom katu otišli smo u čitaonicu časopisa gdje su nam priredili naš Trythonus (naime, kad god se u RH nešto tiska, mora se jedan primjerak dostaviti u NSK pa tako i naš Trythonus).



Nakon naslikavanja s našim časopisom, otišli smo na drugi kat u obilazak zbirke muzikalija i audiomaterijala s čitaonicom i slušaonicom. Tamo nas je dočekala voditeljica Muzičke zbirke, gospođa Tatjana Mihalić (bivša učenica naše škole). Vidjeli smo dvije stare gramofonske ploče s početka 20.st. te originalne notne zapise Blagoja Berse. Zbirkom se mora postupati oprezno, nositi rukavice pri rukovanju i držati u točno određenim uvjetima.



Žurilo nam se pa su neki ostali (pomoću rukavica) pregledavati Bersine zapise, a mi drugi otišli smo do slušaonice. Fina mala sobica s plazmom, kaučem i stvarčicama za reprodukciju (uopće se ne razumijem u tehnologiju pa nemam pojma što točno spada u te „stvarčice“ koje spominjem).



Na ekranu se prikazivala opera Ruslan i Ljudmila na što je profa obećala (i ovim ju putem na to podsjećamo!) da ćemo se uskoro zaputiti ponovno u ZG te pogledati neku operu u slušaonici NSK u sklopu nastave povijesti glazbe. Trebali smo nakon slušaonice otići na računalni odjel, ali žurilo nam se pa nas je samo došla pozdraviti profina bivša kolegica iz srednje Zvjezdana Markesina koja radi na tom odjelu.


IZLAZAK I ODLAZAK
Pokupili smo svoje stvari iz garderobe (ovaj put od prve stali smo u ispravan red) i otišli smo se slikati kraj piramide knjiga. Ona se sastoji od 20 000 knjiga koje su donirale mnoge škole, pojedinci i sama NSK povodom Mjeseca hrvatske knjige te je nominirana za Guinnessovu knjigu rekorda. Nakon što smo dobili malene vodiče o tome kako se snaći u NSK, požurili smo se van jer smo kasnili…



E, da, zaboravila sam spomenuti…
Svi smo bili oduševljeni knjižnicom, ali posebno je oduševljena bila Iva koja je nekoliko puta ponovila da bi mogla živjeti u njoj, samo da joj još klavir fali. Voditeljica Amelija rekla je kako se prisjeća da možda čak i ima klavir negdje u zgradi iz dana kad je knjižnica imala svoj zbor. To je još više utvrdilo Ivinu odluku da se nastani tu.
Eto, Iva, na tak' velikom mjestu ionako te ne budu ni skužili, go for it!

Monika Majstorović

- 20:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.11.2012., ponedjeljak

2. malo natjecanje iz povijesti hrvatske glazbe - FRANJO KREŽMA (1862-1881)



Rezultati:

1. Niccolo Paganini - MARIJA FRANČIĆ - 50
2. Franjo Ksaver Kuhač - MONIKA MAJSTOROVIĆ - 47
3. Franz Liszt - IVA ZANE - 46
4. Josip Juraj Strossmayer - 44
5. Giuseppe Verdi - 42
6. Ivan Zajc - 42
7. Antonio Stradivari - 40

Čestitam svim natjecateljima, puno ste naučili i postigli izvrsne rezultate!

Alida Sokolović


- 22:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Krežma u Bjelovaru



Još jedno u nizu natjecanja iz povijesti glazbe u bjelovarskoj Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog prošlo je u odličnoj atmosferi party, 12. studenoga 2012. Pripremajući se za Drugo malo natjecanje iz povijesti hrvatske glazbe hrvatska napokon smo naučili nešto i o Franji Krežmi (1862-1881), našem prerano umrlom violinistu, pa se i okušali u pisanju kratkoga testa. Sedmero znatiželjnih i marljivih bjelovarskih povjesničara glazbe postiglo je natprosječne i hvalevrijedne rezultate, a kao nagrada, poslužit će sutrašnji izlet u hrvatsku metropolu. A vi koji još uvijek ne znate tko je bio Franjo Krežma, pitajte Krežmiće belj !

Marija Frančić

- 21:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.11.2012., ponedjeljak

IT’S ALL OVER NOW!




Eto, i to je završilo. Ringo je naprosto izrešetan, a Paul je prošao ipak nešto bolje i fasovao je samo jedan metak. No, važno da su zato svi natjecatelji živi i zdravi. Za voditelje i profesore je manje bitno. Natjecanje je preživio i John Cage, vjerojatno zahvaljujući svojim kolačićima koje je maestralno pripremila jedna meštrica od slatkog što se nešto kao mota po Glazbenoj. Neki su napisali više, neki manje dobro, ali je najvažnije da smo o Beatlesima ponešto naučili, te se ugodno družili i zabavili. Eto tako. Ove godine smo morali, bljak, klopati žohare, a do nagodinu se dobro pripremite i čuvajte jer - kamenje se već zakotrljalo!

Siniša Krpan

- 17:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.11.2012., nedjelja

THE WONDERFUL ANA OF EIGHTEEN SPRINGS




Glazba 20. st. u potpunosti se razlikuje od barokne, klasične ili romantičarske, u čijim se vodama već svi dobro snalazimo. Stoga mi je, kao i svakom pjevaču, glazba Johna Cagea predstavljala svojevrstan izazov. Kad su me obavijestili da za otvaranje Natjecanja iz povijesti glazbe moram pripremiti jednu Cageovu pjesmu, prva pomisao mi je svakako bila: "Hoću li ja to moći?" smijeh No, ispostavilo se da nije tako strašno... sretan
Pripremajući "The Wonderful Widow of Eighteen Springs" (pjesma za glas i zatvoreni klavir, 1942.) naučila sam mnogo toga o Cageovim načelima o glazbi, glazbi 20. st., samoj glazbi općenito, a naposlijetku i o samoj sebi. Naime, Cageova glazba sinonim je za filozofiju, jer vas uvodi u jedan svijet istraživanja, velikih pitanja, tajni... Kroz cijelo to "transcendentno" putovanje Cageovom glazbom vodila me moja draga prof. Andreja Petrić, kojoj se ovim putem zahvaljujem što mi je približila glazbu 20. st., koju sam na kraju i zavoljela. Interpretirajući pjesmu pjeva, cilj mi je bio uvesti slušatelje u jedan mističan, eteričan ugođaj, prenijeti im dašak svojeg iskustva s Cageom, što sam, nadam se, uspjela.
Da potkrijepim svoje izlaganje, za kraj prilažem cijeli tekst pjesme, čije autorstvo potpisuje James Joyce:

Night, by silent sailing night... Isobel... Wild woods eyes and primarose hair. Quietly... All the woods so wild, in mouves of moss and daphnedews. How all so still she lay... Seth of the whitethorn, child of tree... Like some lost, happy leaf, like blowing flower stilled, as fain would she anon, for soon again 't will be, win me, woo me, wed me... Oh weary me! Deeply... Now even calm, lay, sleeping. Night. Isobel. Sister Isobel, saint-ette Isobel, madame Isa, Veuve La Belle!

Ana Faletar

- 16:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.11.2012., petak

JOHN CAGE COOKIES vs MOZARTKUGELN



Prvo bjelovarsko Natjecanje iz povijesti glazbe zapamćeno je, između ostaloga, i po Mozart kuglicama, koje su natjecatelji dobili po završetku pisanja testa. Ali ne samo natjecatelji, već i komisija koja je pregledavala testove sretan!
Zašto Mozart kuglice? Zato što je Prvo natjecanje iz povijesti glazbe održano u 2006. godini, godini Mozarta, a tema je bila, naravno, Mozart. Idejna začetnica i organizatorica natjecanja, Alida Sokolović, sjetila se i tih fantastičnih kuglica, po koje joj nije bilo teško otići do Zagreba, jer u Bjelovaru ih tada nije bilo. (Sva sreća da ih je bilo u Zagrebu, bojim se da bi ona i do Beča otputovala....!)
No, usprkos tome što su teme slijedećih natjecanja bile raznolike, Mozart kuglice su do nedavno bile "tradicija".
Preko županijskog, natjecanje je preraslo i u državno pa je tako ove godine u Bjelovaru održano već Drugo hrvatsko natjecanje iz povijesti glazbe.
Uz temu natjecanja baš se i ne bi uklopile Mozart kuglice (baš se pitam što bi Mozart rekao o Cageovoj glazbi? smijeh), pa je Alida Sokolović, uvijek puna ideja, vlastoručno ispekla John Cage Cookies. Pitam se kada je uz cjelokupnu organizaciju još i to stigla, i to u količini dovoljnoj za sve natjecatelje i ostale koji su prisustvovali svečanom otvaranju natjecanja. Vjerojatno je shvatila da je do Amerike predaleko i put predugo traje pa kolačići ne bi bili svježi, zato je radije na dan natjecanja ustala u "cik zore" i ispekla ih sama.
Za one koji nisu probali, kolačići su izvrsni!
Još jedan kolačić na otvaranju Natjecanja bila je naša solo-pjevačica Ana Faletar (2. razred) koja je, uz pratnju prof. Jelene Car, vrlo dojmljivo izvela Cageovu solo-popijevku The Wonderful Widow of Eighteen Springs.
Samo natjecanje proteklo je, kao i uvijek, u radosnom raspoloženju i druženju. Osim već spomenutog Johna Cagea, održano je i Četvrto malo natjecanje s temom The Beatles. Učenici iz zagrebačke Glazbene škole Pavla Markovca i zadarske Glazbene škole Blagoje Bersa prisustvovali su natjecanju već po drugi put, a ove godine došli su i učenici iz Glazbene škole Slavonski Brod. Nadamo se da su svi zadovoljni cjelokupnom organizacijom i događajima. Oni koji nisu uspjeli ostvariti najviše bodova i dobiti, osim diploma, i vrijedne nagrade, ipak su s natjecanja ponijeli kući lijepe uspomene, majice dizajnirane posebno za ova natjecanja, priznanja za sudjelovanje, možda neka nova prijateljstva i, naravno, znanje o Johnu Cageu i Beatlesima.

Alida Jakopanec

P.S. Ispravak: Iz provjerenih izvora doznala sam da je za prvo natjecanje Alida S. Mozart kuglice ipak donijela direktno iz Salzburga thumbup!

- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.11.2012., četvrtak

Četvrto malo natjecanje iz povijesti glazbe - THE BEATLES - rezultati

Bjelovar, 31. listopada 2012.



1. Karlheinz Stockhausen - Sara Iličić - 54
2. Blackbird - Marta Galijan - 54
3. Chuck Berry - Lucija Habuš - 53
4. John Cage - 52
5. Bob Dylan - 51
6. Lovely Rita - 48
7. Bad Boy - 46
8. Buddy Holly - 45
9. Eric Clapton - 44
10. Eleanor Rigby - 44
11. Michelle - 42
12. Milko Kelemen - 41
13. Pete Best - 38
14. George Harrison - 36
15. David Tudor - 32
16. Mike Smith - 29
17. Pierre Boulez - 29
18. Merce Cunningha - 29
19. Ringo Starr - 26
20. John Lennon - 23
21. Paul McCartney - 23
22. Rocky Raccoon - 22
23. Henry Cowell - 21
24. Arnold Schoenberg - 21
25. Penny Lane - 18

- 18:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

2. hrvatsko natjecanje iz povijesti glazbe - JOHN CAGE - rezultati

Bjelovar, 31. listopada 2012.



1. Steve Reich - Vedran Mihal - 99
2. Erik Satie - Monika Majstorović - 99
3. Morton Feldman - Hrvoje Korbar - 98
4. Maurizio Kagel - Ivo Mrvelj - 95
5. Stuart Sutcliffe - Elizabeta Marinović - 92
6. Gustav Mahler - 91
7. Luciano Berio - 90
8. Olivier Messiaen - 89
9. Aldo Clementi - 89
10. Anton von Webern - 87
11. George Martin - 83
12. Gyorgy Ligeti - 80
13. Berislav Šipuš - 71
14. David Tudor - 70
15. Luigi Nono - 68
16. Christian Wolff - 61
17. Paul McCartney - 59
18. John Cage - 57
19. Doctor Robert - 55
20. Bruno Maderna - 54
21. Milko Kelemen - 51
22. George Harrison - 50
23. Earle Brown - 49
24. Brian Epstein - 46
25. Peirre Boulez - 46
26. Henry Cowell - 42
27. John Lennon - 36
28. Merce Cunningham - 35
29. Karlheinz Stockhausen - 33
30. Ringo Starr - 31

- 18:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2012 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Studeni 2013 (4)
Studeni 2012 (14)
Listopad 2012 (5)
Travanj 2012 (4)
Prosinac 2011 (1)
Studeni 2011 (4)
Listopad 2011 (20)
Velika natjecanja
2006.
W. A. Mozart – gospodar tonova

2007.
Barokna opera

2008.
Razvoj klasične simfonije

2009.
Felix Mendelssohn (1809.-1847.)

2010.
Gustav Mahler (1860.-1911.)

2011.
Franz Liszt (1811.-1886.)

2012.
John Cage (1912.-1992.)

2013.
Wagner 200 Verdi

Mala natjecanja
2009.
Woodstock

2010.
John, Janis & Jimi

2011.
HRVATSKA GLAZBA
Franjo Ksaver Kuhač

2012. travanj
The Queen

2012. listopad
The Beatles

2012. studeni
HRVATSKA GLAZBA
Franjo Krežma

2013. listopad
The Rolling Stones

2013. studeni
HRVATSKA GLAZBA
Milka Trnina