minus40kg - kalorijski restoran

* Junetina, saft i makaroni ... 450 kcal

20240528-154841

10 dag lažne juneće pisanice ... 130
5 dag integralne tjestenine ... 180
5 dag safta od luka, rajčice, ... 50
0,1 dl maslinovog ulja ... 90
sol, papar, lovor, Vegeta, ...

- meso naglo zapeci na ulju
- dodaj sastojke safta i dinstaj
- podlij vodom po potrebi
- serviraj uz makarone

E sad, u raznim kulinarskim emisijama bilo bi podlijevanje temeljcem, ali ja nemam vremena i volje za tako nešto. Radije ću u vodu dodati Vegetu, ma što o njoj mislili oni koji imaju vremena, , meni je više svejedno. Štoviše, i meso ću prije napraviti u express loncu nego krčkati i miješati tko zna koliko dugo. Ono što mi olakšava dušu je to što vidim da i starije domaćice vole prečace, pa će za saft koristiti ajvar ili što god im je zgodno. Završno, ovo je vrlo ukusan obrok, prihvatljivih kalorija i sasvim korektne gastro kvalitete.


29.05.2024.
komentiraj (4)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak