minus40kg - kalorijski restoran

* Sir i vrhnje, tost, povrće ... 330 kcal


DSC04974-2023-1200x900

10 dag svježeg kravljeg sira ... 100
0,5 dl vrhnja, 12 % m.m. ... 70
5 dag integralnog tosta ... 130
10 dag svježeg laganog povrća ... 30
bosiljak

Jedna od najboljih šablona dijabetičke dijete.

Za doručak, makneš povrće i zamijeniš vrhnje jogurtom,
za ručak dodaš još 10 dag povrća,
a za večeru, baš ovako.

Tost se može zamijeniti tjesteninom,
pa se time doda još jedna ozbiljnija nota samom obroku.

P.S.
Sad mi je žao što nisam pomiješao sir, vrhnje i povrće.
Time bi razbio centralnu bliješteću bjelinu.


04.11.2023.
komentiraj (9)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak