Uvijek budan

petak, 31.03.2006.

Ukinite smrtnu kaznu, vratite mučenje!

POLICIJA iz floridskog grada New Port Richeya je priopćila kako je zbog sumnje u seksualno zlostavljanje djece uhitila 48-godišnjeg Nicholasa Quillesa.

Na prvi pogled, ta vijest se ne razlikuje od mnogih koje čine žalosnu statistiku, ali je uz Quillesa uhićena i njegova 30-godišnja susjeda, za koju se ispostavilo da je majka zlostavljanog 7-godišnjeg dječaka.

Navodno zlostavljanje se dogodilo početkom veljače, a zlostavljani dječak se potužio svojoj majci. Ona je, umjesto da obavijesti policiju, pokucala na susjedova vrata i nakon kraćeg razgovora pristala da o svemu šuti u zamjenu za 600 US$.

Međutim, to nije bio kraj priče. Zaželivši se još novaca, susjedu je ponovno pokucala na vrata i mališana dovela na dodatne pedofilske seanse.

Dječak je na kraju svojoj 11-godišnjoj sestri rekao kako mu je gospodin Quilles "činio ružne stvari", nakon čega je slijedila anonimna dojava policiji, uhićenja i službeno oduzimanje troje djece majci.

Što je Quilles zapravo radio dječaku se ne zna, ali je osumnjičeni pedofil službeno optužen za teško silovanje koje po kaznenom zakonu Floride predviđa smrtnu kaznu.

Poručnik Jeffrey Harrington, koji je vodio istragu, tvrdi kako se suočio s cijelim nizom "bizarnih detalja" te da se nada "da jedan ovakav slučaj više nikada neće sresti u karijeri".

Ja ovo ne mogu shvatit, ne mogu!
Koliko bolestan u glavu trebaš bit da ovo napraviš?
Vlastitu krv i meso davat bolesniku da ga siluje!
Ajme meni, ja ne znam koja bi kazna bila dovoljna, ne znam. Ali jedno stvar znam, smrt bi trebala bit oslobođenje muka koje bi joj priuštio i to oslobođenje nikad ne bi dočekala. Pa ona mu je mati, kako je mogla? 7 godina...
- 16:47 - Komentari (5) - Isprintaj - #

četvrtak, 30.03.2006.

Joj!

Image hosting by Photobucket
Eto to sam kupio! Jučer, u našem malom dućančiću koji se zove Surfer Rosa btw. tamo ima jedna fina pedalica koja se može kupit naughty košta samo 400kn a nova u dućanu dođe 900 i malo bi me potkrvilo da kupite tu prokletinju kiss Inače đitra je prva liga(dobro nije baš prva) ali je blizu thumbup
- 01:34 - Komentari (10) - Isprintaj - #

srijeda, 29.03.2006.

Stvorenja noći, hahahaha kako blesavo

U biti nije, kad si u Turskoj, ponašaj se turski (pri tome mislim na vrijeme pisanja posta)
Vampiri partymouthwash
Tko nije čuo za grofa Drakulu? Barem onog od Brama Stokera? Tko je čuo za Brama Stokera kažete naughty Šalim se.
Ali pitanje je zašto svaka kultura na svijtu ima svoju verziju ovog stvorenja(kako ga drugačije nazvat)
Asasabonsam(zap Afrika)
Azeman(Južna Amerika)
Baital(Indija)
Callicantzaros(Grčka)
Ch'ing Shih(Kina)
Civateteo(Meksiko)
Dhampirs(ist Europa)
Dearg-Due(Irska, Kelti)
Ekimmu(Asirija)
Garkain(sjverni teritoriji u Australiji, Aboriđinska priča)
Glaistig(Škotska)
Incubus/Succubus(Europa)
Jaracara(Brazil)
Keres(Grčka)
Krvopijac(Bugarska)
Lamia(Grčka i Rim)
Loogaro(Indija)
Mora(Slaveni)
Mulo(Romska legenda)
Rakshasa(Indija)
Shtriga(Albanija)
Soucouyan(Karibi)
Strigoi,Strigoiaca(Rumunjska, Transilvanija)
Stryx(Rim)
Tlahuelpuchi(Mexico)
Veštica(SiCG)
Vrykolakas(Grčka)
Wampyr(Rusija,Poljska....)
itd...
Poanta je da se u svim verzijama našeg "grofa" povezuje s ovim stvarima:
pijenje krvi, noć, šišmiši, mogućnost mjenjanja oblika, netrpeljivost prema suncu, vatri...
Call me paranoid, ali tisuće civilizacija i još bar toliko godina se o tome priča...
Možda su svima trebale priče da zastraše djecu?
ali kako to da se uvijek isti motivi vrte u svim pričama? Nije svima sve ni strašno kao što nije svima sve lijepo?
Postoji puno teorija o postanku, značaju, izvoru vampirizma.
Najraširenija je ona o Lilith, prvoj Adamovoj ženi koja je stvorena na isti način kao i Adam
pa je zbog toga tražila isti status ka o Adam i nije mu htjela služiti umjesto toga je pošla sa Luciferom, te je tako postala Kraljica smrti i Kraljica demona.
Pojam Antikrista se veže uz prvog vampira kod nekih izvora.
Jer Anti Krist predstavlja sve suprotno onome što je Krist i na taj način mu prkosi i ruga se.
Krv
Krv je u kršćanskoj religiji dosta bitan elemnt, za vrijeme mise se u službi tijela pije vino i jede beskvasni kruh koji simbolizira Isusovu krv i tijelo koju je on dao. Isus DAJE krv a vampir ju UZIMA, krade.
Vječnost
Krist je vječan a Antikrist koristi krv da bi PREŽIVIO vječnost
Smrt Krista smrt Antikrista(vampira)
Krist umire na DRVENOM križu i poslije ga probadaju kroz srce kopljem, vampira treba probosti DRVENIM kolcem KROZ SRCE
Sveti i nesveti par
Golubica-Sunce Šišmiš-Mjesec

itd. ima toliko puno teorija, jedna čak uključuje i vanzemaljce rofl
Ove likove povijest bilježi kao vampire: Vlad Tepeš, Elizabeth Batory. Više o njima drugi put !
a ako vam se da pogooglat ko vam brani ?
Image hosting by Photobucket
Image hosting by Photobucket

- 02:22 - Komentari (4) - Isprintaj - #

utorak, 28.03.2006.

Primus, ne?

Eto fala kolegi Deplhu na nadahnutom DVDu, na kojeg je potrpao sve šta je imao od Primusa(a vjerujte ima toga dosta) mislim da će neki bendovi uzet zasluženi odmor dok ne preslušam malo Primuse. Šta je novoga od jučer? Pa nije ništa, samo se hvalim sa Primusom koji sam dobio, i to je to. I ne mislim da će danas ić taj pametni post, idem malo kasnije na blok sat latinskog, i poslije opća povijest tako da će bit ddosta pameti za jedan dan nut E da, razmišljam ozbiljno o tome da se oštrigam, ili da si konačno posložim te dredove(slika)
- 08:32 - Komentari (7) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 27.03.2006.

Dobro jutro, a i laku noć

Eto prošla je još jedna noć a da oka nisam sklopio. Isprva me tako bolila glava (migrena) da to nije bilo ljudski, ali mi je jedna frendica pričama malo, poboljšala stanje(kolko tolko). Sad bi trebao biti na faksu i slušati predavanja iz kojeg izostajem treći put zaredom, što ne bi bilo toliki problem da nisu blok sati,ali jesu ....Douh... Jedan dubokouman post vjerovatno slijedi, poslije ovog blesavog,sve ovisi o mom (ne)spavanju tijekom ostatka dana. Za one koji ne znaju, a ima ih: ja spavam otprilike 5 sati dnevno, a često i manje, hence the name, uvijek budan. Gledam u ono što mi je zaljepljeno iznad radnog stola (Homo homini lupus est, čovjek je čovjeku vuk) i ima tu istine, ima i previše...
...to be continued

Crawl Away
You crawled away from me.
Slipped away from me.
I tried to keep a hold, but there was nothing I could say.
You slid and crept away and there was nothing I could say.
So what you're trying to say is
you don't wanna play.
But what you want and what you need
doesn't mean fuck to me. Because I can see
your back is turning.
If I could I'd stick the knife in.
This is love. This is my love for you.
Get up. Now.
Say you won't go.
- 08:29 - Komentari (2) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 20.03.2006.

Blejim u prazno, ponovno

Image hosting by Photobucket
Sjedim i gledam u prazan ekran dok mi ruke same ne potraže tipke koje trebaju i žele stisnut. Nekakav umor i sjeta me sada hvataju, možda su me izmorile prijašnje noći, možda nešto treće...
Treba mi neka promjena u životu BRZO. Jer ulazim u kolotečinu svakodnevnosti. Digni se, odi ovamo, vježbaj, jedi... Užas, najviše se užasavam tako nekakvog automatiziranog dnevnog događanja. Nisam ja u nikakvoj depresiji ili tako nešto, iako je sada izgleda pomodno biti depresivan. Mada ne znam zašto, kome treba osoba koja doslovce nije za ništa i štagod joj kažeš dobiješ odgovor: "Ma pusti me sjeban(a) sam." To NIJE fora i niste zbog toga, ne znam, zanimljiviji i mističniji, nego idete ljudima na jetru, svatko ima svoje probleme i griješite ako mislite da im još trebaju i tuđi! Mislim treba poslušat ako su stvarno problemi, ali u ovom valu pomodnog deprimiranja više ne znaš tko treba pomoć a tko šamar. A brzo se prokuži tko je serator kao i u svemu drugome.
Možda stvarno tražim odgovore na pogrešnom mjestu... Jer štagod radio brzo mi dosadi i prijeđe u rutinu koju toliko prezirem, da ne mogu opisat. Ne mogu bit ni 5 minuta na jednom mjestu mirno a kamoli ovako nešto. Rutina je ubojica života. OGLAS: Tražim nove ljude, nove ideje, novo sve. Da li tražim previše?
Uglavnom...
- 14:56 - Komentari (11) - Isprintaj - #

petak, 17.03.2006.

Burning your skin

Image hosting by Photobucket
Volite li vi mjesec? Volite li noć? Volite li mrak?
Ja da, ne mogu smislit dnevne gužve i strujanje ljudi. Noć je prirodnija, opuštenija, svi imaju više vremena.
Prikriva puno stvari, da ne kažem da je humanija. A i sve je ljepše pod mjesečinom nego pod suncem. Reći ćete noć je varljiva, vjerovatno jest, ako niste naviknuti na nju. Ja osobno jako malo spavam, i to većinom po danu. Na faks idem u jutro kada sunce još nije izašlo a sa faxa idem odmah doma, i čekam da prođe strka koja traje dok traje dan.Dan je vrijeme za sve druge, a noć je vrijeme za sebe.
Nema ljepše stvari od bistrog zvjezdanog neba i mjesečine, sve je srebrno i sve je lijepo. Svi jedva čekaju ljeto zbog sunčanja, ja ne. Ja ga čekam da odem kod bake, gdje je nebo ljepše i čistije, gdje je svaka noć vedra, gdje se sve zvijezde vide, gdje nema svjetla grada da zaklone mjesečinu.
- 15:06 - Komentari (2) - Isprintaj - #

nedjelja, 12.03.2006.

My Kryptonite

Moja slaba točka, neću ju napisati, iako ovo nitko ne čita, neću pisati, može naletit netko tko čita i pročitat. Ali o njoj ću pisati. Ima ju svatko, i svatko je nje svjestan manje ili više. Nego mi samo nije jasno ako ju spoznaš, jeli to i dalje tvoja slaba točka, jer spoznaja slabosti je prvi korak ka ojačavanju. Po Sokratu imamo ironiju i majeutiku, ne? Kad saznaš da ne znaš ništa onda možeš počet učit. E tu je caka, sama spoznaja ne vrijedi ni lipe, ono šta napravimo s njom je neprocjenjivo. Ne znam baš šta sam htio s ovim, možda poslije nadopunim... Zasad ću to ostaviti na ovome.
- 20:20 - Komentari (2) - Isprintaj - #

nedjelja, 05.03.2006.

Ovako ne ide više

Eto Uyo mi govori da ga zatvorim a i trebao bi jer od obvaze koje su me stisle u zadnjih mjesec dana nisam prdnut mogao(u biti to jedino jesam). Eto gotovo je i Gitarijada sad mogu predahnut, konačno. Gotovi ispiti na faxu sad mogu predahnut, konačno. Gotova je faza lijenosti sad mogu predahnut, konačno. I nakon toliko "odanjivanja" nemam više zraka. Nikako. Toliko sam umoran od svega da su mi palci na nogama otekli (ako je tko imao slične simptome neka se slobodno javi i objasni kako se to liječi).
Sad mogu malo radit za sebe, konačno da ostvarim taj san o Tool i APC cover bendu. Bubnjara mislim da imam, još jedna gitara, neću govorit ni prva ni druga jer tako nešto ne postoji, bas je možda i lociran a možda i dva čak. Vokal, a vokal, vokal. Tko može skinut Maynarda, tko? To me najviše brine, stvarno ima ljudi koji imaju super glas i znaju ga držat ali im je boja glasa pregruba, zato i imam nekakvu ideju da ga(Maynarda) pjeva žena... Uostalom o tom mostu kad do njega dođemo, vokal se poziva tek kad su bar dvije stvari 100% skinute. U vezi onog multića post ispod, nisam na kraju uzeo taj nego nešto drugo. Boss GT-8, uglavnom totalna zvijer od multića i sve preporuke za njegovu kupnju, naravno ako imate dovoljno kunića da ga platite, jer me je poprilično ispraznio s financijske strane.
Hvala svima koji su bili u Točki i podržali našu scenu, Hvala Čobanima, Downfallima, Carmini, Invertu, Codi, Brunu na sjajnom nastupu. Hvala toncu na super poslu. Hvala Debotu za organizaciju. Hvala Brunotu(Čoban) na Les Paulu, Goranu na SGu. Ne znam izlizat će mi se "h", "v","a" i "l" na tipkovnici. Ugl. super ste i šta se tiče Deniala, ostali smo dužan jedan dobar nastup jer ovaj na finalu je bio katastrofa.
Veliki pozdrav.
- 06:07 - Komentari (2) - Isprintaj - #
# Ma Neno ne pizdi! Bili ste dobri! Žestoki kao i uvijek, to je ono što rulja hoće... ;) (pariah 05.03.2006. 14:01)
# hvala vama na odličnoj svirci... :) (m 05.03.2006. 14:04)
- 20:30 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>