minus40kg - kalorijski restoran

* Guacamole namaz i kruh ... 280 kcal


DSC04739-2023-1200x900

5 dag Guacamole namaza s Ricotta sirom ... 170
5 dag integralnog domaćeg kruha ... 110

Guacamole namaz se radi od:
- zrelog avokada
- zrele rajčice
- soka limuna ili limete
- raznih začina (češnjak, chili, ...),
poželjno je staviti i svježi list korijandera

Ne zaboravite da mnogi avokado smatraju
nutricionistički najboljom namirnicom na svijetu.

Ovo je nešto najbolje što sam jeo u dugo zadnjeg vremena.

Ovaj namaz nije baš po originalnoj recepturi jer je dodan Ricotta sir,
ali on se tako dobro uklopio da bi po meni i on bio u originalnom receptu.
Svježi list korijandera bi mogao nekima zasmetati.


P.S.
Dobar tjedni jelovnik je kompletiran.
Trajalo je duže iz raznih razloga, ali eto, tu je.

Ovime završava ciklus kojem je cilj bio baš tjedni jelovnik.

Ono što je nezgodno, preraznolik je,
pa uz male količine po obroku i teže ostvariv,
bar u toj bezbroj puta spominjanoj, svakodnevnoj kuhinji.

Hvala vam na praćenju, podršci i komentarima.


Update:
Autor jela me upozorio da sam naveo krivi sir, eto, desi se.
Koristio je masni Mascarpone, a ne posniju Ricottu.
Vjerujem da bi i neki drugi sirevi dobro prošli,
a može i kako je već u originalu, bez sira.


10.11.2023.
komentiraj (5)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak