ZAPEČENI GRAH

srijeda, 27.04.2016.

Prilog ili uz dodatak salate samostalan obrok











OSNOVNI SASTOJCI:

grah

svježa junetina ili svinjetina

dimljeno suho meso ili mesnata slanina

luk

pečena paptika,,rajčica pelat






POTREBNI SASTOJCI:

70 dkg kuhanog graha (700 gr)

6 dcl juhe u kojoj de kuhao grah (600 ml)

15 dkg svježeg mesa (150 gr)

15 dkg suhog mesa ili mesnste slanine (150 gr)

30 dkg crvenog luka (300 gr)( težina luka je u ljusci)

2 veća češnja češnjaka

1 srednje velika mesnata crvena paprika

10 dkg rajčice pelat (guljene rajčice)

2 žlice ulja ili 1 žlica masti


Pripremila sam sve potrebne sastojke,onda ih sjedinila i prigotovila grah..

Slaninu sam izrezala na pruitće,stavila ju u ne zagrijanu posudu i na laganu vatru.Tako će se višak masnoće istopiti.Pojačala sam vatru da se slanina zapeče,ugasila vatru i ostavila dok sam pripremala ostale sastojke.


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.