minus40kg - kalorijski restoran

* Kalamata masline ... 220 kcal / 10 dag

20231229-125820

Masline su jedna od glavnih namirnica Mediteranske prehrane.

Meni su grčke Kalamata masline osjetno bolje od svih.
Znam da i nije baš domoljubno, ali eto, tako je.
Naglašenog su okusa, gorkaste i masnije.

Ocjena: 5 / 5

Volim ih u raznim varijantama,
osobito u onim bar količinski manekenskim.
Ovdje su u kombinaciji s Paškim sirom, kaparama i kivijem.

prehrambene činjenice i prednosti ... link
- više o Kalamata maslinama

P.S.
Zašto je kivi malo zgnječen?
Isprobavao sam ultra brzu metodu čišćenja žlicom.
Prerežeš kivi na pola i izdubiš ga žlicom.
Prolazi samo kod zrelog kivija.


31.12.2023.
komentiraj (4)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak