minus40kg - kalorijski restoran

* Dagnje, mahune i tjestenina ... 330 kcal

20240506-171423

5 dag dagnji ... 40
5 dag tjestenine od slanutka ... 170
10 dag mahuna ... 30
0,1 dl maslinovog ulja ... 90
sol, vlasac

- skuhaj, ohladi, začini, pomiješaj

Je li rano za hladne salate?

Meni očito nije, dapače.

Tjestenina od brašna slanutka dosta pjeni kod kuhanja,
pa vrijedi pripaziti da se ne prebaci preko ruba.
I da, ovdje nema okusa klasične tjestenine.
Sviđa mi se opcija jednoznačnih začina.

P.S.
Ispostavilo se da je suncokretovo ulje u kojem su bile dagnje (F.J. konzerva) odlično, pa će završiti u nekom sljedećem obroku, možda baš sa pšeničnom tjesteninom.


06.05.2024.
komentiraj (4)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak