STOLNI NOGOMET u Hrvatskoj

petak, 30.11.2007.

Neki novi klinci...

Prvo nedjelja - 25.11. - Mateo

Odlična atmosfera, "navala" igrača, predobra igra...ali nažalost samo jedan stol. U jednom trenutku čak nas je došlo 14, što je za jedan stol ipak bilo previše. Željko, Siniša, Domeniko, Domenikov brat Kristijan, Ivan Rusan, Miroslav-Lac, Ivan Sokač-Soki, Sven, Franjo-Franc, ja... a onda još četvorica- Darjan, Krešo i ne sjećam se tko još-a možda ih i ne poznajem. Tu će me valjda Darjan il netko ispravit tj. nadodat.
6ero nas je onda ostalo u Mateu, a ostali su išli pogledati U Johnny be Good, no tamo je ispalo da su prostorije s stolnim zatvorene. Od osmero koji su otišli, nažalost, u Mateo se vratio samo Željko, a pošto je Mateo radio do 22.00 rano smo morali otići, pa smo otišli u Graciju koja je radila samo do 23.00 pa ni tu nismo stigli nešto posebno odigrat.

Image Hosted by ImageShack.us

"Željko i Kristijan odlično su se snašli i dobro odigrali u paru. Kristijana kao "nekog novog" doživio sam ,mislim, u dobrom izdanju, jer sve ono na što me Domeniko upozoravao sam posvjedočio i iz prve ruke sretan . Ima strašno gadnu 122 thumbup tj gura s donjeg na srednjeg u drugi kut, a izvrsno kombinira s pokojom bakom na prvi kut ili sredinu. ima brzinu, jak je na petici i vidim da će postat opak igrač.

Image Hosted by ImageShack.us

Siniša redovit kao inače belj bušio ekipu, ali kad se ga zaustavi na petici zaustavlja se i krvotok lopti na trojku. Domeniko u zadnje vrijeme igra na visokoj razini, a takav je bio i tu večer.

Image Hosted by ImageShack.us

"Nadam se da sam dobro zapamtio - Na slici su Sven i Lac. S Lacom sam odigrao par partija i kad se zagrije stvarno ima nos za obranu. Sa Svenom, nažalost, nisam odigrao skoro ništa, a nisam ni stigao pogledati ga kak igra..nadam se uskoro. Nadam se da će oni koji znaju iskomentirati nešto na ovu temu wave"

...ovo gore je bio dio orginalnog posta, i necu ga brisat iz inata prema samom sebi.a sad slijedi ispravak... znaci na slici nije Sven nego Branimir, a Lac stoji, ali Lac nije Miroslav nego Emanuel ;) Miroslav mu je tata..i na fintu pokvarenog telefona tako je došlo do zabune. A Što se tiče Svena, bio je tamo taj Sven, ali nisam ga uhvatio na slici, pa je opet došlo do zabune.

Image Hosted by ImageShack.us

Recimo samo da nas, a pogotovo mene, stvarno išlo... Mislim i da je Željko nešto iskomentirao što se tog tiče naughty smijeh Ivan je opet razarao, i opet se nisam mogao načudit kolko su mu udarci iz obrane jaki. Još ako počne više igrat u obrani i kroz vježbu dobi na preciznosti..uf... Zajedno smo u Mateu bili jedni od onih koji su duže ostajali na stolu, a kasnije nismo skupa igrali.

Image Hosted by ImageShack.us

soki i franc. kolko sam skužio inače i igraju zajedno. u Mateu ih nije nešto posebno išlo, no kad smo došli u Graciju odmah su nam pokazali tko je tamo šef. Čim su došli na stol pretplatili su se odmah na slijedećih 5-6 partija. Sve su nas izredali. Stol u Graciji zatvoren je staklom, po meni loša stvar za igru jer se svjetlo zna gadno odbijati, ali sam stol je odličan - podloga spora i lako je kontrolirati lopticu. Soki je opt pokazao kolko je dobar napadač - i da nije to snake nego front-pin a.k.a. rolanje, ali u prosjeku više ga koristi nego bilotko drugi koga znam. Što me potiče i da sam počnem to više usavršavati, a mislim da mi i ide dobro. Franc - jak i precizan udarac s dvojke, vidi se da zna što gađa, a nadam se da ću ga opet imati priliku vidjeti s druge strane stola.U Graciji smo Domeniko i ja tad preuzeli slijedećih par partija, al baš do samog kraja nismo izdržali.belj

Utorak - 27.11 - Game

Nema slika, ali opet nas se skupilo desetak i igralo se od pola 3 pa do večeri. Domeniko, Ivan R., Marjan R., Soki, Dominik, Darjan, Vlado, Šomi, Lac, ja i Matija-koji je i odgovoran za to da smo se našli...imam osjećaj da sam zaboravio nekog, al nadam se da mi se neće zamjeriti...

Šomi i ja krenuli smo nezaustavljivo, 10tak partija neporaženi (dok nismo zamjenili pozicije), kasnije je krenulo i Dominiku i Domeniku, a iskazali su se opet i Rusan stariji i Matija i Soki...zapravo su svi imali "neko vrijeme" kad su pokazali da ih se neda lako skinut sa stola. I to je ono odlično u svemu tome, da sve svatko može izdvojt i na svoj način pokazat zašto ga se treba respektirat...

danas - 29.11. - četvrtak

isprika Darjanu za sve krumpire danas koje je dobio laze, stvarno smo ga razljutili danas, jer nedvojbeno je bio najbolji-i to iz obrane. On i Vlado dobili su Dominika i Gorana mega-jumbo partiju i to sa strašna zadnja tri pogotka Darjana iz obrane). Dominik tj Sebo - ne znam dal on hoće da se mu tak obraća..uglavnom poslije toga smo mi njih dobili jednu MJpartiju, ali kad je najvažnije bilo uz stvarno puno naše sreće. Iskazao se Sebo na golu jer me nešto na sredini partije uhvatila bezgolica..a to je najgora kriza jednog stolnonogometaša. blabla

Igralo se i 1na1 ..jučer Mišo:Vlado:ja - 4:1:5, a danas Gogo:Mišo:ja 4:5:4. ps - Šomi i ja smo opet odigrali zajedno i dobili Sebu i Vladu :)) Moram priznati da je dobar osjećaj imati Šomija u obrani kad ga ide kao ovih dana...

I opet...veselim se svim vašim komentarima...

30.11.2007. u 01:04 • 21 Komentara (..ostavi komentar :) )Print#

nedjelja, 25.11.2007.

am i going crazy

nadam se da će se danas opet igrati vrhnski, i da će se ovake večeri sve češće dogovarati al da napišem neke stvari prije toga::

(: jucer smo mi u fortuni trebali kao isprobat kako bi funkcionirala i koliko recimo trajala ta "borba" izmedju 2 kluba... nazalost ni misho ni vasa ni sandi nisu dosli, tak da sam ja odlucio upravo sad da su si sami krivi i da si mi pisemo sve pobjede :)))). pa evo izvjestavam da je bilo 100:0 ... neki slabi klub imaju...hehe)

Pa da krenem....za turnir znam da cemo ga napraviti, za igranje po subotama-znam da cemo se dogovoriti...ali vec i ova subota govori sama za sebe kako bude funkcionirala ta liga :(( previse je to ljudi koji bi morali svoje dogovore i vrijeme uskladiti na iste datume - zapravo nemoguce, a cinjenica da vec nedolazak 1člana klub "unistava" je jos pesimističnija. zapravo je najvažnija želja - a od svih nas 20tak-30tak pravu želju ne vidim u više nego možda 10ljudi. a i to s velikim MOŽDA. zato mislim da je sve to preuranjeno. koliko neko hoće "dati" već se može skužit i po tome kolko put iskomentira ovdje, kolko put se dogovara s nekim izvan uobičajenih partnera za igranje itd...
... ispravite me ako nisam u pravu-jer više od svega volio bih da nisam, ali probajte i sami biti realni u ocijeni toga.

moj prijedlog - treba ici laganije. majice su super ideja, i vec ovaj blog i vaša volja da se ovdje i dogovaramo i izmjenjujemo iskustva je odličan pomak u pravom smjeru, ali ne treba srljati jer cemo se samo razočarati. jer sve više se širi rupa između onih s više želje i onih s manje. - neki spominju još ozbiljnije korake tipa ove lige, oformiranja stvarne organizacije, spminje se naše vlastito mjesto za igranje... itd itd, dok drugi još više i češće samo šute.

Ja sam prezadovoljan s ljudima koji se stvarno trude i hoće ići u pravom smjeru, ali za to treba biti aktivan, a velika vćina je previše pasivna makar možda imala i želje i volje za nečim, šta stvarno mora 1čovjek zastupati trojicu ili četvoricu drugih? . pa evo - ovim postom pozivam SVE: -
koji inače komentiraju, one koji samo čitaju ili one koji ne rade ni jedno ni drugo prečesto, sve one koji su nabasali slučajno na ovaj blog a željeli bi nam se pridružiti, i one koji misle da igraju dobro i one koji misle da ne igraju tolko dobro, sve one koji bi dolazili na turnire ili one koji bi samo htjeli nekad s nekim koju partiju odigrati, znači sve vas koje znam i one koje manje znam i one koje uopće još ne znam - da barem napišu jedan komentar da li se može na njih u bar nekoj maloj mjeri računati i koji su njihovi stavovi uopće u vezi ovih naših nastojanja..
. iz ovog ćemo bar okvirno vidjeti kolko nas zapravo ima... zato ajde ljudi

hvala, vaš myway

25.11.2007. u 16:16 • 15 Komentara (..ostavi komentar :) )Print#

petak, 23.11.2007.

majice - gledaj pa biraj

Ej. svaka čast Siniši, vidio je kamo ovo sve vodi, pa je preuzeo stvari u svoje ruke i napravio dobar posao - sredio nam je majice za stvarno malo para greedy. Jučer smo se našli, poslikali ponudu da vam stavim pred nos da možete samo prstom uperit i odabrat belj , i da, usput se neugodno iznenadili jer su u "ptici" tj. aquarius caffeu stavili novi stol - lošiji stol. (il je isti, ali nitko ne vodi brigu :), a zetoni su 5kn za 5loptica )...

Eto, sad vam stavljam neku ponudu (poslikao sam ja i više stvari, jer Siniša je morao vratit katalog, ali ovo je nešto izvađeno kao favoriti) Da baš ne kažete da sam vam stavio 1vrstu majica pa da nije bilo odabira... napisat ću ispod svake majice i cijenu pa na to dodajte sami PDV (22% :) ), a veli Siniša da logo 20x20 s prednje i npr. ime straga možemo dobiti za još kojih dodatnih 30-40kn, ovisno tko što želi.

Image Hosted by ImageShack.us

Ovo je zapravo samo da vidite koliko različitih boja ima ove vrste majica,i to bi bile favoriti, ali smo primjetili da ima razlika, a to je da su ove teške 150/m2, znači najobičnije pamučne, ali ne nešto posebno kvalitetne.(Ima i ženskih ako je netko zainteresiranyes )
CIJENA: 25*-33kn (*25kn stoji mislim samo bijela, a ostale su po 33 i tako je uglavnom svugdje, pa cu nadalje pisat samo onu drugu cijenu)

Image Hosted by ImageShack.us

To su iste majice kao i gornje, s razlikom da su te 190/m2, znači i kvalitetnije. Ne znam za vas ali kad već kupujemo, za mislim 10kn razlike uvijek bi uzeo ove kvalitetnije. Nema toliko odabira što se tiče boja, ali mislim da mi nijedna ne fali...
CIJENA: 40kn

Image Hosted by ImageShack.us

Neću reći slatke jer to mi muški ne koristimo kad razgovaramo o majicama zubo, ali recimo da su dobre. sretan, moderne, nekome se možda i dopadaju. Ovakvih ima i s dugim rukavima.
CIJENA: 70kn (dugi rukavi = 80kn)

Image Hosted by ImageShack.us

Veli mi Matija da bi se njemu strašno dopadale ovakve - polo majice, pa da i njih stavim. Stvarno ima i boja na odabir, a kvaliteta je prava, one su 220/m2. (Ove su 100% pamuk, ali ima i još jedne malo jeftinije 65%polyester, 35%pamuk)
CIJENA: 88kn

Image Hosted by ImageShack.us

Malo izbliza, i ispričavam se ovdje zbog lošijih slika, ali morao sam slikat bez blica jer su mi baterije bile pri kraju, a i previše je bilo odbljeska zbog masnog papira.
CIJENA: ista majica kao gore.

Image Hosted by ImageShack.us

Polo majica, s koliko i sami vidite kontrastnim ovratnikom tj. kragnom na V-izrez ... tek tolko
CIJENA: 129kn

Image Hosted by ImageShack.us

I još jedna polo slična kao gornja, ali i s krajevima na rukavima iste boje.
CIJENA: 120kn

I to bi bilo to, i da..nije ovo samo za stolni sad da morate naručit baš samo jednu ili baš samo s određenim natpisima. Svatko bira kaj hoće i kolko hoće, veli Siniša - pa ćemo se sve dogovorit s tim tipom. Za cijenu onih prvih znači 50kn+30kn = znači za 80kn...ja bi bar 2uzeo...pa različite boje recimo. Jedino za što bi htio da se složimo je da svi mi s "istog bloga hehe" imamo bar univerzalno isti logo na prednjoj strani, ostalo se sve da dogovoriti, ja razmišljam iza i ime i broj. myway 17 smokin

burninmad eh, da... također smo nešto razmišljali i o tome da nas se bar 6-7-8 nađe u nedjelju navečer..pa ako ste slobodni javite.
myway

23.11.2007. u 11:49 • 11 Komentara (..ostavi komentar :) )Print#

srijeda, 21.11.2007.

predponoćna akcija sedmorice

naughtyJučer sam došao do jednog zaključka - da nema "najboljih"...ima samo onih koji igraju loše, onih koji igraju dobro i onih koje stvarno danas ide :)
Evo jučer smo se u 21:00 našli: Dominik, Rusan jr., Rusan st., Zoran (Rusani ga doveli), Šomi, Domeniko i ja. Prvo smo igrali bez Domenika no i on se kasnije (ne znam što ga je spriječavalo naughty ) pojavio. Pa evo o svakom nešto::

Šomi - počeo agresivno, kao i inače ;) , i odigrao i kao obrambeni i kao napadač. Meni se čini da nije mogao nači hm.. "kompatibilnog" partnera, mada su on i Rusan mlađi (dalje Ivan :) imali odlične partije. Kasnije su veliko iznenađenje bili Rusan stariji u obrani i Šomi kao napadač, meni možda i najveće jer su prvog mene izbacili ;)). Sami su sebi nešto djelovali skeptično, ali brzo su se uskladili.

Rusan stariji - malo sam s njim igrao, ali ovo jučer je bila predstava na svojem nivou. Igrao samo u obrani, a tu sam bio impresioniran (i Don O' meniko koji sjedi kraj mene dok ovo pišem :) ) s tom igrom, naime, obrana mu je bila postavljena tako da je 'ravno' branio golman a ostali dio gola je branio dvojkom - strasno riskantna obrana, no pravovremeni trzaji sve rješavaju.Pogotovo je do izrazaja dolazio kad mu se pucalo iz obrane jer je namještavo duplu obranu na prvu stativu a onda trzao po loptice na drugu. Sve pohvale!

Ivan R. - kontrolu loptice pokazao je i jučer. Vidi se da zna što radi i kako to radi, mada se tu i tamo da smesti jer hoće svaki put posebno jako udarit lopticu. Ali, svi znamo kad te ulaze uz koji zvuk padaju hehe... a nekad, kao jučer i baš zato i van iskaču iz gola. cry Obično oni igraju da se takav gol vrijedi pa onda još super stvar-imaš lopticu viška - no, ovdje su pravila drugačija. Ps: pokazao je i zavidnu vještinu udaranja loptice iz obrane.

Zoran - Prvi dio večeri dajem njemu titulu za Najboljeg Novog Igrača thumbup, ali i za Najboljeg Strijelca yes. S Rusanom starijim na golu bili su u početku večeri najubojitiji par, no kasnije je ili pao u formi ili su ga svi prokužili nut. Mada, definitivno nam je pokazao da nema šale protiv njegove trojke - posebno 1-2 u 2kut, 3-2 u 2kut(poneklad 1 :) ) i snake u njegov bliži kut - silovito, precizno :)

Dominik - S obzirom na njegovu igru koju svi znamo, moram napomenuti da ga jučer nije išlo. A baš jučer je bio i moj partner u prvom djelu :) Kao napadač je ipak nalazio rupe svima, samo ne možda tako često kolko to inače čini. Kasnije se lagano popravio kad je igrao protiv mene rofl . Kad mu je Domeniko čuvao leđa razbahatili su se obojica i nisu se lako dali skinut sa stola :)

Don O' meniko
- Ma ajde, mora mu se priznati da je jučer došao nenadano i preuzeo titulu Momka Večeri cerek. Razbijao je ravno, razbijao je kose, posebice su ga isli krumpiri, s naglaskom na poneki s golmanom. Ovaj put (uspješne) kontre dvojkom dvojki nije bilo. išlo ga je i u defenzivnom djelu gdje je branio za klasu više.

A ja, eh ja... ma znao sam i ja nekad nešto nekom uvaliti... i sprijeda i straga :) , no za neki malo manje subjektivni opis bi trebalo nekog drugog priupitati smijeh

...
I tako se opet pokazalo da je 7 čaroban broj, i takve večeri treba češće nastojati organizirati. Još bolje možda da nas je 8 i da se igra na 2 stola... samo mala inicijativa je dovoljna ako se pogodi tajming :)

Jučerašnju večer posvećujem svim obrambenim igračima rofl party
pozdrav i do igranja!!!

21.11.2007. u 14:00 • 6 Komentara (..ostavi komentar :) )Print#

ponedjeljak, 19.11.2007.

o svemu i ničemu

I baš sad svaki dan negdje neko igra dok ja moram integrirat... mad
Par stvari:

prva i najvažnija - ovo je formalna najava Turnira u Čakovcu! ipak ne onaj prijespomenuti termin nego prvi ili drugi vikend nakon Nove godine. znači 5. i 6. ili 12. i 13. ; pa bi bilo dobro da se izjasnite dal ste slobodni ove datume, pa da možemo dogovorit sve i da ljudi imaju čim više vremena da uopće saznaju za turnir.

Majice - također ljudi izjasnite se da možemo cim prije ovo i ostvarit, mislim da ne bi bilo dobro da zasad kompliciramo previše, pa mislim da su nekako crne majice s logom naprijed i bijelim natpisom (po želji) otraga najbolji izbor. moža mogu adresu bloga ubacit ispod slike naprijed jako malim slovima.

liga puno ljudi je spomenulo da im se taj princip sviđa i da bi definitivno bacio naš trud i jedan nivo više, pa bi bilo ok da sad i izfilozofirate ko bi to praktički bio u kojem klubu. Po meni to može (a bilo bi i poželjno) da u nekom klubu ima i npr. 5 igraca pa da se uvijek ima neka zamjena il tak nešt. a pošto je teško da bi svi mogli svugdje ići tu sam i Davorovog mišljenja da se obrati više pozornosti na pojedinca jer bi se tako više ocijenio i sam trud, jer nisu svi te sreće (zapravo velika većina) da nemaju svog nekog uvijek sigurnog partnera.

19.11.2007. u 19:06 • 15 Komentara (..ostavi komentar :) )Print#

utorak, 13.11.2007.

post by vassa

Evo da ne pišem samo ja malo i tuđih razmišljanja (znači ako želite da se vas čuje pošaljite mail da vam objavim :)) )


Plan natjecanja za ligu središnje i sjeverozapadne Hrvatske

Pozdrav svima, bez brige, daljnji tekst neće biti tako formalan kao naslov. Ovaj tekst je naime samo moje razmišljanje (ideja) kako održati ovaj sport što aktivnijim. Turniri su svakako odlična mjesta za to, ali ako pogledamo bilo koji drugi sport, od atletike do vaterpola, u svakom od njih postoji neki sustav natjecanja koji boduje igrače kroz sezonu, pa se na kraju vidi tko je najbolji, i kako je koga išlo kroz promatrano razdoblje. Turniri su ok, ali nisu realan pokazatelj omjera snaga. Uzmimo npr. T-com-ov turnir u Varaždinu koji smo osvojili misho i ja, i sad ovaj u Gaju; razlika nebo i zemlja.(od stolova, pravila, sistema, kvalitete igrača...) Prema tome, ukoliko želimo utvrditi stvarno stanje tko koliko može, a time i dodatno motivirati, kako međusobno tako i nove igrače, mislim da bi morali nešto standardizirati. Ja rješenje tog problema vidim u jedinstvenoj ligi srednje i sjeverozapadne Hrvatske ( barem zasad). Što se samih pravila igre tiče ( petica, itd.), o tome nebih previše raspravljao, mislim da bi to najbolje bilo rješiti glasovanjem igrača koji bi se odlučili za ligu. Ono o čemu ću pričati je sam sustav natjecanja, klubovi, itd...
S klubovima je osnovni problem taj što nas je još uvijek premalo. Prema tome, nemoguće je zasad napraviti klubove po gradovima ili mjestima, jer dobiju se 2-3 kluba, a tada liga nema smisla. Moja ideja je da se oforme klubovi-momčadi od po 2,3 ili max 4 igrača. Ideja s 4 mi se najviše dopada, iako je najteže izvediva, no sustav natjecanja koji ću tu objasniti može se primjeniti i na ostale varijante. Odabir igrača koji ulaze u klub nije bitan, iako mislim da bi bilo ok kad bi to bili ljudi s približno istog područja, pa da se naprave jednakiji klubovi, nego da se ide sistemom "dva najjača para, pa sad mi rasturamo".
Znači, imamo klub s 4 člana. Sustav takmičenja između dva kluba pomalo je nalik na šahovski, pa ako je kome poznato...
Ideja je sljedeća: uzmimo klub A i klub B i igrače A1-4 i B1-4. Zamislio sam 3 meča u parovima i 4 pojedinačno, iako se to može i promijeniti... Npr. :

1. MEČ A1+A2 Vs B1+B2
2. MEČ A3+A4 Vs B3+B4
3. MEČ A1,2+A3,4 Vs B1,2+B3,4
4. MEČ A1 Vs B1
5. MEČ A2 Vs B2
6. MEČ A3 Vs B3
7. MEČ A4 Vs B4

To je primjer, sad da pojasnim. Prije meča odredi se koji igrač je koji broj. To se može mijenjati svaki put prije nego započnu mečevi, pa se tu otvaraju mjesta za kalkulacije i razne kombinacije ( stavi se "najbolji" igrač na 4. poziciju). Dalje mečevi teku po primjerice gore datoj skici. Rječima: svaki mora igrati jedan i samo jedan pojedinačni susret, dok kod parova vrijedi pravilo da moraš igrati jednom, te da možeš maksimalno igrati 2 meča, s tim da ti partner nesmije biti isti. ( mislim da je skica jasnija).
Sustav bodovanja kroz ligu: jednostavno, ako se igra 7 mečeva, završi 4:3, tako se bodovi pišu i u tablicu. Što se dužine meča tiče, meni se osobno dopalo na 3 dobivene do 4. dosta je realno, a u našem sistemu nebi trajalo predugo. Susreti bi se odigravali jednom mjesečno ili na dva mjeseca, ili prema dogovoru, s tim da meču mora prisustvovati bar jedan član iz trećeg kluba ( vjerodostojnost). Ukoliko pak se dogodi da na unaprijed dogovoreni meč ekipa bez valjanog razloga dođe sa 3 igrača, gube bodove u onim partijama u kojima je igrač trebao igrati. To je prvenstveno zato da se spriječe neozbiljnosti unutar natjecanja.

Evo, kostur je tu. To je zasad od mene sve o ovom djelu. Napominjem još jednom, shvatite ovo kao prijedlog, temelje, ideju koju sasvim sigurno treba doraditi, prokomentirati, iskritizirati itd. Ili ako se u potpunosti ne slažete s ovim, još bolje, napravite sami neki sustav.Uglavnom, ja sam svoje napravio, sad ste vi na redu...

vassa

13.11.2007. u 19:46 • 23 Komentara (..ostavi komentar :) )Print#

intermezzo & dresovi

neki čudni dani... malo ste se stišali svi primjećujem. Već par dana nitko ne komentira ništa - da, znam morao bi već i neku novu temu stavit, ali to je Mišel kriv jer mi obećava svoj post već tjedan dana pa ne želim kvarit blog s nečim glupim nego čekam njega. Eto ipak stavljam nešto i nadam se da neće biti tolko loše...bar dok Mišel ne svrši naughty

imam pitanjce za sve - je li ko za da napravimo majice? gore stavimo sliku kao ovaj logo na blogu(bez myway).a iza kako tko hoce...

i opet pozivam one koje nisu jos da se malo vise prikljuce...

i da...evo vic koji mi je poslao Stane:

Zasto muskarc ne moze imat novinsku kolumnu o ljubavnim jadima?

Dragi Stjepane:

nadam se da mi mozes pomoci. Neki dan sam krenula na posao a muz je ostao
doma gledat TV kao i obicno. Prosla sam mozda par stotina metara niz ulicu
i motor automobila mi se jednostavno ugasio i stao. Pjeske sam se vratila
doma da pitam muza za pomoc. Kada sam stigla doma nisam mogla vjerovati
ocima. Moj muz je obukao moje visoke pete i tanga gacice, nasminkao se i
ogledavao u zrcalu. Imam 32 godine, a moj muz 34 i zajedno smo vec 12
godina. Kada sam ga pitala sto radi rekao je da je obukao moje gacice jer
nije mogao pronaci svoje. Kad sam ga pitala za sminku slomio se i priznao
mi da nosi moje stvari zadnjih 6 mjeseci. Rekla sam mu da prestane ili cu
ga ostaviti. Prije 6 mjeseci dobio je otkaz na poslu i postao depresivan.
Volim ga jako, ali otkad sam mu dala ultimatum jedva da razgovaramo. Molim
te, pomozi!

Ivana


Draga Ivana:

Moze biti puno uzroka zatajenja motora nakon kratke voznje. Pocnite s
pregledom dovoda goriva. Ako je cist, provjerite drzace na vakuum pumpi.
Ako to ne pomogne, moze biti da je sama pumpa pokvarena i ne daje dovoljan
pritisak injektoru.

Stjepan.

rofl
pa pozdrav...

13.11.2007. u 14:40 • 9 Komentara (..ostavi komentar :) )Print#

četvrtak, 01.11.2007.

komentari, ljudi, komentari..

Teško meni radit ovo sam; svaki dan otvorim blog i čekam da vidim dal se brojkica na komentarima promijenila - kad ono nije. Ne velim da mora svatko baš na svaki post komntirat, ali daje ljudi kad već pročitate nešto, pa uzmite 2 minute i napišite nešto, bilošto - kako se usuđujemo uopće razmišljat o nekakvim ligama i turnirima ako se ne možemo dogovorit da ovo postane mjesto za izmjenjivanje iskustava, razmišljanja, teorija, ideja, problema, i ostalog. Ajde malo akcije - ili ću morat zaprijetiti s tim da skidam vaše slike s bloga dok nešto ne iskomentirate! ovo pogotovo ide mojim Međimurcima.

nisam ja otvorio ovaj blog da pametujem ili pišem sam za sebe - ovo je pokušaj komunikacije između svih koji vole stolni. Zato ajde, kad se već ulogirate - pročitajte i koji komentarčić i odgovorite na njega...

JUČER (srijeda) iako dogovori pali tek u zadnjim trenovima - našlo nas se 6 u fortuni. (Tihi, Nikola, Emi, Saša, Vasa i ja.) Bila je tu i naša stolnonogometašica Ivona (Mišelova cura), ali njoj izgleda nije bilo do stolnog jučer. Pa da malo iskomentiram igru...

Tihi - sad već mislim da mogu počet govorit o nekom nivou na kojem je počeo igrat - svaka čast. Razbranio se majstorski, a dobivao golove samo od još majstorskijih poteza - jedina mana je to što sam ga ja učio obranu rofl , (da se objasnim - radi se o udarcima od protivničkog obrambenog. Kad se radi o obrani s trojke tu ostaje sam i to radi izvanredno, no on se dosta drži moje teorije obrane od dvojke - gdje da bi se dobila najbolja obrana ne brani samo on nego i njegov napadac koji mora imat shemu i nje se držati. Zato uz napadaca koji ne radi svoj posao ta obana ima mane. -zato Tihi - ti si taj koji mora svom napadacu objasniti neke stvari

Emi - početak večeri definitivno pripada njemu. Bez respekta prema bilokome na golu trpao je i prvi-drugi i treci-drugi i u prvi i drugi kut. Obrane su bile samo slučajne. Inače više igra u obrani pa nas je pomalo iznenađujuće u napadu sve hvatao na krivoj nozi. Rješenje za njega ipak se našlo. Tu njegovu kamenu hladnokrvnost nije bilo moguće zaustaviti nego ga samo spriječiti da dobiva lopte. Petica ne zna za smirenost, pa je na njemu da se više prilagodi "deranju" po petici ako hoće loptu.

Saša - nekad ne znam ni sam dal bi ga smjestio među napadače ili obrambene. To je možda i njegova mana - što se sam još nije odlučio, pa onda ima trenutke genijalnosti i na jednoj i na drugoj poziciji, ali ima i neke greške koje su lako popravljive ali bi trebalo raditi na njima. Što god da odabere ne može promašiti, ali morao bi to napraviti čim prije. Kao obrambeni ima predost što je za veliku većinu neuhvatljiv kod izbacivanja, ali morao bi poradit na preciznim izrađenim udarcima. Dok kao napadač ima brzinu i posebne neočekivane izmjene igrača s kojim puca, ali morao bi sam sebe prisilit da nekad treba i iskoristit ono najjedostavnije rješenje -1.2 i 3.1, jer npr. i jučer zadnjih par partija kad je počeo kombinirat ta povlačenja s "njegovim idejama" razbio me ko pi..u mad

Nikola - problem kao i kod Saše - nije još sam sebi definirao primarnu poziciju. I iako sam ga ja uvijek gledao više kao napadača, od jučer sam definitivno mišljenja da će bit jači obrambeni. On u obrani, a ja u napadu i nije nas se duugo moglo izbacit. Ima trzaj i "vidi" protivnikove namjere, jedino nekad gleda predaleko, pa propusti obranit onu loptu ravno headbang , jeftino, ali popravljivo. Plus jučer me iznenadio s 2 vrste udaraca iz obrane pogotovo s donjim u kojima vidim strašnu razornost kad ih usavrši.

Vasa - jučer ga jednostavno nije išlo. Naravno, zabio je on par "svojih", ali nešto je bilo u obrambenima jučer da su za njega bili ko začarani. Vratit će nam on to, siguran sam još i prebrzo, ali zasad treba uživati, jer svi znaju kolko samopouzdanja donosi kad s razbrani nekome stvarno dobrom.

Ja - njami šaljite mi ih

ps: jučer me Saša naveo na razmišljanje o tome kolko "neko nekom paše ili ne paše" ... jer stvarno je puno takvih primjera koje i ja vidim kad igram s dva različita protivnika i osjećam veliku razliku među njima, ali kad se oni sukobe onda se desi baš ono neočekivano.

pss: probat ću malo neki drugačiji dizajn ubacit u ovaj blog, pa ako se kad desi kroz ovih par dana da sam napisao nešto crno na crnom - ne zamjerite, nego javite :))

01.11.2007. u 13:04 • 23 Komentara (..ostavi komentar :) )Print#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.



< studeni, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Ožujak 2009 (2)
Veljača 2009 (4)
Siječanj 2009 (3)
Prosinac 2008 (2)
Studeni 2008 (2)
Listopad 2008 (3)
Rujan 2008 (6)
Kolovoz 2008 (2)
Srpanj 2008 (3)
Lipanj 2008 (9)
Svibanj 2008 (6)
Travanj 2008 (5)
Ožujak 2008 (6)
Veljača 2008 (6)
Siječanj 2008 (5)
Prosinac 2007 (7)
Studeni 2007 (8)
Listopad 2007 (10)
Rujan 2007 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

Pozdrav! "Mi" smo jedno malo veće društvo zaljubljenika u stolni nogomet. Ima nas po cijeloj Hrvatskoj i u fazi smo stvaranja stolnonogometnih klubova. Zasad postoji 4 kluba (Fest iz Čakovca, Sten & Zg foss iz Zagreba, te Snk Rijeka iz Rijeke), no taj se broj povećava kao i broj naših članova. Članom smatramo zapravo bilokoga tko želi na bilokoji način unaprijedit stolni u Hrvatskoj,na neki način da ga podignemo iz igre u sport.

Image Hosted by ImageShack.us

igraci, turniri, kontakti, pravila, trikovi, savjeti i mnogo drugog vezenog za stolni nogomet..

KONTAKTI:
- moj mobitel: 098 929 6886
- e-mail: myway-lp@net.hr
myway.lpu@gmail.com
- icq : 102 800 019

Javite ako imate kakvih slika, vijesti o turnirima, ili ako ste možda za partiju il dvije

GALERIJA
.............................................
pozivam SVE koji posjete ovaj blog da se jave preko komentara, ako hoće i pridruže, a isto tako i svakoga koga znam da se javi i veli da li se može na njega računat..




ja, Antonio



- 22 godine, FER-ovac. Inače sam iz Mačkovca kraj Čakovca, ali studiram u Zagrebu gdje i živim u stanu s još 3 cimera (Roman, Leon, Toma).
Postao ovisan o stolnom nogometu negdje početkom 2. razreda srednje škole... Znači, igram već 6-7 godina pa mogu reći da sam postao i prilično dobar sretan ... Otvorio sam blog s namjerom da igrači diljem Hrvatske i šire imaju gdje razmjenjivat iskustva, dogovarat turnire, pa eto i veće stvari kao Ligu i Savez...

LINKOVI

GALERIJA slika

Stranica Željka Stojanovića

ZNNS - Stranica Slovenskog saveza stolnonogometaša

Forum Slovenskog kluba DNN Tornado iz Maribora

YOUTUBE filmici

mishel na t-mobile turniru

mishel - dijagonala

antonio - pokusaj s dvije loptice

Izola turnir:

finale (Strojana vs. BMK)

za 3. mesto (AMK vs. Crocops)

how to aerial David P.

Razno:

mishel u naletu

moja malenkost - kompilacija

Sallus - stolni fudbal

...nadam se da ce se ova rubrika s vremenom sve vise popunjavati





free counter

TURNIRI:::

• Barbara (Maruševac) - 26.7.2008.
• 2nd Johnny (Zagreb) - 5.7.2008.
• Purgeraj (Zagreb) - 29.6.2008.
• Auto camp Ježevac (Krk) - 21.6.2008.
• 2.Fortuna open (Strahoninec) - 7.6.2008.
• 2.Gaj open (Gornji Desinec) - 24.5.2008.
• Mateo (Zagreb) - 26.4.2008.
• Fair Play (Gornji Desinec) - 19.4.2008
• Tarkus (Bjelovar) - 7.3.2008.
• 1.HR vs. SLO (Kopar) - 16.2.2008.
• Gracia (Zagreb) - 2.2.2008
• 1.Fortuna open (strahoninec) - 12.1.2008
• 1.Gaj open (Gornji Desinec) - 20.10.2007
• Purgeraj (Zagreb) - 11.7.2007
• 1st. Johhny (Zagreb) - 7.7.2007.
• Purgeraj (Zagreb) - 5.7.2007
• Legenda (Zagreb) - Ožujak 2007.
• T-mobile (20tak gradova) - proljeće 2006.

(slobodno me upotpunite, ovo je pokušaj pravljenja liste turnira u Hrvatskoj..nekih manjih, nekih većih.. )

IGRAČI/CE - frendovi, poznanici...

(cimeri)



toma
Opak obrambeni, bez taktiziranja - njegove lopte sve traže gol, a uz strašne udarce povlačenjem na donjeg to i nije rijetkost.


roman
(moj partner) Možda i najbolji obrambeni s kim sam ikad igrao. Kad je u formi nemoguće mu je dati gol a puca sa svake pozicije. U držanju igrača drugačiji od velike većine.Ne igra na reflex, no uz namještene lopte nedostižan je i na 3-ki.


leon
jedan od boljih napadaca koje znam, jako brz no najveća kvaliteta mu je u skraćenim udarcima koje primjetis tek kad je prekasno.

nazalost sva trojica mojih cimera igraju sve manje i manje...




misho
prica za sebe, zna bit gadan na 3ki no prvenstveno obrambeni. Puca iz nemogućih situacija a kad krene "za ozbiljno" čita napadače s nevjerojatnom lakoćom.


mišel a.k.a. vasa
najgora noćna mora za obrambene. Ima poseban osjećaj za "privući" i zaustaviti lopticu na 3-ku, neumoran pressing na 5-ci a u povlačenju na srednjeg mu je rijetko tko ravan. Najveća prednost mu je uz brzinu i raspon udaraca s istog mjesta čime demoralizira protivnike.


emi
igra gdje treba, no malo jaci u obrani. Najbolje oružje su mu je jaki udaraci 2-kom gdje nerijetko i pogađa, u fazi obrane igra na postavljanje no reflex mu zna bit nevjerojatan, što dokazuju i njegovi udarci 3-kom.


saša
nepredvidiv. najveća kvaliteta su mu njegove lopte iz obrane koje je nemoguće pročitati a izrazito napreduje njegova preciznost što pretvara te lopte u jedne od najopasnijih. U napadu su mu posebnost kose i dijagonale za koje nema standardne obrane.


nikola
mozda ne najbrži i najprecizniji, ali njegovoj 5-ici nema premca. Kad pukne - pukne. Također taj reflex koristi u napadu gdje lopte koje bježe skreće prema golu, a isto tako i velika nada u gadnom 3-2.


tihi
Brat Nikola i on najkasnije su počeli. Iako kvalitetan napadač formirao se kao obrambeni gdje već sad igra strašno dobro. Iako ima njuh za gol iz obrane, posebno je oštar kod obrane gdje se pouzdaje na nevjerojatan reflex. Po meni najbrže napreduje i posjeduje velik potencijal postati vrhunski obrambeni.


alex / sandi
jači kao obrambeni, s posebnim naglaskom na ofenzivu tj njegove udarce 2-om. No ni u napadu nezanemariv, jer kad proradi do izražaja dolazi njegova brzina pa prijeti sa svih pozicija.


miro
jedan od najkompletnijih igraca koje znam, igra i u napadu i obrani vrhunski. Naglasak stavljam na raznolikost i maštovitost kako u napadu tako i u obrani. Možda najbolji kod upravljanja lopticom i kod same predaje 5-3.


Sve više igrača upoznajem i u Zagrebu, i dalje od kojih bih posebno naveo neke, za koje se i nadam da ću brzo moći nabavit i slike pa da sve to povežem.
zasad:


željko
prvenstveno obrambeni, a kao takav jedan od najboljih koje znam. Koristi dobru mješavinu postavljanja i reflexa, te se brzo prilagođava protivnikovom napadu. Ono što ga izdvaja količina je osjećaja za kose lopte iz obrane, pa čak i one od mante. Također dobar u napadu gdje nerijetko probija obranu dijagonalama.


davor
odličan u obrani gdje nema strpljenja pa je većina njegovih lopti izrazito opasna jer je "iz leta", a isto tako i u napadu gdje obrana često ne stigne reagirati. Naoružan udarcima iz svih smjerova prijetnja je svakome.


siniša
dobar u obrani gdje uvijek traži gol, a još bolji u napadu! Možda nema najširi arsenal no udarac povlačenjem sa srednjim usavršio je do bola. Između igrača - na drugu - na prvu - i najslađa=ravno. Tim udarcem slama protivnike čak i psihički.


darjan
kompletan u obrani i kompletan u napadu. Čvrsta obrana s predobrim nišanom za gol, a u napadu najblaže rečeno - hvata braniče na "krivoj nozi" svom kombinacijom skraćenih na prvu i dijagonala te povlačenjima. Po meni ma jedan od najširih arsenala udaraca.


dominik / sebo
također odličan u obje pozicije no prednost dajem napadu. A tu, kad uhavati ritam - nezaustavljiv. Jedan od boljih na 5ici što mu daje i veliki broj napada gdje mu je guranje daleko na drugi kut ali i skraćeno u prvi kut - najjače oružje. u obrani predobri udarci donjim igracem u svim smjerovima.


jan
može igrat i u obrani i napadu, a u obje pozicije jedan od najagresivnijih tj najjačih udarača koje znam. kod njega nema okolišanja - povlačenje na drugu možda čak i najbrže, a definitivno najglasnije.


domeniko
"trzaj" u punom smislu te riječi. Ima brzinu, ima vještinu i ne čeka što ga čini bezobrazno dobim napadačem, no ipak najčešće obrambeni gdje ne samo da je odličan u defanzivi nego još jači u ofenzivi. - do te mjere da čeka obrambene na kontru s 2kom! (jedan od najboljih golova koje sam vidio)


matija a.k.a. raul
cim se sjetim njega odmah u glavi vidim njegov topovski udarac 3-2, takvu silinu u svakom tom udarcu ne vidim kod nikog drugog. čisti napadač, ali ne i manje dobar u obrani - gdje njegov 1-2 u drugi kut citiram: "para zrak". ako se mu pusti da se razmaše potopit će svakoga.


pero a.k.a. nered
u očitoj prevlasti količine vrhunskih napadača nad obrambenima pero ozbiljno diže prosjek. strašno dobro čita napadače i sama njegova defanziva postaje mu najveća kvaliteta, a nisu rijetkost ni njegovi golovi koji (vjerujte mi) ne padaju slučajno.


mario a.k.a. daiys
igračina. skoro pa dovoljno za njegov opis. moćan i precizan na 3ki gdje mu je od širine arsenala udaraca veća samo brzina istih. a u obrani - ista stvar, ista igra! - zabija s nevjerojatnom lakoćom i definitivno na mom popisu naj-najjačih.


kristijan / kićo
nisam često igrao s njim al ono u čemu se slažemo je da igra bez kompromisa.na sve ili ništa. odlična tehnika i velika brzina - što ga čini jednim od najopasnijih po suprotnički gol. ps: ima jednu maaalu manu ;) koja u svakom slucaju nije vezana za njegovu kvalitetu za stolom, ali da utječe...:)


ivan / Ifcha
Rusan mlađi, u obrani odličan s jednim od najjačih udaraca dvojkom, a još jači kao napadač. Voli dribljat obrambene, ali u samom pucanju bez okolišanja - uvijek maksimalno jako. Izrazito maštovit u napadu i čini mi se da nam još nije pokazao sve što zna.


ivan / soki
veni vidi vici, došao je i odmah nam pokazao kolika je klasa. Nema te obrane koja može izdržat nalet njegovih povlačenja 32 i front-pin ova koje koristi i zabija više nego itko drugi. Sjajan napadač s velikim arsenalom udarac.


franjo / franc
Jak i precizan - takav udarac iz obrane nema bilotko. Odličan i u fazi obrane gdje često i skida one "neobranjive" s izvrsnom dozom tehnike i trzaja.


kiki
mladi Divjak :) strašno neugodan na petici koja mu daje dovoljnu količinu napada na 3ki gdje ima neke čarobne trenutke kad strašnom brzinom zabija 12 u drugi kut, ili povlači kroz sredinu...


emanuel / lac
nekima ono najteže - zaobilaženje protivnika iz obrane njemu je najlakše. super osječaj za golove na prve kuteve, a kad uhvati koncentraciju obranama skida i najboljima


krešo / mikuš
(moram još malo igrat s njim)


vlado
definitivno jedan od najjačih i na 5ici i na 3ki, a izvrstan i kao obrambeni - pogotovo kad puca. odličan tehničar s "najdužim" :) guranjem 1-2 koje je posebno opako, ali puca sa svake pozicije i u svaki kut. Bezobrazno dobar.


Stjepan / Štef
jedan od kompletnijih igrača. igra i obranu i napad vrhunski. Iz obrane najjači su mu udarci na drugu koji su neuhvatljivi ako ih se namjerava "lovit", a u napadu jedan od rijetkih koji izvrsno pogađaju i 1-2 i 3-2.


Šomi
mišo a.k.a legenda ... radi u game-u gdje svakodnevno pokazuje koji je majstor. jedan od najjačih u obrani i u defanzivi, a posebno u ofenzivi gdje i protiv vrhunskog para može sam iz obrane dobit partiju. specijalnost su mu igre 1na1, a to se svatko sam mora uvjerit


ivona


ana


kemo


marijan rusan


mary


zec


jeky


dačo


filip



mladen
...

stane
...

ivo
...

boro
...

još neki zasad bez slika...
(slobodno mi pošaljete na mail da objavim ili promijenim sliku)














Hrvatske Web Stranice