minus40kg - kalorijski restoran

* Piletina, tjestenina i rajčica ... 420 kcal

DSC04327-2023-1200x900

10 dag pilećeg filea ... 110
5 dag tjestenine ... 180
2 dl pasirane rajčice ... 40
0,1 dl maslinovog ulja ... 90

- friško meso kratko proprži na ulju
- dodaj pasiranu rajčicu, kuhaj još 10 min.
- umiješaj kuhanu tjesteninu
- začini kako te volja

Da bi jelo kod mene dobilo etiketu izvrsnosti,
namirnice moraju biti i kvalitetne i svježe,
a ukupna priprema krajnje jednostavna.

Dobar bosiljak ima dobru boju,
intenzivno svježe zelenu
i pomalo je mesnat.

P.S.
Još prošli post, ja, usuglašeno veliki kritičar sebe samoga,
neki uradak nazovem božanskim, naravno, pitanja ništa,
a vele neki, valja znati kad podvući crtu, tj. kad je dosta,
mogu se složiti i da, hvala vam za sve, to je bilo baš to,
bar što se tiče komentara na vaše daljnje komentare,
postovi idu dalje, ali s jednom sasvim drugom svrhom.
----------------------------------------------------------------------


03.09.2023.
komentiraj (11)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak