Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/movrvari

Marketing

Ivan Milohanić iz BK Veleniki državni prvak u boćanju!

Život priča priče. Jedna takva i veoma lijepa, filmska desila se u ponedjeljak 8. listopada 2018. u Šibeniku. Ivan Milohanić iz Boćarskog kluba Veleniki postao je državni prvak u boćanju – disciplina pojedinačno klasično! Mjesni odbor čestita šampionu iz Veleniki.

Naprosto je nevjerojatno da prvak Hrvatske postane zaljubljenik u boćanje koji igra u Drugoj istarskoj boćarskoj ligi - Sjever i da pri tom pobjeđuje renomirane igrače iz uglednih klubova prve lige. Amerikanci bi o ovom događaju zasigurno snimali film. Mi se nadamo da će Ivan i dalje donositi doma pehare i medalje. Uvjete u Velenikima definitivno ima. Klub trenira na četverostaznom boćalištu sa reflektorima za noćno igranje, a klubu je ustupljen i prostor Društvenog doma Veleniki.

Podsjećamo sve ljubitelje boćanja kako BK Veleniki redovito organizira međunarodni boćarski turnir. Ove godine je proslavljena 22. godina održavanja turnira trojki. Kako je bilo ovog kolovoza možete pogledati na snimci.


Na prvenstvu u Šibeniku Milohanić je, uz startni poraz, nanizao pet pojeda, sve odreda nad boćarima iz klubova višeg ranga. Posebnu težinu za njega imaju dvije završne pobjede, nad prvoligaškim igračima, u polufinalu nad Joškom Buterinom iz Vargona i u finalu nad Teom Kuljišem iz Zrinjevca.

Dio atmosfere s prvenstva u Šibeniku prenosimo u kratkom videu u nastavku.


ZANIMLJIVOST ZA KRAJ
Ivan Milohanić nije prvi šampion koji je započeo s igranjem boća u Velenikima! Prije Ivana, njegov rođak Dražen Puniš postao je prvak Europe u istoj disciplini kao i Ivan. U finalu je Dražen u listopadu 2006. u Rijeci drugi put na prvenstvu pobijedio aktualnog svjetskog prvaka Slovenca Jasmina Čauševiča (9:8) i tako se na zlatnoj listi hrvatskih uspjeha kao četvrti prvak Europe svrstao uz bok Dinku Beakoviću (precizno izbijanje), Bojanu Novaku (pojedinačno klasično) i Anti Papku (brzinsko izbijanje) koji su od osamostaljenja naše zemlje donosili Hrvatskoj zlatna odličja s europskih prvenstava.

Za MO Varvari, Robert Velenik

Post je objavljen 10.10.2018. u 15:15 sati.