minus40kg - kalorijski restoran

* Blue lagoon koktel


DSC04795

- razbijeni/usitnjeni led (ja stavim običan)
- 1 mjera votke
- 1 mjera Blue Curacao
- 3 mjere limunade
- promiješaj

limunada:
- pola mjere iscijeljeni sok od limuna
- pola mjere sirup od šećera
- 2 mjere vode

za 1 čašu koktela su mi:
- 1 mjera = 1 čašica za žesticu

sirup od šećera se radi:
- staviš vodu i isto toliko šećera, zagriješ do kipljenja i mješaš da se šećer rastopi
- pustiš da se ohladi

Kao i kod svega recepata je više.

P.S.
U mlađim društvima kokteli su vrlo popularni, pa i ovaj,
a i meni je uvijek zgodno probati nešto novo.
Pod novo mislim iz kućne radinosti,
gotove sam odavno probao.


12.10.2023.
komentiraj (9)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak