minus40kg - kalorijski restoran

* Špageti Carbonara ... 500 kcal

20240512-211552

5 dag integralnih špageta ... 180
5 dag jaja (1 kom.) ... 80
2 dag parmezana ... 80
1 dag pancete ... 50
5 dag mladog luka ... 20
0,1 dl maslinovog ulja ... 90
sol, papar, češnjak pasta, ...

- na malo ulja isprži mladi luk i pancetu
- dodaj jaje, parmezan i češnjak
- umiješaj ocijeđene špagete

Pravi Talijani bi mi zabranili pisati blog na ovaj način, ali eto, kao što su neki mudro zaključili "papir trpi sve", iako od papira ni p, baš kao i možda tek malo c od Carbonare. Meni odstupanja od originala ne smeta, a nadam se ni vama. Sve je ispalo super, samo ne bi bilo loše da sam bio hrabriji i špagete umiješao prije nego su se jaja gotovo do kraja ispekla. Primjećujete da je ovdje panceta više začin nego sastojak. Ovakva jela su se nekada pripremala rudarima. U današnje vrijeme, tko poželi, taj si i napravi, i prilagodi, a ja eto jesam.


18.05.2024.
komentiraj (7)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak