minus40kg - kalorijski restoran

* Rižoto od piletine i zelene salate ... 410 kcal



5 dag integralne riže ... 180
10 dag pilećeg filea zabatka bez kože ... 130
10 dag zelene salate ... 10
0,1 dl suncokretovog ulja ... 90
sol, papar, curry

Prvo mi je propala riža u pekaču,
mislim da znam zašto,
ali o tome više kada mi uspije kako treba.

Ovo sam radio u woku i ispalo je baš odlično,
iako, zelena salata u toplom jelu je čudna.

Jasno, ima razloga zašto je tako kako je,
ali zapravo me oduvijek to i zanimalo,
zašto može kelj, brokula, čak i rikula,
a zelena salata kao ne može proći.

Moj jedini logičan odgovor je,
svježa je bolja, a i ukusnija.

Je, je, znam,
to ste i vi već znali,
ali ja sam "mlad" i učim.


26.04.2023.
komentiraj (7)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak