četvrtak, 20.09.2018.

U tijeku radovi na izgradnji ceste Garbina-Valkarin

Mještanima Valkarina biti će puno komotnije putovati u Poreč nego do sada. Posebice će se to osjetiti u ljetnim mjesecima kada je promet pojačan, a izlazak na državnu cestu 302 iz Musaleža otežan.



U tijeku je izgradnja ceste koja spaja porečka naselja Garbina i Valkarin, za koju je Grad Poreč-Parenzo ostvario stopostotno financiranje u iznosu od 2,4 milijuna kuna prijavom na Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje od 2014. do 2020. godine unutar Mjere 7 (Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima) projekt „Rekonstrukcija nerazvrstane ceste Grbina-Valkarin'“.

Tijekom izvođenja radova na prometnici dužine 2,5 kilometara deblji nosivi sloj sadašnjeg makadamskog puta će se ukloniti, a prometnica asfaltirati u širini 3,5 metara, s pripadajućom bankinom od 0.5 metara obostrano. Uredit će se oborinska odvodnja, prometna signalizacija te kabelska infrastruktura. Prometnica je tijekom izvođenja radova zatvorena za sav promet, sve do kraja studenog.

Radove, temeljem provedene javne nabave, izvodi Cesta d.o.o. Pula, dok je nadzor povjeren poduzeću Dora inženjering d.o.o. Split.

Izvor: Grad Poreč - Parenzo službene web stranice.

Za MO Varvari, Robert Velenik.

Oznake: mjesni odbor

- 15:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 14.09.2018.

Veleniki dobivaju kanalizacijski sustav!

Prenosimo vam članak s web stranica Odvodnje Poreč d.o.o. Jučer je održan zbor građana sela Veleniki na kojem se okupilo tridesetak mještana, a jedina je tema bila početak radova na izgradnji kanalizacijskog podstustava naselja Veleniki. Radovi započinju u ponedjeljak 17. rujna 2018. Mještanima je osiguran alternativni pravac kretanja, kao i posjetiteljima i turistima.


Sa zbora građana 13. rujna 2018. Veleniki

Više o samoj investiciji u nastavku:

Kod Društvenog doma Veleniki, dana 13.09.2018. godine, mještanima su predstavljeni predstojeći radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava naselja Veleniki koji će se izvoditi prema Planu gradnje komunalnih vodnih građevina u 2018. godini. U uvodnom govoru predsjednik M.O. Varvari, Robert Velenik, kojem se ovom prigodom posebno zahvaljujemo na iniciranju, organizaciji i sudjelovanju na sastanku, pozdravio je sve prisutne, najavio je temu današnjeg skupa te istaknuo važnost izgradnje kanalizacijske mreže za mještane naselja Veleniki, koji će uz kanalizaciju dobiti i novi asfalt.

Gradonačelnik Grada Poreča – Parenzo, gospodin Loris Peršurić istaknuo je da je ispunjeno dano obećanje mještanima naselja Veleniki, nakon sastanka u Varvarima prije nekoliko godina, da će i naselje Veleniki dobiti kanalizaciju, te time povećati postotak pokrivenosti sustava odvodnje koja na području Grada Poreča iznosi preko 90%, na što možemo biti ponosni.

Zatim se je skupu obratio direktor Odvodnje Poreč, gospodin Milan Laković koji je izjavio da Veleniki nisu dobili kanalizaciju jer nisu bili uvršteni u EU Projekt Poreč, ali u samo nekoliko godina, prema danom obećanju, izrađena je projekta dokumentacija, riješeni su imovinsko pravni poslovi, ishođena je građevinska dozvola i osigurana su sredstava za izgradnju kanalizacijske mreže. Vrijednost investicije iznosi 3,2 miliona kuna a izgradnjom mreže naselja omogućiti će se priključenje 69 postojećih objekata i izvršiti priprema za 20-tak budućih objekata prema važećem prostornom planu. Priključiti će se potencijalno 210 korisnika, koji obuhvaćaju sadašnjih stanovnika naselja, vikendaše, turiste i goste ugostiteljskih objekata. Poziva građane za strpljenje i suradnju sa investitorom i izvođačem radova na ukazivanju svih potrebnih informacija na izradi kućnih priključaka.

Pregled ugovorenih radova, informacije o regulaciji prometa, načinu izvedbe i tehničkim podacima buduće mreže pružio je tehnički direktor Odvodnje Poreč, g. Srđan Mažar kroz sažetu prezentaciju. Pri tom naglasio je da je namjera u kratkom roku od 30 dana završiti radove na glavnoj prometnici i istu pustiti u promet dok se izvode radovi po naselju. Zahvalio se svim svojim suradnicima iz Odvodnje Poreč koji su sudjelovali u poslovima i aktivnostima, koji su nas doveli do situacije da bi se ovaj projekt mogao realizirati.

Nakon uvodnog izlaganja, zainteresirani građani imali su priliku postaviti pitanja predstavnicima Odvodnje Poreč d.o.o. i Grada Poreča-Parenzo.

Čitav članak možete pročitati OVDJE

Za MO Varvari, Robert Velenik

Oznake: mjesni odobr

- 15:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 13.09.2018.

Lokva u Varvarima

O temi lokve više smo puta pisali na ovom blogu. Isto tako lokva u Varvarima (Ulica Pjantade) bila je tema gradskog Vijeća i sastanaka Mjesnog odbora u više navrata. Iako postoji želja da se kvalitetno uredi ovo područje Varvara, nažalost investicija bi bila pozamašna, a ne zna se ni gdje bi sa odvodnim kanalom za oborinske vode.

Svjesni smo da izgled lokve nije baš primjeren i da kao takva smeta pojedinim mještanima Varvara, no MO ne može zatražiti njeno uklanjanje bez rješenja odvodnje oborinskih voda. Taj dio naselja na kojem se nalazi i trafostanica je najniža točka mjesta. Ukoliko bi se lokva zatrpala bez adekvatnih rješenja, došlo bi do poplava okolnih podrumskih prostorija, a moguće i same trafostanice. S druge strane, lokva u Varvarima je evidentirana u bazi Natura Histrice, te bez dopuštenja nadležne ustanove, ne mogu se provoditi adekvatne radnje.

U ovom trenutku jedino što MO može je održavati i čistiti lokvu što smo ovih dana i odradili zajedno s Uslugom Poreč d.o.o.

Kako je lokva izgledala prije i poslije uređenja možete pogledati na fotografijama.


Lokva prije uređenja


Lokva sada

-------------------------------

MO redovito prijavljuje oštećenja javne imovine. Tako smo kroz duži period prijavljivali lom zaštitnih stakala na čekaonicama za autobus u St. Diklić, Velenikima i Varvarima. Ovih dana su nadležni iz Komunalnog odjela izvršili popravak čekaonica, a neće će uskoro biti popravljene, te postavljeno novo zaštitno staklo.

Ova je investicija bila nužno potrebna kako zbog početka školske godine, tako i zbog dolaska jesenjih kiša.

Za MO Varvari, Robert Velenik

Oznake: mjesni odbor

- 15:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 03.09.2018.

Početak školske godine - Obavijest iz policije

Prenosimo vam objavu Policijske postaje Poreč vezano uz početak nove školske godine.

Obzirom na početak nove školske godine djelatnici Policijske postaje Poreč-Parenzo provodit će tijekom mjeseca rujna akciju ,Poštujte naše znakove". Akcija je usmjerena na zaštitu djece u prometu. Shodno tome policijski službenici obavljati će pojačani nadzor prometa u zonama škola.

Upozoravamo vozače da se u prometu na cestama u zonama škola i vrtića kreću smanjenom brzinom, te da nailaskom na obilježene pješačke prijelaze propuste piešake koji stupaju na kolnik ili to namjeravaju učinit Posebno umoljavamo sve učesnike u prometu da veliku pozornost u prometu obrate na najugroženije i najranjivije učesnike u prometu- djecu. Isto tako pozivamo vozače javnog prijevoza da prilikom ulaska i izlaska putnika postupaju s povećanom opreznošću, naročito prilikom izlaska djece na mjestima pojačanog intenziteta prometa.

Također pozivamo roditelje/ staratelje i osobe koje djecu prevoze vlastitim vozilima u školu i vrtiće da koriste sjedalicu i sigurnosni pojas, dok se pješaci upozoravaju da su se dužni kretati nogostupom, pothodnikom i drugim površinama odredenim za kretanje pješaka

Svim polaznicima vrtića i škola želimo uspješnu novu školsku godinu.

Policijska postaja Poreč

------------------------------------------

Mjesni odbor Varvari želi svim školarcima uspješnu školsku godinu, puno petica, veselja i druženja uz knjigu i prijatelje. Skrećemo pažnju kako je za vanjske mjesne odbore i školarce koji žive na selu organiziran prijevoz autobusom. Pozivamo sve roditelje i djecu da se služe tim načinom prijevoza do škole kako bi izbjegli gužve i nepotrebna čekanja.

Za MO Varvari, Robert Velenik

Oznake: mjesni odbor

- 15:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.