Molitveni vijenac Kraljice obitelji

25.03.2007., nedjelja

MOLITVENI VIJENAC KRALJICE OBITELJI

L I S T I Ć

God. VI. br. 1. Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge Uskrs 2007.

Kraljice obitelji

Kraljice obitelji, moli za nas! Čuvaj naše muževe i žene,
čuvaj našu djecu i mladež, čuvaj našu domovinu dragu,
Majko, čuvaj i štiti nas!

Kraljice obitelji, vodi nas! Ukloni od nas svadljivost i psovku,
ukloni od nas alkohol i drogu, ukloni nemoral, nered i neslogu,
Majko, vodi nas!

Kraljice obitelji, pouči nas! Daj nam odanih pastira,
mudrih vođa, zemlje poglavara,vrijednih ruku velikoga mara,
Majko, uči nas!

Kraljice obitelji, razveseli nas! Olakšaj patnju, bol i tugu,
odagnaj od nas umor i tjeskobu, uljepšaj dane, vjeru nam osnaži.
Majko, k svome Sinu vodi nas!


SUVREMENA TEMA

LJUBAV ĆE SE I VJERNOST SASTATI

Iz razgovora s M. i B.: Za nas je najvažnije ispunjenje Božje volje i ljubavi kojom se međusobno darujemo. Zaručili smo se jer smo znali da je to ono što želimo, predali smo jedno drugome zaručnički prsten, obećali ljubav i vjernost do kraja…Jedna od najvažnijih stvari u braku je dolazak prvoga djeteta. Željeli smo stvoriti sretnu obitelj bez trzavica i problema. U prvoj je godini dolazilo do trzavica, ali smo ih zajednički rješavali. Kad se uđe u brak iz čiste ljubavi, ne postoji problem koji se ne bi dao riješiti.

Tema posebno aktualna već nekoliko mjeseci u nas je SPOLNI ODGOJ koji se treba uvesti u naše škole. Svekoliko nadmetanje u javnosti pokazuje koliko je sveprisutna ideološka nametljivost začeta još studetskim pokretom 1968. g. pod snažnim utjecajem marksističkih ideja. Takav ateizam je postao stavom određenoga sloja intelektualaca koji su zauzeli utjecajne položaje, što se osobito danas vidi na posebno osjetljivim područjima kao što je odgoj, pa se posebice naglašava spolni odgoj kao da i to nije sastavni dio odgoja.
Poznato je da se vodi borba između dviju koncepcija spolnoga odgoja. Jednu agresivno nameće skupina potpomognuta Ženskom mrežom i homoseksualnim lobijem, evo nekih “tema” za odgovorno promišljanje: “moduli seksualne edukacije” gdje se učenicima u V. r. nudi “normalizacija masturbacije”, a u VII. r. “normalizacija seksualnog užitka” i “poznavanje i upotreba kontracepcijskih sredstava” te “ razumijevanje seksualne orijentacije”, što znači usmjeravanje mladih na homoseksualnost.
Mnogi se mladi u dobi od 12 do 17 godina zaljubljuju u osobu istoga spola, što je prirodna erotska faza – stupanj sazrijevanja mlade osobe, i ako se tada daje namjerno kriva informacija poput: ako si se zaljubio u osobu tvoga spola, onda si homoseksualan, presuđuje se unaprijed djetetov/mladenački naravni stav prema drugome spolu, s ozbiljnim posljedicama, a da mlada osoba nije imala nikakvih stvarnih nagnuća homoseksualnosti.
Valja spomenuti posebnu đavolsku podvalu djeci u obliku ”seksualnih igara” kao materijal za seksualni odgoj, s protegom da je homoseksualnost jedno od normalnih pravila igre, gdje se potiče djecu na seksualne pokrete i radnje, posebno na samozadovoljavanje i homoseksualnost. Uz to ih se ohrabruje da se suprotstavljaju roditeljima i njihovim savjetima. Na taj se način djeca lišavaju stida i u toj sotonskoj raboti ubrzo dolazi do pogubnog razaranja dobrih odnosa između roditelja i djece koja gube zaštitu roditeljskog doma i napuštanjem božanskoga zakona, otvara im se širok put u propast. Takvim naprasnim, istodobno podmuklim, izvlačenjem mladeži iz obiteljskog okružja, nestaje sposobnost da se kasnije osnuje vlastiti zdrav seksualni život u obitelji.
Tamo gdje žene počinju rano spolno živjeti i gdje se rabi kontracepcija, često se između 20. i 30. g. javljaju rak maternice, depresivna stanja i sveopća bezvoljnost.
Kao glavno sredstvo zaštite od trudnoće i zaraznih bolesti nudi se prezervativ, što je zapravo sredstvo koje potiče na uživanje bez ljubavi, hedonizam i nepovjerenje, jer užitak postaje glavno životno načelo – zadovoljiti se odmah i najviše. Je li to normalno da se stupa u odnos s osobom od koje se moram štiti – ili je ne poznam dovoljno, ili joj ne vjerujem? A gdje je ljubav? A opstanak naroda i civilizacije?
Nama je vjernicima neprihvatljiv takav način odgoja jer znamo da nam je život darovan kako bismo bili cjelovita, dostojanstvena, slobodna i radosna bića, sposobna živjeti zrelo, odgovorno i istinski sretno.
Sučeljavanja će još biti, a na nama je, ako smo zaista pred Bogom i pred našom djecom odgovorni kao roditelji i zajednica, podržati program koji promiče udruga GROZD ( Glas roditelja za djecu ), jer disciplina mora vladati nagonima, posebno seksualnim. Čuvajmo čednost i nevinost naše djece, preveliki dar milosrdnoga Boga! Govorimo o spolnosti biranim riječima, promišljeno, poučeni Katekizmom i svjedočeći vlastitim kršćanskim ponašanjem. Ne dopustimo da mladi postanu robovi vlastite spolnosti.

ŠTO JE IZA NAS

- Molitveni vijenci iz Kašine i Sigeta u Zagrebu, hodočastili su desetoga veljače u Krašić i tako, s mnoštvom vjernika, zahvalili za svetu žrtvu vjernosti Rimokatoličkoj crkvi i svome narodu, svete uspomene bl. Alojzija Stepinca. Hodočašće je obogaćeno posjetom sestrama bazilijankama u žumberačkim Sošicama. Zainteresirani MV mogu se javiti gđi Nadi Mustapić (tel. o1 38 39 131)
- Lijepu praksu izmjene posjeta radi boljeg upoznavanja i prijateljevanja, započele su Marije i Marte iz zagrebačkih Remeta i Vugrovca te molitveni vijenci iz Donjeg Vidovca i Goričana.

ŠTO JE PRED NAMA

• Ustrojavanje MVKO prema Statutu
• Prihvaćanje Programa rada MVKO 2007.
• Formacija Marija i Marti
• Hodočašća
• Predstavljanje MVKO i poticaji za učlanjenje
• Blagdanske proslave (Marija Bistrica, Bezgrješno začeće BDM)
• Karitativno djelovanje
• Redoviti sastanci vijeća i informiranje

Mala škola za Marije i Marte
1. skupina ( do 30) 22. III., 19. IV., V. mj. od 18,00 do 20,30 sati
2. skupina ( do 30) 27. IX., 25. X. 2007. od 18,00 do 20,30 sati

Duhovna obnova za MVKO
* Crkva sv. Križa, Siget 20. listopada 2007.
* Crkva Marije Pomoćnice, Knežija 8. prosinca 2007.
Euharistijsko slavlje, bolesničko pomazanje, blagoslov djece

Hodočašća
1. Poljska, 9. -14. IV. 2007.: Czestochova, Wadowice, Auschwitz, Warszawa, Krakow, Wieliczke, d odmah se javiti A. Blažević, tel.01/3024-404.
2. Marija Bistrica, zahvalno hodočašće 19. svibnja 2007.
3. Vukovar – Aljmaš 9. lipnja 2007.
4. Trsat 15. rujna 2007.
5. Loreto – Asiz - Padova kraj rujna 2007. Molimo Marije i Marte da odmah obavijeste molitelje o hodočašćima kako bi se na vrijeme izvršile pripreme i rezervacije.

Naka ih Gospodin blagoslovi!
Mateja rođena u obitelji Motek, D. Vidovec
Filip rođen u obitelji Lovrek, D. Vidovec
Lovro rođen u obitelji Orehovec, D. Vidovec
Petar rođen u obitelji Salkić, Vugrovec
Lucija rođena u obitelji Rihterić, Vugrovec

Neka Gospodin blagoslovi sveti bračni savez
Ljiljane Trempetić, Marija Pajnića, Mirjane Fitz i Ivice Fitz – svi iz Vugrovca.

U spomen!
Zlata Globar, Ana Dominić, Katarina Dolenec – D. Vidovec
Radojka Bušić, Siget


Neka Gospodin blagoslovi vječne zavjete sestara blizanki
Alojzije i Emanuele roditelja Ljubice i Drage Cifer!


Svim moliteljima i čitateljima našeg Informativnog listića želimo sretan i blagoslovljen Uskrs!





Odgovara Uredničko vijeće MVKO pri Samostanu sestara Marijina pohoda,
10000 Zagreb, Mošćenička 3


- 22:50 - Komentari (2) - Isprintaj - #

24.03.2007., subota

Početak i razvoj Molitvenog vijenca




Katoličke su obitelji u međusobnom kontaktu spoznale da su obitelj, mladi i domovina u velikoj opasnosti zbog nemorala, noćnog života, droge, krivovjerja…Ovozamaljske vrijednosti počele su se uvlačiti u katoličke obitelji, i u najsvetije pore naših kršćanskih zajednica. Ponukani da zavapimo Bogu, s ljubavlju darujemo Gospi, Kraljici obitelji, svoje obitelji u vlasništvo da ona s njima raspolaže, da ih ona odgaja, oblikuje i čuva. Obitelji mole jedne za druge, za biskupe, svećenike i redovnice i povezuju se molitvom, žrtvom i euharistijom.

Desetoga svibnja 2000.godine zazivom Duha Svetoga započeo je vapaj Kraljici obitelji za spas i obnovu obitelji i domovine. Gđa. Ana Blažević okupila je prvi Molitveni vijenac, don Josip Stepan, salezijanac, na blagdan Duhova, 11.lipnja 2000. god. postaje duhovni voditelj Molitvenog vijenca. Na blagdan Srca Marijina, 1. srpnja 2000. služi sv. misu na ove nakane : za svećenike, redovničke zajednice, obitelji, pokojne iz obiteljskog stabla molitelja i za domovinu.
Prvom misnom žrtvom «Srce Molitvenog vijenca « je oživjelo i Božanska ljubav iz Presvetog Srca Raspetoga i Bezgrešnog Srca Marijina potekla je u sve molitelje Molitvenog vijenca.
Kontemplativne redovnice Pohoda Marijina 21.svibnja 2000. klanjanjem pred Presvetim mole za svetost svećenika, svetost redovničkih zajednica, obitelji svoga Molitvenog vijenca , duhovnu obnovu domovine, te aktivno sudjeluju u razvoju Molitvenog vijenca koji se brzo širi i već do kraja 2000. okuplja više od 500 obitelji.

Dvadeset prvoga lipnja 2000. pater Mihovil Filipović, monfortanac, prihvaća drugi Molitveni vijenac. Na blagdan Srca Isusova, 30. lipnja 2000. poklanja Molitvenom vijencu Gospin kip « Kraljicu obitelji « .
Dvadeset četvrtoga srpnja 2000. s Molitvenim vijencem upoznaje se mons. Danijel Labaš, predsjednik Povjerenstva za pastoral obitelji. Izražava svoju radost riječima: « Crkva se raduje kada iznikne nešto iz naroda. «

U svakom Molitvenom vijencu nalazi se 31 obitelj ( ili pojedinac) koji se povezuju molitvom, postom i Euharistijom i to naslijedeći način:
Svaki član odabere jedan dan u mjesecu koji će biti njegov dan za molitvu, post i sv. Misu, tako da svaki dan u mjesecu moli po jedna obitelj ( kad mjesec nema 31 dan tada dotična obitelj uzima 1. datum u mjesecu ).

M o l i m o

- za obitelji , da uzljube 10 zapovijedi Božjih i da se molitva i žrtva vrate u obitelj ,
- za domovinu
- za svećenike
- za redovničke zajednice
- za sve pokojne svih članova Molitvenog vijenca

Svaki molitveni vijenac ima svog duhovnog voditelja - svećenika, koji jedamput mjesečno, u dogovoreni dan, služi sv. Misu na iste nakane, a posebno za sve žive i preminule članove obitelji svog molitvenog vijenca. Toj svetoj Misi prisustvuju po mogućnosti svi molitelji tog vijenca, a to je ujedno i prilika za međusobni susret i druženje.
U svaki molitveni vijenac osim molitelja i svećenika uključena je i jedna redovnička zajednica koja u određeni dan moli ili posti na naše nakane.

Obveze molitvenog člana na njegov molitveni dan su slijedeće:

MOLITVA
- O dođi, Stvorče, Duše Svet
- Krunica Božanskog Milosrđa za umiruće u našim obiteljima
- Krunica Blažene Djevice Marije ( radosna, žalosna, slavna ili krunica svjetla)
- Molitve iz srca

ŽRTVA
- post o kruhu i vodi, a koji to ne mogu sami si odaberu neku žrtvu.
- Odricanje u malim stvarima ( hrana, kava, cigareta, TV )

EUHARISTIJA
- prikazati Bogu sebe i sve obitelji molitvenog vijenca
- sv. ispovijed po potrebi
- sv. pričest
Ništa od preuzetih obveza ne veže pod grijeh ako se ne učini, a u slučaju spriječenosti sve se može prebaciti na sutradan ili unutar osmine.

Svaki Molitveni vijenac ima dvije osobe, Mariju i Martu, koje se brinu o duhovnim i tehničkim potrebama Molitvenog vijenca. Marija brine i kontaktira sa svećenikom o sv. Misi, redovničkoj zajednici, duhovnim obnovama i slično. Marta brine o širenju Molitvenog vijenca, upisu članova - informiranje i sl.
Svaki molitelj dobiva prekrasnu malu knjižicu / podsjetnik tzv. vjenčić sa svim podacima o svom molitvenom danu, ostalim moliteljima, svećeniku i redovničkoj zajednici.

Jedanput godišnje za članove MVKO organiziramo hodočašće u Mariju Bistricu ( treća subota u svibnju ) i duhovnu obnovu. Za Marije i Marte duhovna obnova organizira se dva puta godišnje.

Vodstvo molitvenih vijenaca povjereno je našim svećenicima: p. Mihovilu Filipoviću, mons. Josipu Frkinu i p. Đuri Filipoviću.

Duhovni centar cijelog pokreta je kod ss. Pohoda Marijina u Crkvi Corpus Domini, Mošćenička 3, 10000 Zagreb.

Blagdan Bezgrješnog Začeća BDM prihvaćen je kao zajednički blagdan svih molitvenih vijenaca, za koji se redovito pripremamo cjelonoćnim klanjanjem.

- 23:29 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

  ožujak, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Veljača 2018 (1)
Prosinac 2017 (1)
Studeni 2017 (3)
Rujan 2017 (1)
Srpanj 2017 (1)
Travanj 2017 (3)
Ožujak 2017 (2)
Veljača 2017 (2)
Prosinac 2016 (2)
Listopad 2016 (2)
Rujan 2016 (2)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (2)
Travanj 2016 (1)
Ožujak 2016 (3)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (7)
Kolovoz 2015 (1)
Svibanj 2015 (1)
Travanj 2015 (1)
Ožujak 2015 (1)
Veljača 2015 (3)
Prosinac 2014 (1)
Listopad 2014 (4)
Rujan 2014 (2)
Kolovoz 2014 (1)
Srpanj 2014 (3)
Lipanj 2014 (2)
Svibanj 2014 (2)
Travanj 2014 (2)
Ožujak 2014 (3)
Veljača 2014 (2)
Siječanj 2014 (1)
Prosinac 2013 (4)
Studeni 2013 (2)
Listopad 2013 (3)
Rujan 2013 (1)
Kolovoz 2013 (1)
Srpanj 2013 (1)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (2)
Travanj 2013 (3)
Ožujak 2013 (2)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (2)
Prosinac 2012 (3)

Kontakt

Linkovi

Molimo jedni za druge