5 dag integralnih špageta ... 180
5 dag jaja (1 kom.) ... 80
2 dag parmezana ... 80
1 dag pancete ... 50
5 dag mladog luka ... 20
0,1 dl maslinovog ulja ... 90
sol, papar, češnjak pasta, ...
- na malo ulja isprži mladi luk i pancetu
- dodaj jaje, parmezan i češnjak
- umiješaj ocijeđene špagete
Pravi Talijani bi mi zabranili pisati blog na ovaj način, ali eto, kao što su neki mudro zaključili "papir trpi sve", iako od papira ni p, baš kao i možda tek malo c od Carbonare. Meni odstupanja od originala ne smeta, a nadam se ni vama. Sve je ispalo super, samo ne bi bilo loše da sam bio hrabriji i špagete umiješao prije nego su se jaja gotovo do kraja ispekla. Primjećujete da je ovdje panceta više začin nego sastojak. Ovakva jela su se nekada pripremala rudarima. U današnje vrijeme, tko poželi, taj si i napravi, i prilagodi, a ja eto jesam.