Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/movrvari

Marketing

Lokva u Varvarima

O temi lokve više smo puta pisali na ovom blogu. Isto tako lokva u Varvarima (Ulica Pjantade) bila je tema gradskog Vijeća i sastanaka Mjesnog odbora u više navrata. Iako postoji želja da se kvalitetno uredi ovo područje Varvara, nažalost investicija bi bila pozamašna, a ne zna se ni gdje bi sa odvodnim kanalom za oborinske vode.

Svjesni smo da izgled lokve nije baš primjeren i da kao takva smeta pojedinim mještanima Varvara, no MO ne može zatražiti njeno uklanjanje bez rješenja odvodnje oborinskih voda. Taj dio naselja na kojem se nalazi i trafostanica je najniža točka mjesta. Ukoliko bi se lokva zatrpala bez adekvatnih rješenja, došlo bi do poplava okolnih podrumskih prostorija, a moguće i same trafostanice. S druge strane, lokva u Varvarima je evidentirana u bazi Natura Histrice, te bez dopuštenja nadležne ustanove, ne mogu se provoditi adekvatne radnje.

U ovom trenutku jedino što MO može je održavati i čistiti lokvu što smo ovih dana i odradili zajedno s Uslugom Poreč d.o.o.

Kako je lokva izgledala prije i poslije uređenja možete pogledati na fotografijama.


Lokva prije uređenja


Lokva sada

-------------------------------

MO redovito prijavljuje oštećenja javne imovine. Tako smo kroz duži period prijavljivali lom zaštitnih stakala na čekaonicama za autobus u St. Diklić, Velenikima i Varvarima. Ovih dana su nadležni iz Komunalnog odjela izvršili popravak čekaonica, a neće će uskoro biti popravljene, te postavljeno novo zaštitno staklo.

Ova je investicija bila nužno potrebna kako zbog početka školske godine, tako i zbog dolaska jesenjih kiša.

Za MO Varvari, Robert Velenik

Post je objavljen 13.09.2018. u 15:09 sati.