srijeda, 30.09.2009.

Nastavak radova - Vrvari

Posljednji je post bio više posvećen uređenju Musaleža i Valkarina. Ovih su se dana radovi odvijali u Vrvarima. Asfaltiran je stari put u ulici Trsi pokraj dječjeg igrališta u dužini od približno 150 metara. Osim toga, nakon dužeg čekanja, popravljena su dječja igrala u istoj ulici, nasuprot velikom polivalentnom igralištu. S ovim radovima na primjeren je način uređeno ovo gusto naseljeno područje Vrvari.

Ovom prilikom moram se osvrnuti na neodgovorne pojedince (roditelje i djecu-pubertetlije) koji žive u neposrednoj blizini spomenutog područja. U više su mi navrata roditelji s malom djecom skretali pažnju na devastaciju dječjih igrala i polivalentnog igrališta od strane pojedinih pubertetlija u Vrvari, a u što sam se i sam uvjerio obilaskom njihovih nedjela.

Grad Poreč zajedno s Mjesnim odborom ulaže značajne napore u podizanju kvalitete života u našim naseljima. Kako bi izbjegli nasrtaje VANDALA na komunalnu opremu, a prije svega na popravljena dječja igrala, pozivam vas da u slučaju bilo kakvih saznanja o uništavanju zajedničke nam imovine, obavijestite POLICIJU ili mailom na adresu: rvelenik@gmail.com.

Čuvajmo zajedničku imovinu kako bi naši potomci po lijepim uspomenama pamtili svoje djetinjstvo!

Nekoliko fotki noviteta u naselju:

Image and video hosting by TinyPic
Asfaltirana ulica do polivalentnog igrališta u Vrvarima

Image and video hosting by TinyPic
Nakon vandala uslijedio je popravak igrala. Koliko će trajati cijelo ovisi o vama Vrvaranima.

Image and video hosting by TinyPic
Neodgovorne budale u jučerašnjem pohodu na igrala. Slomljena letvica na dječjem igralu.






- 22:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 24.09.2009.

Asfaltiranje, kontejneri i druge informacije...

Strojevi spremni za akciju...

Kako ste već vjerojatno upoznati, ovih je dana nakon proljetne stanke nastavljeno asfaltiranje u našem mjesnom odboru. Naime, ovog je proljeća asfaltirano okretište za autobuse u Velenikima, a sada je došao red na Valkarin i Musalež. Grad je već izvijestio širu javnost o vrijednosti investicije, a to možete pogledati OVDJE. Kako to izgleda nakon asfaltiranja prikazano je na slijedećim fotkama:

Image and video hosting by TinyPic
Novi parking nasuprot igrališta u Musaležu

Image and video hosting by TinyPic
Sveukupno na novom se parkingu može parkirati 7 automobila

Image and video hosting by TinyPic
Asfaltiran je i put prema lokvi (Musalež)

Image and video hosting by TinyPic
Proširena je i nepregledna krivina prema Valkarinu čime se smanjila mogućnost izlijetanja autom van ceste.

Image and video hosting by TinyPic
Osim asfaltiranja, Musalež je dobio i više prometnih znakova. Posebice je znakovima označena prisutnost pješačkog prijelaza, no mnogi se vozači ne pridržavaju brzine vožnje. Upravo radi toga prije Nove godine postavit će se uspornici u blizini spomenutog prijelaza.

Od ostalih informacija bitnih za sve vas posebno je potrebno naglasiti jesensko pospremanje. U tu svrhu, ovih će dana u sva naselja Mjesnog odbora biti postavljeni veliki kontejneri za krupni otpad o čemu ćete putem ovog bloga i plakata na oglasnim pločama biti na vrijeme obaviješteni.

Pisao sam o asfaltiranju, pisao sam o kontejnerima, ostale su dakle "druge informacije". Neki su od vas već upoznati s probama koje bend Circus održava u našoj staroj školi u Vrvarima. Ostalima ću ovom prilikom objasniti. U kolovozu mi se osobno obratio Fredi Šegon, naš sumještanin, a ujedno i član spomenutog benda. Dečki nisu imali prigodnog mjesta za održavanje proba, a primijetio sam da su se oko stare škole počeli okupljati radoznali klinci koji su nastojali provaliti u prostor. Kako bi prostor zaštitili, ali i spriječili ozljeđivanje radoznalih klinaca s bendom je dogovoreno korištenje prostora do obnove škole.

Toliko za sada. Uskoro slijede nove zanimljivosti na terenu i na blogu.

- 22:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 09.09.2009.

Ovog vikenda održan tradicionalan boćarski turnir u Velenikima

Zagrijavanje prije početka

Najavio sam vam izvještaj u prethodnom postu, pa evo krenimo. Ove je godine po 12. put održan turnir u boćanju na kojemu su prisustvovale ekipe: "Veleniki 1" i 2, "Nova Vas", "Štandar", "Lovreč", "Selina mladi", "Kuki" - Kukci, "Muggia" (Milje - Italija), "Fuškulin", "Rapavel", "Buići" i "Varvari". Turnir je započeo u 8 sati i 30 minuta predstavljanjem ekipa i uvodnim govorom predsjednika boćarskog kluba "Veleniki" Darka Milohanića. Uz njega, izustio sam i ja nekoliko rečenica u ime MO-a, no prije toga organizator se pobrinuo za želuce prisutnih te je bogatom marendom razveselio prisutne ekipe. Za pristojne se uvjete takmičenja pobrinuo i Grad i to osiguravanjem kemijskog pokretnog wc-a, te sufinanciranjem turnira.

Pehar najboljeg ove godine nije otišao daleko, najbolji su bili predstavnici BK "Varvari", drugo je mjesto pripalo ekipi iz Bujići, treće BK "Rapavel". Četvrta je bila ekipa iz "Fuškulina" (i ta je ekipa dobila pehar).

Specifičnost ovogodišnjeg turnira je iznenađenje koje su priredili domaći boćari zajedno s gostima. Oko 14 sati uputili su se prema kući Gordane Velenik koja se taj dan udavala te je obradovali velikim buketom cvijeća i pjevanjem uz pratnju harmonika. Koristim priliku da joj još jednom zaželim sreću u braku s odabranikom Robijem. Naša Goga odlazi u Kaštelir.

Kako bi dojam turnira bio potpun, gostima je bio osiguran ručak i večera. Druženje je ekipa nastavljeno i nakon proglašenja pobjednika uz muziku i pjevanje. S obzirom na zadovoljstvo svih prisutnih, za pretpostaviti je da će turnir i dalje biti omiljeno mjesto druženja i natjecanja.

Image and video hosting by TinyPic
Marenda za sudionike

Image and video hosting by TinyPic
Zagrijavanje ekipa

Image and video hosting by TinyPic
Iznenađenje za Gordanu





- 23:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 05.09.2009.

Radovi na cestama

Svježi asfalt na krivini za Musalež

Nakon poduže pauze, evo nas ponovo zajedno. Iako nije bilo novosti na blogu, u našem se mjesnom odboru potiho radilo. Jedan od rezultata vidljiv je ovih dana na terenu. Nakon telefonskog razgovora s gosp. Robijem Zgrablićem, ovih su dana operativci Županijske uprave za ceste obišli ceste od Vrvari do Veleniki i onu prema Musaležu nakon čega je uslijedila interventna sanacija kolnika. Na više su lokacija asfaltom sanirane rupe koje su mogle oštetiti kotače automobila, proširene su krivine, a iste su i nasipane sa šljunkom.

Koristim ovu priliku kada govorimo o radovima na cestama da svima vama prenesem odgovor na jedno od pitanja upućenih e-mailom. Jedna me mještanka pitala postoji li mogućnost da mještani o radovima na području MO-a saznaju na vrijeme, odnosno barem dvadesetak dana prije kako bi o tome izvijestili svoje turiste i agencije s kojima imaju sklopljen ugovor o zastupanju. Navodno neke od agencija privatnim iznajmljivačima zaračunavaju penale u slučaju većih radova u neposrednoj blizini apartmana i soba u kojima borave njihovi gosti.

U MO-u ćemo nastojati dobiti potpune informacije o planiranim radovima i terminima izvođenja istih za 2010. godinu. No, razmišljajući o toj problematici, mogu reći samo da je veoma složena. Iz dosadašnjeg iskustva znam da je neke radove teško precizno predvidjeti jer o početku istih ovisi broj otvorenih gradilišta na području grada, financijskim mogućnostima Komunalnog odjela, vremenskim prilikama, itd. itd. Primjerice, prilikom asfaltiranja potrebno je voditi računa o klimatskim prilikama, pa se asfalterski radovi izvode u toplijem dijelu godine. Svakako ćemo u MO-u u razgovorima s Komunalnim odjelom nastojati izbjeći radove u razdoblju od 01. srpnja do 01. rujna.

Toliko o radovima, uskoro slijedi izvještaj s 12. boćarskog turnira u Velenikima.

Image and video hosting by TinyPic Tampon uz cestu u Vrvari

Image and video hosting by TinyPic Višak šljunka je maknut s kolnika u Vrvari





- 17:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.