RAJČICA PELAT
srijeda, 06.04.2016.
Svima nam se dogodilo da nam je ostala rajčica koja je omekšala,a takvu ne volimo u salati.Tu rajčicu isto možemo iskoristiti.
Potrebno nam je samo malo vremena i volje .Napravimo rajčicu pelat,a nju možemo koristiti za razne umake,variva čak i za
pizzu.Rajčicu sam oprala,nožem izrezala dio gdje je bila peteljka.
Pripremila sam posudu s vodom,kad je voda zakuhala,stavila sam rajčicu i kuhala pola minute.Izvadila ju na dasku za rezanje
.
Kao što se vidi na slici kožica se već sama počela odvajati.Primila sam za dio odvojene kožice i ogulila rajčicu
.
Rajčicu pelat možemo koristiti izrezanu na kockice ili sok,po našoj želji. Za razliko od kuhane rajčice koju pripremamo za zimu
ovakva ima okus po svježim rajčicama.
šapni glasno (0) * ispiši * #