četvrtak, 01.08.2019.

posebna čestitka za posebnu osobu

Trebam jednu posebnu čestitku za posebnu prigodu i posebnu osobu. I tako nekako nikako da me uhvati volja za radom i nikako da dobijem inspiraciju, pa su 3 čestitke završile u smeću.

Onda sam se sjetila You Tube-a. Tamo stvarno nema čega nema. Prvo sam pronašla jelku od dugmadi koja mi se jako svidjela. Odlučila sam da načinim slično srce.
Zalijepila silikonom.Obojala akrilnom bojom.Posprejala posebnim bojama.Sprejanje je trajalo u nedogled. Svaki put bila sam zadovoljnija onim prijašnjim.
Međutim morala sam načiniti više čestitki tako da moje kolegice izaberu onu koja im se čini najljepša pa sam ponovno pošla na You Tube i pronašla sličnu čestitku. No ne mogu je više naći, pa nema linka.

A onda sam na You Tube-u pronašla predivnu čestitku koju sam morala napraviti. Naravno ja sam izabrala moju omiljenu crvenu boju.Treba vam 7 kvadrata 10x10cm. Ja sam upotrijebila deblji papir koji koristim za čestitke (mislim 180 miligramski).


Slijedeći upute s videa, a i dodajući nešto svoje nastala je predivna čestitka. Izgleda da ju je teško napraviti, ali nije. Jedino treba pažljivo pratiti upute za lijepljenje.Danas sam se sjetila da napravim post, al sam bila nesretna što nisam napravila ništa svoje. Sve ideje su bile tuđe.

Već danima gledala sam papirnate ubruse s motivima srca i eto malo prije sinula mi je ideja. Znala sam da to moram iskoristiti, samo nisam imala ideju kako.
Uzela sam ubrus, tanki kist i vodene boje i malo se poigrala.Prednja strana izgleda ovako.Stražnja mi je još ljepša.


Kad sam završila bojanje, razmutila sam malo drvofiksa s vodom, premazala i osušila sušilom za kosu.Eto, sutra neka moje kolegice izaberu što ćemo uručiti našoj dragoj kolegici koja ide u mirovinu.

- 15:04 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

šeširići od lavandeObradujte dragu osobu. Pozdrav od Mele!!!

- 15:03 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

česstitke za bebe

Ima bezbroj ideja na Internetu. Eto neke sam ukrala i načinila 4 čestitke. Tako ja odmaram živce.

Od jedne dobre duše dobila sam kataloge uzoraka tkanina i zidnih tapeta. Spasila ih je zadnji čas da ne završe u smeću. Uistnu bi bilo šteta da se taj otpad ne iskoristi. Sada se mogu igrati dezenima i bojama, ali nažalost nemam puno vremena.

Pozdrav!

- 15:03 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

čestitke za moje prijateljice

Uskoro će u našj školi biti puno fešti. Udaju se tri mlade kolegice, a rodilo se i rodit će se još dice. Šta oće reć da san ja stara, a osićan se ka da iman petnajst.

Pa san sinoć i danas bila u pogonu. Nije da baš volin biti kreativna kad nisan kreativna, al kad krenen nekako se i kreativnost rodi.

Nije mi bilo lako, odavno nisan napravila nikakvu čestitku. Zgadile su mi se. Je, je, bilo i je tu mač, i jednostavno mi se čak ni u školi nij dalo da i s dicon radin, a morala san. Tako je to kad pređeš mjeru.

Nisu ove bog zna šta, al eto podilit ću i s vama. Nisan imala strpljenja da tragan po Internetu nego san radila već viđeno.


Eto i tri moje najbolje frendice u srpnju imaju rođendan. Sad san se sitila da san nji potpuno zaboravila. Ajmeeeeeeeeeeeeee!
1. san morala skoknut do posla da opeljušin ona moja 4 ormara sa raznoraznim ukrasima na koje san stukla brat bratu jedan dobar servis auta. Mama je pala u očaj kad je vidila šta se sprema. Ko joj je kriv kad mi je kupila stan bez radne sobe.2. Onda san to sve morala istrest na stol jer ja ne mogu biti kreativna ako mi nije sve pri ruci. Oči lete tamo-amo i ideje se rađaju.3. Pa san iz sobe izvukla moje blago, kataloge sa uzorcima tapeta i tkanina koje mi je dala jedna krojačica (joj što je volin). Zamislite sve je to trebalo da završi u smeću.Tako san lipo zauzela i kauč. Mama je pobigla u sobu da to ne gleda.


Evo što san zvrndala sinoć i danas. Čini mi se priko 10 h posla. Izašla san iz štosa, pa mi je stalno nedostajalo ono nešto što je eto ostalo u školi, pa san vrtala, mrdala, kombinirala... Ima tu kiča, al šta je tu je, moje je.
I ŠEĆER DOLAZI NA KRAJU.

Onako crknuta od čestitki i sat vrimena pospremanja mojih drangulija, prionula san na pravljenje švapske pite koju je mama neki dan napravila, a meni se jako dopala.

Ima jedan kuvar meni jako drag i ne voli slatko. Ajmemenijadnatisan!!!


- 15:01 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

ruža za najbolju prijateljicu

Pošto nisan odlučila na kojojem mi je stolnjaku ljepše ispala evo vam obje fotke.

Nikad nisan bila vrsna kuharica, al sam nekoć davno, a tu i tamo u skoroj prošlosti, znala kreirati tortu ( medo, zeko, kućica Ivice i Marice, jaje, panda, navijačka, torte za dolazak u vojsku, srce i ne mogu se više sjetititi). To su uvijek bile torte od banana. Uživala sam ukrašavajući ih. Nažalost slika nemam.

Jučer sam napravila maminu tortu od sira koju svi volimo. Znala sam da je rizično da je stavim u kalup od ruže, al tko ne riskira ne profitira. Čim je bila gotova odmah sam je zaledila jer tako se s tom tortom radi. Jutros je izvađena iz zamrzivača i kad mi se nakon 2, 3 ure učinilo da je vrime da je odvajam, odvojila sam je. Uf, neki mali komadići su se i odlomili pa sam ih namještala. Pošto je taj vražji silikon jako tvrd prethodno sam ga namazala uljem. Ne znam jesam li trebala na silu odvajati dok je još bila zaleđena ili sam trebala čekati da se sve potpuno odledi. Ili je baš ovo vrijeme bilo idealno?

U sredini, pošto je to kalup za kuglof stavila sam voćnu salatu od jagoda. Mašna je od papira silikonom zaljepljena na stakleni tanjur.Pošto je za taj kalup bilo previše smjese odvojili smo u jednu manju duguljastu aluminijsku posudu ostatak. Tako da torte imam i ja.

Jučer sam joj rekla da će dobiti tortu jer sam se nehotice izlanula da je pravim, al iznenađenje je bilo veliko jer nije znala da je u obliku ruže.

- 15:00 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Opis bloga

Čestitka je poruka napisana rukopisom s raznim lijepim željama.

Ručno napravljena čestitke imaju veću vrijednost nego ona koja se izradi tvornički. Svaka napravljena čestitka mali je umjetnički rad, unikat. Vrijeme utrošeno na pravljenje čestitke uvećava i njenu vrijednost. Koliko smo je dugo radili, toliko smo proveli vremena razmišljajući o osobi koju želimo ugodno iznenaditi.

U današnje vrijeme SMS-ova i mailova skoro se izgubilo čestitanje putem čestitki. Hladne poruke s raznoraznim računalskim crtežima i animacijama pokušavaju nadomjestiti nedostatak vremena i postaju "moderne" čestitke svakome tko nam je prijatelj i tko nam to nije.

Nemojte biti onaj tko će pritiskom na tastaturu pokušati iznenaditi prijatelja, roditelje, dragoga ili dragu...

Napravite svoju čestitku u koju ćete unijeti svu svoju kreativnost, svoj duh i svoju ljubav !

Poklanjam vam svoje ideje, a vi u njih unesite svoju maštu, veselje i duh.

Mela

Linkovi

POSEBNA ČESTITKA - LADICE ( s posvetom )

ČESTITKA SOVA ( kolaž, kamenčići )

ROĐENDANSKE ČESTITKE ( kolaž, kamenčići )

ROĐENDANSKE ČESTITKE ( maca, djevojčica)

ROĐENDANSKE ČESTITKE ( cvijet, srce)

ROĐENDANSKE ČESTITKE ( baloni, tri srca )

ČESTITKA ZA VJENČANJE

ČIZMICA SVETOG NIKOLE

ČESTITKE ZA ROĐENJE ( kolica, stopala )

VALENTINOVO ( pismo )

ČESTITKE OD SLUČAJNIH SRCA RANDOM HEARTA

JESENSKE ČESTITKE ( leptir, košarice )

JESENSKE ČESTITKE ( pejzaž, stabla, košarice )

RIBICE OD PLASTELINA

SNJEGOVIĆ ( od blazinica )

SNJEGOVIĆ ( od drvenih štapića )

DJED MRAZ

SUVENIR ČESTITKA - KAŽUN ( kamenčići )

SUVENIR ČESTITKA - KAŽUN ( sastavak A. Popovića )

SUVENIR ČESTITKA - BATANA

ETNO ČESTITKA ( jelka od narodne pjesme )

ETNO ČESTITKA ( narodni instrumenti, narodna nošnja )

MORSKE ČESTITKE

ŽELJEZNE ČESTITKE ( pahuljice, jelka )

ŽELJEZNE ČESTITKE ( jelke )

MIRISNE ČESTITKE ( jelke, kolica )

NOVOGODIŠNJI UKRASI OD ŠIŠARKI

NOVOGODIŠNJE RELJEFNE ČESTITKE ( folija )

NOVOGODIŠNJE RELJEFNE ČESTITKE ( kamenčići )

PUKNUTE NOVOGODIŠNJE ČESTITKE

NOVOGODIŠNJE ČESTITKE ( od novogodišnjih ukrasa )

NOVOGODIŠNJE ČESTITKE ( od špage )

NOVOGODIŠNJE ČESTITKE ( od plastike )

CD NOVOGODIŠNJA ČESTITKA

VEZENE ČESTITKE

EKO ČESTITKE ( škartoc, kuglica, jelkice, kišobran )

EKO ČESTITKE ( stari papir, jelke, kora od naranče )

EKO ČESTITKE ( od recikliranog papira )

KUTNI RADNI REGAL

BROŠEVI ( kamenčići, metal )

BROŠEVI ( papir, kamenčići )

PRSTENJA I BROŠEVI ( od kamenčića )

SLUČAJNA SRCA RANDOM HEARTA

ČESTITKE ZA VALENTINOVO


novogodišnje čestitke

Na ovom blogu ću vam prezentirati sve čestitke koje sam do sada radila. Među njima najčešće su one božićne i novogodišnje.
Neke od čestitki su moje vlastite ideje, a neke sam ideje "ukrala" od drugih i preradila na svoj vlastiti način.

Želim vam ugodan rad i dobru zabavu pri stvaranju čestitki.
Vaša Mela