minus40kg - kalorijski restoran

* Bulgur s tikvicama ... 57 kcal / 10 dag


20231222-222611

Začinjeno povrće s bulgurom, djelomično termički obrađeno i brzo smrznuto.

Sadrži: povrće 79 % (tikvice na žaru 18 %, špinat, rajčice, kuhani slanutak, žuta mrkva, luk), kuhana bulgur pšenica 11 % (voda, bulgur pšenica 31 %), voda, repičino ulje, sol, rižin škrob, pire od đumbira, pire od češnjaka (češnjak, sol), kumin.

Cijelo pakiranje od 35 dag ima oko 200 kcal, pa zapravo ispada dosta skupo.

Servirao sam uz panirane riblje štapiće, a prelio sam i s malo maslinovog ulja. Slanutak je manje tvrd od onog u konzervama i to mi je posebno pasalo.

Bulgur se priprema od pšeničnog zrnja bez ljuske, koje se djelomično skuha, zatim suši i usitnjava u manje dijelove. Svrstava u cjelovite žitarice. Znalci ističu da se radi o zdravoj namirnici s brojnim dobrim karakteristikama.

Zanimljivo i ukusno.


24.12.2023.
komentiraj (2)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak