Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/movrvari

Marketing

Radovi na cestama

Nakon poduže pauze, evo nas ponovo zajedno. Iako nije bilo novosti na blogu, u našem se mjesnom odboru potiho radilo. Jedan od rezultata vidljiv je ovih dana na terenu. Nakon telefonskog razgovora s gosp. Robijem Zgrablićem, ovih su dana operativci Županijske uprave za ceste obišli ceste od Vrvari do Veleniki i onu prema Musaležu nakon čega je uslijedila interventna sanacija kolnika. Na više su lokacija asfaltom sanirane rupe koje su mogle oštetiti kotače automobila, proširene su krivine, a iste su i nasipane sa šljunkom.

Koristim ovu priliku kada govorimo o radovima na cestama da svima vama prenesem odgovor na jedno od pitanja upućenih e-mailom. Jedna me mještanka pitala postoji li mogućnost da mještani o radovima na području MO-a saznaju na vrijeme, odnosno barem dvadesetak dana prije kako bi o tome izvijestili svoje turiste i agencije s kojima imaju sklopljen ugovor o zastupanju. Navodno neke od agencija privatnim iznajmljivačima zaračunavaju penale u slučaju većih radova u neposrednoj blizini apartmana i soba u kojima borave njihovi gosti.

U MO-u ćemo nastojati dobiti potpune informacije o planiranim radovima i terminima izvođenja istih za 2010. godinu. No, razmišljajući o toj problematici, mogu reći samo da je veoma složena. Iz dosadašnjeg iskustva znam da je neke radove teško precizno predvidjeti jer o početku istih ovisi broj otvorenih gradilišta na području grada, financijskim mogućnostima Komunalnog odjela, vremenskim prilikama, itd. itd. Primjerice, prilikom asfaltiranja potrebno je voditi računa o klimatskim prilikama, pa se asfalterski radovi izvode u toplijem dijelu godine. Svakako ćemo u MO-u u razgovorima s Komunalnim odjelom nastojati izbjeći radove u razdoblju od 01. srpnja do 01. rujna.

Toliko o radovima, uskoro slijedi izvještaj s 12. boćarskog turnira u Velenikima.

Image and video hosting by TinyPic Tampon uz cestu u Vrvari

Image and video hosting by TinyPic Višak šljunka je maknut s kolnika u Vrvari







Post je objavljen 05.09.2009. u 17:43 sati.