srijeda, 24.10.2018.

POZIV mještanima na kandidiranje projekata MO-a

Poštovani mještani Varvara, Veleniki, St. Diklić, Musaleža i Valkarina,

MO Varvari uskoro organizira sjednicu na kojoj će jedna od tema biti PLAN KOMUNALNIH AKTIVNOSTI I INVESTICIJA ZA 2019. GODINU. Cijenimo vaš angažman, primjedbe i prijedloge, te vas zato pozivamo da na mail s ovog bloga pošaljete vaše inicijative i prijedloge za investicijama u našim selima.

Kako bi vam olakšali snalaženje, na OVOM LINKU se nalazi usvojen Plan komunalnih investicija iz 2018. godine. Dio tih investicija je realiziran, dio je u pripremi, a ostatak će biti izveden sukladno financijskim mogućnostima Grada Poreča-Parenzo u 2019. godini.

Rok dostave vaših prijedloga je do PONEDJELJKA 29.10.2018. U 14 sati. Svi prispjeli prijedlozi biti će razmotreni na Vijeću MO-a Varvari. Za svaki prijedlog vijećnici će glasati.

-------------------------------------

Pozivamo vas da se uključite i u aktivnosti Gradske knjižnice Poreč. U tijeku su prijave na volonterske radionice projekta Dam-daš. Popis radionica i uključivanje je u iste moguće je izvršiti na elektronskom obrascu prijave.

Za MO Varvari, Robert Velenik

Oznake: mjesni odbor

- 15:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 10.10.2018.

Ivan Milohanić iz BK Veleniki državni prvak u boćanju!

Život priča priče. Jedna takva i veoma lijepa, filmska desila se u ponedjeljak 8. listopada 2018. u Šibeniku. Ivan Milohanić iz Boćarskog kluba Veleniki postao je državni prvak u boćanju – disciplina pojedinačno klasično! Mjesni odbor čestita šampionu iz Veleniki.

Naprosto je nevjerojatno da prvak Hrvatske postane zaljubljenik u boćanje koji igra u Drugoj istarskoj boćarskoj ligi - Sjever i da pri tom pobjeđuje renomirane igrače iz uglednih klubova prve lige. Amerikanci bi o ovom događaju zasigurno snimali film. Mi se nadamo da će Ivan i dalje donositi doma pehare i medalje. Uvjete u Velenikima definitivno ima. Klub trenira na četverostaznom boćalištu sa reflektorima za noćno igranje, a klubu je ustupljen i prostor Društvenog doma Veleniki.

Podsjećamo sve ljubitelje boćanja kako BK Veleniki redovito organizira međunarodni boćarski turnir. Ove godine je proslavljena 22. godina održavanja turnira trojki. Kako je bilo ovog kolovoza možete pogledati na snimci.


Na prvenstvu u Šibeniku Milohanić je, uz startni poraz, nanizao pet pojeda, sve odreda nad boćarima iz klubova višeg ranga. Posebnu težinu za njega imaju dvije završne pobjede, nad prvoligaškim igračima, u polufinalu nad Joškom Buterinom iz Vargona i u finalu nad Teom Kuljišem iz Zrinjevca.

Dio atmosfere s prvenstva u Šibeniku prenosimo u kratkom videu u nastavku.


ZANIMLJIVOST ZA KRAJ
Ivan Milohanić nije prvi šampion koji je započeo s igranjem boća u Velenikima! Prije Ivana, njegov rođak Dražen Puniš postao je prvak Europe u istoj disciplini kao i Ivan. U finalu je Dražen u listopadu 2006. u Rijeci drugi put na prvenstvu pobijedio aktualnog svjetskog prvaka Slovenca Jasmina Čauševiča (9:8) i tako se na zlatnoj listi hrvatskih uspjeha kao četvrti prvak Europe svrstao uz bok Dinku Beakoviću (precizno izbijanje), Bojanu Novaku (pojedinačno klasično) i Anti Papku (brzinsko izbijanje) koji su od osamostaljenja naše zemlje donosili Hrvatskoj zlatna odličja s europskih prvenstava.

Za MO Varvari, Robert Velenik

Oznake: mjesni odbnor

- 15:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 05.10.2018.

POZIV mještanima na uključivanje u izložbu umjetnika amatera povodom Sv. Maura

Poštovani mještani našeg MO-a,

zasigurno redovito pratite događanja u našem MO-u. Jedna naša volonterska aktivnost je i organizacija izložbe likovnih i drugih umjetničkih radova amatera iz područja Varvari, Veleniki, Stancije Diklić, Musaleža i Valkarina. I ove godine pripremamo novu izložbu umjetnika. POZIVAMO VAS DA SE SA SVOJIM RADOVIMA UKLJUČITE u pripremu izložbe povodom Sv. Maura.

Nije nam bitno kojom tehnikom vladate, da li se bavite slikanjem, fotografijom, kiparstvom ili štrikanjem- kukićanjem ili pak salvetnom tehnikom. Pridružite se u organizaciji zajedničke izložbe povodom Mavrove. Prilika je to za druženje mještana, "izlaska iz ormara" umjetnika koji čuče u vama.

Dokaze dobrog druženja na prethodnim susretima možete pogledati ovdje:


Za informacije i priključenje, molim obratite se našoj Aliči Pištan putem maila: pistanalice@gmail.com

Za MO Varvari, Robert Velenik

Oznake: mjesni odbor

- 15:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.