minus40kg - kalorijski restoran

* Breskva ... 40 kcal / 10 dag


DSC04417-2023-1200x900

Plod breskve je bogat raznim vitaminima, antioksidansima i flavonoidima, pa ispada da je kao i većina voća vrlo zdrava, naravno, ako je vrli proizvođač nije "obogatio" kemikalijama. Ona ne špricana preko mjere, spada u dobru dijetetsku hranu. Ima oko 40 kcal na 10 dag.

Kada sam dobio bolničku dijetu u njoj su bila predviđena 3 dnevna obroka i svaki od njih je sadržavao voće. Vremenom sam to nekako zanemario i često ga jedem solo. Zapravo ispada da griješim i da bi se trebao vratiti na staro. Upit za voće, solo ili uz obroke, ide liječniku, pa neka on odluči. Shodno tome ću i ovdje slagati obroke, samo prvo moram odustati od ovih koji se oreviše izvan zadane matrice. Tu mislim na one s velikim bijelim pecivima, hrpom masnog umaka i slično.

P.S.
Zanimljivo je da je breskva biljka iz porodice ruža, a stablo joj može narasti i do 10 metara.


22.09.2023.
komentiraj (5)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak