petak, 14.09.2018.

Veleniki dobivaju kanalizacijski sustav!

Prenosimo vam članak s web stranica Odvodnje Poreč d.o.o. Jučer je održan zbor građana sela Veleniki na kojem se okupilo tridesetak mještana, a jedina je tema bila početak radova na izgradnji kanalizacijskog podstustava naselja Veleniki. Radovi započinju u ponedjeljak 17. rujna 2018. Mještanima je osiguran alternativni pravac kretanja, kao i posjetiteljima i turistima.


Sa zbora građana 13. rujna 2018. Veleniki

Više o samoj investiciji u nastavku:

Kod Društvenog doma Veleniki, dana 13.09.2018. godine, mještanima su predstavljeni predstojeći radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava naselja Veleniki koji će se izvoditi prema Planu gradnje komunalnih vodnih građevina u 2018. godini. U uvodnom govoru predsjednik M.O. Varvari, Robert Velenik, kojem se ovom prigodom posebno zahvaljujemo na iniciranju, organizaciji i sudjelovanju na sastanku, pozdravio je sve prisutne, najavio je temu današnjeg skupa te istaknuo važnost izgradnje kanalizacijske mreže za mještane naselja Veleniki, koji će uz kanalizaciju dobiti i novi asfalt.

Gradonačelnik Grada Poreča – Parenzo, gospodin Loris Peršurić istaknuo je da je ispunjeno dano obećanje mještanima naselja Veleniki, nakon sastanka u Varvarima prije nekoliko godina, da će i naselje Veleniki dobiti kanalizaciju, te time povećati postotak pokrivenosti sustava odvodnje koja na području Grada Poreča iznosi preko 90%, na što možemo biti ponosni.

Zatim se je skupu obratio direktor Odvodnje Poreč, gospodin Milan Laković koji je izjavio da Veleniki nisu dobili kanalizaciju jer nisu bili uvršteni u EU Projekt Poreč, ali u samo nekoliko godina, prema danom obećanju, izrađena je projekta dokumentacija, riješeni su imovinsko pravni poslovi, ishođena je građevinska dozvola i osigurana su sredstava za izgradnju kanalizacijske mreže. Vrijednost investicije iznosi 3,2 miliona kuna a izgradnjom mreže naselja omogućiti će se priključenje 69 postojećih objekata i izvršiti priprema za 20-tak budućih objekata prema važećem prostornom planu. Priključiti će se potencijalno 210 korisnika, koji obuhvaćaju sadašnjih stanovnika naselja, vikendaše, turiste i goste ugostiteljskih objekata. Poziva građane za strpljenje i suradnju sa investitorom i izvođačem radova na ukazivanju svih potrebnih informacija na izradi kućnih priključaka.

Pregled ugovorenih radova, informacije o regulaciji prometa, načinu izvedbe i tehničkim podacima buduće mreže pružio je tehnički direktor Odvodnje Poreč, g. Srđan Mažar kroz sažetu prezentaciju. Pri tom naglasio je da je namjera u kratkom roku od 30 dana završiti radove na glavnoj prometnici i istu pustiti u promet dok se izvode radovi po naselju. Zahvalio se svim svojim suradnicima iz Odvodnje Poreč koji su sudjelovali u poslovima i aktivnostima, koji su nas doveli do situacije da bi se ovaj projekt mogao realizirati.

Nakon uvodnog izlaganja, zainteresirani građani imali su priliku postaviti pitanja predstavnicima Odvodnje Poreč d.o.o. i Grada Poreča-Parenzo.

Čitav članak možete pročitati OVDJE

Za MO Varvari, Robert Velenik

Oznake: mjesni odobr

- 15:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.