minus40kg - kalorijski restoran

* Brudet od lososa s tjesteninom ... 440 kcal

20231230-223538

10 dag fileta divljeg lososa ... 120
5 dag integralne tjestenine ... 170
20 dag pelata rajčice ... 40
5 dag crvenog luka ... 20
0,1 dl maslinovog ulja ... 90
sol, papar, tucana crvena ljuta papričica

- na maslinovom dinstaj luk i ribu
- dodaj pelate i pasiranu rajčicu
- začini i lagano kuhaj 30 min.
- tijesto kuhaj uz sve ili solo

U umaku paše i malo korjenastog povrća.
Po potrebi podlijevaj i vodom ili temeljcem.

Izvrsno jelo, riba čvrsta i ukusna, čista petica.


Divlji losos je po svemu superiorniji uzgojenom. Ovaj je iz ribolovnog područja FAO 67. To je zona Sjeveroistočni Pacifik, gore od Kanade do Aljaske.


06.01.2024.
komentiraj (5)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak