subota, 24.10.2009.

Stigle crnike

Crnika i mjesto za maslinu

Polovicom lipnja objavili smo na blogu vijest o osvajanju 2. nagrade u uređenosti mjesnog odbora akcije "Dodir leptira" Turističke zajednice Grada Poreča. Tada ste mogli čitati da smo osvojili 8.000 kuna koje smo mogli iskoristiti na uređenje naših naselja. U dogovoru s članovima našeg mjesnog odbora, odlučili smo posaditi mlada stabla crnike u parku preko puta crkvice u Musaležu te u parku pokraj polivalentnog igrališta u Vrvarima. Crnike su odabrane zbog svoje drugovječnosti i izgleda, naime hrast crnike zadržava lišće i tijekom zime.

Ovih su dana vrijedni radnici Usluge Poreč posadili 5 visokih stabala crnike i to 3 na igralištu u Musaležu, pokraj novoasfaltiranog parkirališta i 2 stabla u Vrvarima. Ovih će dana na igralište u Musaležu biti posađena i jedna višegodišnja maslina što će dodatno upotpuniti atraktivnost parka u kojem se druže brojni Musaležani. Park će se i dalje uređivati, tako da je predviđeno širenje ceste s zapadne strane uz prilaz nogostupom, a radi sigurnosti ozidat će se novi sigurnosni zid. Realizacija navedenih investicija predviđena je za 2010. godinu.

Osim sadnje stabala, radnici Usluge su prigodnim strojem posjekli nabujalu vegetaciju u blizini lokve.

Image and video hosting by TinyPic
Mlade crnike u Musaležu

Image and video hosting by TinyPic
Crnike u Vrvarima

Image and video hosting by TinyPic
Radi lakšeg ulijevanja vode, pokošena je visoka trava na lokvi u Musaležu

- 00:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 19.10.2009.

Kada profesionalci uprskaju...

Osakaćeno ogledalo

Potaknut nedavnim događajem, odlučio sam ponešto napisati o neodgovornim vlasnicima prijevozničkih, građevinskih i inih tvrtki i njihovim radnicima. U nemilosrdnoj borbi za profitom često puta sami "gazde" tjeraju radnike u prekršaje. Takvim smo događajima pomalo svi svjedočili. Radi se o pretrpavanju kamiona materijalom koji tada ispada i oštećuje vozila u koloni. Isto se tako mnogo drugog tereta prevozi na nepropisan način. Kada bi takvi počeli plaćati skupe kazne i kada bi policajaca bilo više na terenu onda bi i mi obični vozači bili mirniji. Ovo što sam do sada napisao tek je dio priče.

Drugi dio priče odnosi se na uništavanje kolnika u selima nadomak Poreča kamionima i strojevima koji debelo premašuju dopuštenu težinu za vožnju tim uskim i lošim cestama. Tu slijedi malo pojašnjenje. Te naše ceste prema selima i ne bi bile tako loše kada bi se pazilo na to tko sve po njima vozi. Kada su se nekoć te ceste asfaltirale bile su predviđene za promet automobilima i drugim vozilima pa se nije stavljao velik "tampon" šljunka, a niti se taj šljunak dobro gazio valjcima. I na to je u konačnici dolazio tanji sloj asfalta. Zamislite si sada takve ceste nakon debele punoljetnosti a gospodin Hans ili naš Miro iz Švicarske odluče investirati u nekretnine, grade apartmane i dovode teške beton miješalice u naše malo selo... Tu su i bageri različitih veličina. Jedan od tih, kako čujem od mojih mještana, prolazio je prije par dana Velenikima i polomio tako prometno zrcalo. Naravno da krivac nikada nije pronađen i da vjerojatno neće odgovarati za posljedice svoga nemara. Pitam se, pitaju li se vlasnici tih bagera utjeće li takvo ponašanje na poslovni imidž poduzeća?! Možda da "stanu malo na loptu" shvatile bi te gazde da je imidž u maloj sredini kakva je naša porečka i te kako važan. Do onda, nadajmo se da će pasti što manje prometnih ogledala i da će kolnici ipak izdržati, kao i karoserija naših metalnih ljubimaca.

Image and video hosting by TinyPic

Ogledalce, ogledalce, gdje li se nestalo...

Image and video hosting by TinyPic

U susjedovom dvorištu, odgovor je pravi...





- 23:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 02.10.2009.

Spremite se za jesensko pospremanje

Za ljepšu sredinu

Poštovani sumještani!!!

Od ponedjeljka 5. listopada u naša naselja dolaze kontejneri za krupni otpad. Spremite sve što vam nije potrebno za odvoz kojeg će obaviti komunalno poduzeće "Usluga Poreč". Kontejneri će biti postavljeni na slijedeća mjesta:

1. Vrvari - Buranka (vrh ulice Pjantade, u blizini dječjih igrala);
2. Vrvari (stari dio naselja) - kod dječjih igrala i igrališta;
3. Veleniki - veliki parking kod boćališta;
4. Musalež - na ulasku u selo, s desne strane ceste do bivše oglasne ploče.

Kada se oslobodi koji kontejner, isti će biti postavljen i kod St. Diklić i to na makadamskom putu koji iz Stancije Diklić vodi prema Musaležu (uobičajeno mjesto);


Čim se kontejneri napune, molim vas da me putem maila izvijestite o tome. Mail vam je sigurno već poznat. Oni koji imaju broj mobitela, mogu mi se javiti i telefonom.

Za sve one koji nisu upućeni, kopiram tekst koji slijedi iz jednog od prethodnih postova.

Pozivom na besplatni telefonski broj 0800 444 110 ili Metis (od 7 do 15 h tel.: 052/535 168) možete se bez muka i besplatno riješiti starih, pokvarenih kućanskih aparata i bijele tehnike.

Sakupljači će doći u vašu kuću ili poslovni prostor te potpuno besplatno preuzeti aparate, ako je teži od 30 kilograma. To se odnosi na svu bijelu tehniku: hladnjake, perilice rublja i suđa, štednjake, bojlere i ostalo. Ovlašteni sakupljači preuzeti će i manji električni ili elektronički otpad ukoliko u isto kućanstvo dolaze po neki veći aparat.

Otpad koji se predaje sakupljaču mora biti u stanju iz kojeg je vidljivo da nije prethodno rastavljan.

- 22:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.